Joomla'da sütun ve Haber sayısı düzenleme

BraveSatar
11-10-2009, 12:30   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

İçerik yönetim sistemleriyle ilgili konuları nereden paylaşacağımı bulamadığım için konuyu buraya açayım dedim :)

Bu arada daha önce chip blog ve blogcu.com'dan yazarken blogumu taşıdım. http://www.mehmetsatar.com adresine geçtim. Joomla kurdum oraya tabii. Bunda derginin geçen aykı sayısının verdiği kitapçığın katkılarını da unutmamak lazım. Bunun için chip'e teşekkür ederim...

Joomla'da sütun ve Haber sayısı düzenleme

Joomla ile site çalışamları gerçekleştiriyorsanız, anasayfada görünecek olan haber ve sütun sayısının nasıl değiştirileceğini bilmeniz gerekiyor.

1) Öncelikle Joomla'nın yönetim paneline giriş yapıyorsunuz. Burada yer alan standart menü ve başlıklar arasından Menü yöneticisini seçeceğiz. Menü yöneticisine simgesinden ulaşabileceğiniz gibi üst tarafta yer alan Menü başlığını da kullanabilirsiniz. Bu panelden mainmenu başlığına tıklıyoruz.

2) Mainmenu başlığına tıkladığınızda sizi ana menünüzün yapılandırma seçenekleri ve ana menünüzde yer alan başlıklar karşılayacak. Buradan Anasayfa'ya tıklıyoruz. Böylece Joomla'nın anasayfa özelliklerine müdahale edebileceğiz.

3) Anasayfa özellikleri ekranında sağ tarafta yer alan sütunlara dikkat etmenizgerekiyor. Bu sütunlarda anasayfada gösterdiğimiz haber türü ve sayıları yer alıyor. Tabii sütun yapısı da buradan yönetiliyor.
Şimdi "Başlangıç öğerlinin sayısı" kısmına dilediğiniz bir rakamı girebilirsiniz. Genellikler kafa ve haber sayısını bu başlıkla ayarlıyoruz. Alt tarafta yer alan küçük haberleri de Giriş metni sayısıyla belirleyebilirsiniz. Sütın sayını değiştirmeniz tasarımınızı bozabilir.
Gerekli düzenlemeri tamamlayıp, üst tarafta yer alan Uygula düğmesiyle kaydediyoruz. Eğer sitenizde karşılaştığınız manzara istediğiniz gibiyse Kaydet düğmesini tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.