JPEG formatındaki Resimlerim açılmıyor

HPQ-User
26-07-2008, 18:47   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

legolas sormuş:
bilgisayarıma frmat attırdım içindeki verileri d'de attık formattan sonra pc açıldığında kayıtlı resimlerin hiç biri açılmadı açmaya çalıştığımda erişim engellendi diye hata veriyor hiçbir özellikte açmıyor  neden olduğunu  öğrenmek istiyorum

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp profesyonel versiyon 2002  servis pack 2 pentium 4         cpu 1,80 tek işlemci 256 mb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16

Fatih_ARMAĞAN
26-07-2008, 18:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

kopyalarken hata oluşmuş olabilir eksik kopyalama yapmış olma ihtimali yüksek... bu yüzden bu dosyalara erişim yapmakta sorun yaşabilirsiniz...

estante
26-07-2008, 20:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
207 mesaj

İnternette biraz araştırma yaptım ve birkaç birşey buldum umarın işine yarar
Büyük bi ihtimalle o resimelerin paibnt dosyaları silinmiştir..Yani ki çektiğin her resmin birde on izlemsi oluşur paibnt adı altında bunlar çektiğin resmin mozaik halidir..Görüntü bozuktur ama çektiğin resme benzer..İşte onlar ön izlemdir..Onları C'nin içinde bıraktığın için silinmiştir ve dolayısıylada resimlerin açılmıyordur..Geri nasıl dönüştürebileceğinide söyleyeyim..O resimleri telefonun dijital foto makinesi vs. gibi bir makinenin içine at ...Paibnt'lerini otomatik olarak oluşturacaktır resimlerin..Sonra attığın makinadan tekrar bilgisayarına at.. Umarım işine yarar ..
Kolay Gelsin..

uantakya
26-07-2008, 20:52   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
465 mesaj

Resim içinde birkaç program silinmiş olabilir...

Banned
26-07-2008, 22:07   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

bilgisayarındaki bazı kodekler silinmiş olabilir.

Fatih_ARMAĞAN
27-07-2008, 01:00   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
kylie
bilgisayarındaki bazı kodekler silinmiş olabilir.
uzaktan yakından ilgisi yok...

sorun tamamen eksik ve hatalı kopyalamadan kaynaklıdır.. tabi buna etken işletim sistemindeki bazı hatalar vris spam vb. gibi yazılımlardır...

herhangi bir recovery programı ile eski bilgilerinizi kurtarmayı deneyin. aksi taktirde resimlerinizi açmanız mümkün olmayabilir..  jpeg lerim Boyutlarına bakın (mesela Kaç Mb gözüküyor) eğer hiç bir değer yok ise yada  0 gösteriyor ise kesinlikle esksik ve hatalı kopyalamanın sonucudur...

Optimum
27-07-2008, 15:37   |  #7  
Üye
73 mesaj

Başka bir seçenekde şudur. Bazı kullanıcılar belli dosyaları windows'a şifreletir (yani o kullanıcı dışında kimse kopyalayamaz ve göremez) sonrada sistem çökünce böyle kalakalırlar. Yeni sistem kursanızda veya başka bilgisayara takıp açsanızda çalışmazlar. Acaba sizde de aynı durum mu oldu?

GazI_9o9
27-07-2008, 22:25   |  #8  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

d içindeki resimlere falan mı ulaşamıyorsunuz yoksa d sürücüsüne hiç mi giremiyorsunuz.D özelliklerine bir bakın.Güvenlik sekmesinde kullanıcı adları bölümünde oturum açma adınız varmı?yoksa eğer düzenle/ekle/gelişmiş/şimdi bul-->>burdan kullanıcı adınızı listeye ekleyebilirsiniz.

