Hikmet sormuş:
Arkadaslar merhaba sorunumu biraz uzun yazıyorum kusura bakmayın.Sıkılmadan okursanız yardımcı olursanız cok sevınirim.Sıkıntım gecen gün mkv 1 GB uzantılı indirdiğim filmi seyredemedim.Tüm media player larla denedim film açıldı ama donmalar ve ses’de senkron hataları oldugu ıcın bende mevcut yuklu olan “k lite cedec silip” “full” surumu olan “k lite codec full” ü indirdim.Bununla da açmayınca forumları gezdım ve bu tur fılm sıkıntılarında “k lite Mega” surumunu tavsıye edenleri gördüm ayrıca yıne codec kurulurken resımlı anlatımla bazı yerlerin kurulma esnasında işaretlenmesi gerektiği anlatılmıstı bende bu yolu izleyerek mega surumunu yukledim.Bu şekilde filmi “media player classic” de seyrettim.İşte ondan sonra ne olduysa oldu once filmin ortasında sesler cızırtı ve yankı yapmaya basladı.Başlarda fılmden sandım ama daha sonra winamp ve jet audio da muzik dinlerken her 3 şarkıdan sonra kolonlar cızırtı ve bozulma yapmaya basladı.Sarkıyı stop edip 5.1 kapatıp actıktan sonra duzelıyor.Fakat yıne 3 ncü parcaya gelınce aynı sıkıntı oluyor.Yuklediğim codeci sildim sonra ses kartım olan creative audigy 7.1 de sıldım.Bu arada windowsdan “sistem geri yukleme de yaptım”.Ses kartını yukledim orj.cd sınden ama sorun devam ediyor.Unutmadan k lite codec tekrardan yuklemedım.Bu sekıldede sorun devam ediyor.Filmlerde 15-20 dk sonra ses çatlıyor ,cızırdıyor.Sarkı dınlerken 3 sarkıdan sonra sorun baslıyor.
Bana nasıl yardımcı olursunuz arkadaslar.Ben sorunu cedece buluyorum cunkı her sey inat edip mkv uzantılı filmi seyretmekten basıma geldi gibi.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İşletim sistemi: Windows XP
İşlemci:Intel Pentium 4 CPU 1.80 GHz
Bios:Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Bellek:992MB RAM
Directx sürüm:Directx 9.0c
Anakart:Mercury SIS661FX
Ses Kartı:Creative Sound Blaster Audigy Value 7.1
Ekran 22 Samsung 2232BW
İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; tr) Presto/2.6.30 Version/10.63