Arkadaşlar merhaba sizlere iki sorum olacak;
Almanyada yaşıyorum ve burada Kabel Bw kablolu internet bağlantısı kullanıyorum.(Clever 50Mbit) Fakat eternet kablosu ile bağlanmak yerine, router aracılığı ile wireless kullanmayı tercih ettim.Başlangıçta biraz ucuz bir router almıştım ve 50Mbit'lik olan bağlantım wireless kullandığımda 5Mbit olduğunu gördüm, yetkili satıcı ile görüştükten sonra routerimi değiştirmeye karar verdim.Kendime D-Link Dir 615 router aldım. Ve bağlantım 50Mbit'e yükseldi.Eternet kablosuyla kullansam da 50Mbit, wireless kullansam da 50Mbit oldu bağlantım herşey süperdi. Fakat son bir kaç gündür wireless bağlantım 20Mbit'e düştü ve bunun nedenini bir türlü bulamadım.Routere reset atıp tekrar kurdum hiçbir şey değişmedi.Eternet kablosuyla bağlanıp internetin hızına baktım herşey normal yani 50Mbit.Wireless bağlantım neden bir anda 20Mbit'e düşmüş olabilir sizce? 20 Mbit internet hızı elbette yeterli bakıldığında ama Battlefield Heroes online oyun oynuyorum ve sürekli film indiriyorum benim için önemli bir konu :)
ikinci sorum ise,
Bağlantım zaman zaman kopuyor, bağlantı ikonu sağ alt köşede duruyor fakat bağlantı kopmuş oluyor. ( query user filtresi diyor) Modem ve Routeri kapatıp açtığımda tekrar bağlantım normale dönüyor.Bu konularda fikri olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum..
Şimdiden çok teşekkürler..