emreurun
15-09-2008, 22:18   |  #9  
Taze Üye
2 mesaj

walla kardeş aynı sorunu bnde yaşıorum bugünn... arkdaşın dediği digital bi alete atıp geri aldım ama sorun çözülmedi.. daha başka ne çösümler olabilir ki yaa bunu bulmam lazmm bi sürü resim kafayı yicem walla : (

emreurun
20-09-2008, 23:27   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

arkdaş sorun yanılmıosam photoshoptan kaynaklı.. photoshopladığım resimler açılmıo bnm sadece

modjo
28-09-2008, 23:10   |  #11  
Yeni Üye
48 mesaj

arkadaşlar bu sorun amma yaygınmış bende format atmak için resimleri dvd'ye yedekliyim dedim nero programı ile dvd'ye yazdım ancak tekrar sisteme yüklediğimde windows resim ve faks göstericisinde ön izleme yok yazısı ile karşı karşıya kalıyorum ne olur yardımcı olun.

piRe_
28-09-2008, 23:26   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj

Yeniden format atsanızda durum değişmez, repair olayı yine aynı. Sizin sorununuz, bir önceki kullanıcı adınıza ait olan dosyalarınızı formattan sonra farklı isimde kullanıcı tanımlayarak oturum açmanızdan kaynaklanıyor. Çözümünü daha önce yazmıştım. Aşağıdan devam edin.

XP'de bir dosya veya klasörün sahipliği nasıl alınır.?
Klasör Açmayı Denediğinizde "Erişim Engellendi"...

Nasıl yapılır.? TIKLA.

modjo
30-09-2008, 22:20   |  #13  
Yeni Üye
48 mesaj

yazdığın şekilin aynısını denedim ama malesef olmadı ben dvdye kopyalarken resimlerin formatı bozuldu sanırım bunun için bir çözüm varmı hayır recovery yapayım diyicem ama eski hardiskimde kaldı onuda bir başkasına verdim...

ahmetcavus07
19-08-2011, 15:43   |  #14  
Taze Üye
1 mesaj

Bilgisayarın bütün yedeklerini aldım ve format attım... ama nedense format sonrası fotograf nuzık video world exel belgesı vs... açılmıyor acılmayan dosyaların renklerı ( yazı renklerı yesil ) chkdsk verdım d ye onarma yaptım fotograf yazılımları yukledım... hiç birisi işe yaramıyor... bu velgeler d sürücüsünde... ha baska bı bılgısayarda denesem dıcem ama kopyalamada yaptırtmıyor. ancak sılmeye ızın verıyor...  bu sorunu nasıl çözebilecegimizi bilen bir babayiğit varsa buyursun arklar...

by_casper
26-08-2011, 17:20   |  #15  
Yeni Üye
39 mesaj

kardeşim kesinlikle pc ye virüs bulaşmı  hemen anti virüs programına tarat pcyi virüsü bulup silerse tmm sorun düzelir

sio
06-09-2011, 21:45   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: Fatih_ARMAĞAN  
uzaktan yakından ilgisi yok...

sorun tamamen eksik ve hatalı kopyalamadan kaynaklıdır.. tabi buna etken işletim sistemindeki bazı hatalar vris spam vb. gibi yazılımlardır...

herhangi bir recovery programı ile eski bilgilerinizi kurtarmayı deneyin. aksi taktirde resimlerinizi açmanız mümkün olmayabilir..  jpeg lerim Boyutlarına bakın (mesela Kaç Mb gözüküyor) eğer hiç bir değer yok ise yada  0 gösteriyor ise kesinlikle esksik ve hatalı kopyalamanın sonucudur...

boyutları olduğu gibi duruyor. ama yine de açılmıyor. bunu düzeltmenin bir yolunu biliyor musunuz?

upriSing
28-05-2013, 22:23   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar, Htc One X aldım, bir çok resimler de çektim ama resimleri çektikten yaklaşık 1 saat sonra tekrar açamıyorum resimleri "KÜÇÜK RESİM YOK" Diye uyarı veriyor ve açılmıyor. Bu açılmayı bilgisayarımda da denedim ama yine aynı problemi yaşıyorum, Resim kurtarma programları hakkın da bilgisi olan arkadaşlar lütfen bu konu da yardımınıza ihtiyacım var.