Kablonet'in modemine switch

D o ğ a n
13-07-2009, 15:01   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
534 mesaj

Bugüne kadar TTNET kullanıyordum ve bugün TTNET'i gidip iptal ettirdim, daha sonra da UyduNet'e gidip başvurdum 1 Mbps limitsiz için. Kablolu modem hediyeleri varmış. Ancak verdikleri modemde şöyle bir şey varmış: Modemde 1 ethernet, 1 de USB çıkışı varmış ancak hem ethernet hem USB normalde aynı anda kullanılmıyormuş. Aynı anda ikisini de kullanmak için switch kullanmam gerekiyormuş. Bu switch nasıl bir şeydir, nasıl kullanılır? 2 bilgisayarda da İnternet'e aynı anda girilince hız düşer mi?

Son Düzenleme: D o ğ a n ~ 13 Temmuz 2009 15:07
bymarks
13-07-2009, 15:20   |  #2  
bymarks avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
655 mesaj

switch kullandığında hız düşmez tabi 2 bilgisayarın kullanımına bağlı
priz gibi düşün tekli prizi çıkarıp 3 lü priz yaparsan 3 fiş birden takabilirsin

teknohat
13-07-2009, 15:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj

Benim bildiğim ve gördüğüm switch birçok ethernet kablo girişi olan böylece bir kabloyla birçok bilgisayarın internete girmesini sağlayan bir alet. Hızda buna bağlı olarak düşer mesela aynı anda 3 bilgisayarında bir video indirdiğini düşün kablo 3 e bölünmuş gibi olur dolayısıyla hızda düşer. Tabi burda hızı düşüren switch değil aynı anda birden fazla bilgisayarın nete bağlanmasıdır.

Son Düzenleme: teknohat ~ 13 Temmuz 2009 15:23
D o ğ a n
13-07-2009, 15:43   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
534 mesaj

Off. Uydunet Çağrı Merkezi'ni arıyorum kaçtır, her çıkan başka bir şey söylüyor. Switche gerek kalmadan 2 bilgisayarda kullanırsınız diyorlar, switche gerek var diyorlar, kullanırsın ama USB sağlıklı olmaz diyorlar. Hangisi doğru yahu?!

Nickotin
13-07-2009, 15:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
290 mesaj
Alıntı: doganogulturk  
Bugüne kadar TTNET kullanıyordum ve bugün TTNET'i gidip iptal ettirdim, daha sonra da UyduNet'e gidip başvurdum 1 Mbps limitsiz için. Kablolu modem hediyeleri varmış. Ancak verdikleri modemde şöyle bir şey varmış: Modemde 1 ethernet, 1 de USB çıkışı varmış ancak hem ethernet hem USB normalde aynı anda kullanılmıyormuş. Aynı anda ikisini de kullanmak için switch kullanmam gerekiyormuş. Bu switch nasıl bir şeydir, nasıl kullanılır? 2 bilgisayarda da İnternet'e aynı anda girilince hız düşer mi?
Bende ttneti iptal ettirdim.07.07.2009 tarihinden itibaren kullanıyorum.(1mbps limitsiz kullanıyorum süper valla mesela facebook'da video yüklediğin zaman özellikle 50 MB lık bir video'yu sorunsuz yükleyebiliyorsun upload ile download hızını seçtiğin tarifeye göre sana çok yakın veriyorlar. bende upload 305 bile olduğu oluyor.) bendede 2 pc vardı. mecburen switch almak zorundaydım. sonra benim eski modem aklıma geldi airties rt-111 vardı 4 portlu modem...uydunetin verdiği modemdeki ethernet girişine kabloyu takıp diyer ucunuda eski modemimin ethernet girşine takdım.eski modemdeki boş olan diyer ethernet girişinede bir ucunu eski modeme modeme diyer ucunuda bilgisayara takdım. kendi bağlantımı sağladım.ikinci bilgisayarıda yine boş olan ethernet ile bağladıkdan sonra 1 tane boş ethernet girşim kaldı.switch almak zorunda kalmadım böylece :D
switch(çoklayıcı birden fazla ethernet girişin oluyor.) http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=121&;sorting=335^5
tabiki iki bilgisayarda internet kullanılınca hız düşer bu ttnet'dede aynı uydunetdede.

