Jobs, Flash'a çok sert vurdu!

CHIP Online
05-06-2010, 21:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Jobs'un Flash'tan hoşlanmadığını hemen herkes biliyor; ama bu sözleri de kimse beklemiyordu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/jobs ... rt-vurdu_20446.html

Resimlerle: Apple'ın "hasta patronu" Steve Jobs...

Apple CEO'su Steve Jobs, Los Angeles'ın hemen dışında gerçekleştirilen D8 Konferansı'nda, insanların iPad alarak Adobe Flash'ı istemediklerini gösterdiklerini söyledi. Ayrıca zehir zemberek açıklamalarına da devam eden Jobs; Flash'ın lanetlenmiş bir teknoloji olduğunu ve raf ömrünü doldurduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca Jobs Apple'ın bugünlere gelmesinde doğru ata oynamalarının çok önemli bir payı olduğunu birkaç örnekle paylaştı. Jobs örneklerinde Apple'ın 3.5" disket sürücüleri ilk kaldıranlardan olduklarını, seri ve paralel girişlerin yerine USB'leri ilk kez onların kullandığını söyledi.

"Biz bir şey yaptığımızda herkes çılgına dönüyor. Bazen doğru ata oynamalısınız. Flash zamanında çok iyiydi ama artık soluyor. Ve HTML 5 onun yerine geliyor gibi görünüyor. İnsanlar iPad'i sevdi... Piyasaya sürdüğümüzden beri her üç saniyede bir iPad sattık."

Tüm konu: Jobs, Flash'a çok sert vurdu!

Resimlerle: Apple'ın "hasta patronu" Steve Jobs...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Flash'ın sonu geldi mi?

uGuR.uK
05-06-2010, 22:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

sonu değilde sağlam alternatifleri geldi, onun dışında kolay kolay bitmez öyle flash. yanlız apple'ın son zamanlardaki çok hızlı yükselişi steve amcanın bi taraflarını kaldırmış, yarın öbürgün bir durulduğunda ortalık yalancak yer aricaklar :)