kabloneti 2 masa üstü pc ye paylaştırmak

kadkad
09-10-2008, 17:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

sorunum şu 2 adet masa üstü bilgisayarına kabloneti paylaştırmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor biraz internette araştırma yaptım ama tam olarak kesn sonuca ulaşamadım. bunun için Switch yeterli yoksa Access Point / Router mı almam gerekiyor.

burda benim için önemli olan 2 bilgisayarda birbirinden bağımsız internete girebilmesi lazım yani 1 pc kapalıyken diğeri internete girebilmesi gerekiyor.Zonk

Razorback
16-10-2008, 17:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
712 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

bildiğim kadarıyla kablo neti adsl paylaştırır gibi dağıtamazsın. server sistem mantığıyla dağıtmalısın. bilgisarda 2 tane ethernet olacak ve ağ bağlantılarına girip bağlantıları köprüle demelisin veya ağ kurma sihirbazını açıp, anamakina için, bu bilgisayar internete doğrudan bağlanır şeklinde kurulum yapacaksın. tamamlandıktan sonra diğer bilgisayarda sihirbazı çalıştırıp bu bilgisayar bir ağ üzerinden bağlanır ı seçeceksin. ezbere söylediğim için farklı cümleler olabilir, daha önce ben böyle paylaşım yapmıştım.

switch de kullansan yine böyle paylaşım yapıyorsun... yani modemi ilk önce anamakinaya birinci ethernete, sonra anamakinadan ikinci ethernetten aldığın kabloyu switche takacan. ondan sonra switch kaç çıkışlıysa dağıt istediğin kadar.

Son Düzenleme: Razorback ~ 16 Ekim 2008 17:25