1 ay önce adsl den uydunete geçiş yaptım tarifelerinden ve fiyat olarak çok memmun kaldım ancak sorunum evimde 3 pc var ve en fazla 2 pc internete giriş yapabiliyor teknik destegi aradıgımda router almam gerektigini söylediler ip dagıtıcısıymış adsl de böyle bi problemim yoktu çünkü adsl modem içerisinde router özelleigi mevcutmuş elimde bi adsl modem ve docsis 2 destekli uydu net modemi var acaba adsl modemin üzerinden uydunet modemden baglantı kurabilirmiyim maksat ip çogaltmak böyle bi baglantı mümkünmüdür?uydunet modem usb+ethernet girişli adsl modem usb+ethernet....unutmadan elimde 8 portlu swich var arkadaşlar derdimi tam olarak anlatamadım biliyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim
kablo net ip problemi
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
yokmu yardımcı olabilecek babayigit
modemden önce şunu deneyebilirmisiniz? Docsis ethernetten wsitche kablo çekip bir makinayı bağlayınız. bu arada docsis ip dağıtımı yapmıyorsa makinalara elle mi ip veriyorsunuz. 2 tane bağlanan makinaya ip nasışl verilmiş? ona bakın. bağlana bilen makina da dikkat etmeniz gerekenler;
başlat>çalıştır>cmd (enter) gelen ekranda
ipconfig -all (enter) liste gelir
1-ip blogu nedir? (192.168.x.x) gibi
2-Maske nedir ? (255.255.255.x) gibi
3-varsayılan ağ geçidi nedir?
bu bilgilerden sonra konuşalım.
Not: modem ile switch birbirini görmezse cros(çapraz) kablo gerekebilir. bloğ sitemde nasıl yapılabileceği ki bir bilgisayarcıdan da alabilirsiniz.