Nickotin
13-07-2009, 16:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
290 mesaj
Off. Uydunet Çağrı Merkezi'niarıyorum kaçtır, her çıkan başka bir şey söylüyor. Switche gerekkalmadan 2 bilgisayarda kullanırsınız diyorlar, switche gerek vardiyorlar, kullanırsın ama USB sağlıklı olmaz diyorlar. Hangisi doğruyahu?!
kullanırsın ama arada sırada sorunçıkartabilir.çünkü modemin özelliğinde tek bilgisayarı desteklemesi...  sorunnasıl çıkartır ? (iki bilgisayarada bağlı olduğu zaman)bilgisayarıkapatırsın tekrar açtığın zaman internete bağlanamaya bilirsin çakışmaolur. onuda çözmek için modemi kapatıcaksın yeniden açtığında sorunçözülür. hep olmaz ama arada sırada olur....  modem zaten tak çalıştırprensibi ile çalışıyor kurulumu yapan kişi çalıştırdan birde modemin IP'sini yazarakayarları girdi format atsan bile bilgisayara hiçbir şekilde bilgilerkaybolmuyor. kurulum CD si var ama gerek kalmıyor.

D o ğ a n
13-07-2009, 16:22   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
534 mesaj

Teşekkürler verdiğin bilgiler için. Şimdi bende de TTNET'in 2006'da verdiği modem var. AirTies RT-102. Pek dandik bir modem. Yarım saatte bir düşüyor İnternet'ten. Şimdi ben Uydunet'in vereceği modemi AirTies'a bağlayıp iki bilgisayarda kullanmaya devam edebilir miyim yani?

Nickotin
13-07-2009, 17:50   |  #8  
Yıllanmış Üye
290 mesaj
Teşekkürler verdiğin bilgiler için.Şimdi bende de TTNET'in 2006'da verdiği modem var. AirTies RT-102. Pekdandik bir modem. Yarım saatte bir düşüyor İnternet'ten. Şimdi benUydunet'in vereceği modemi AirTies'a bağlayıp iki bilgisayardakullanmaya devam edebilir miyim yani?
USB ve  Ethernet girişi var sadece RT-102'de.... 3tane bağlantı birimi olsaydı olurdu... yukardada yazdığım gibiuydunetin verdiği modemin ethernet girşine kabloyu takıp diyer ucunuda benim 4 portlu(RT-111) modemin ethernet girişine takdım. geriye 3 tanegiriş kaldı dimi... şimdide rt-111'den diyer ethernet portuna takdığımkablo ile blgisayar arası bağlantıyı yaptım kaldımı geriye 2 taneethernet girşi geriye kalan diyer 2 ethernet girşi ile 2 bilgisayarıbağlayabilirim ben... Sen o zaman uydunetin vericeği modem ile ikibilgisayarı dene bilgisayarları açıp kattığında aynı anda internetikullandığında bak bakalım bir problem oluyormu. getircekleri modemini çinde ethernet kablosu ile usb kablosunu veriyorlar.
Verdikleri modem: link yazan yerdeki ışık devamlı yanıp söner.

Son Düzenleme: Nickotin ~ 13 Temmuz 2009 18:08
D o ğ a n
14-07-2009, 13:17   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
534 mesaj

TTNET'e döndüm arkadaşlar, yardımınız için teşekkürler.
Keşke Uydunet'in modem sorunu olmasaydı.

Nickotin
14-07-2009, 19:00   |  #10  
Yıllanmış Üye
290 mesaj

15,20 tl için ben hayatta dönmezdim switch fiyatları zaten öyle. keşke ilk adsl çıktığı zamanki limitli kullanıcıları için ileriki  zamanlarda  güzel bir limitsiz fiyat etiketi koysaydı...

D o ğ a n
15-07-2009, 00:32   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
534 mesaj

Taahhüt sürem doldu nasılsa. İstediğim zaman iptal ettirebilirim TTNET'i. Uygun bir tarife bulursam herhangi bir sağlayıcıdan, geçerim. İlginiz için çok teşekkürler.