Kablosuz ağ ayar yapmak için windowsu kullan sorun

chethin
28-02-2012, 09:54   |  #1  
chethin avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj

Arkadaşlar bu seçeneğe tıklıyorum fakat pc kapatınca eski haline dönüyor bunu kalıca hale nasıl getirebilirim?(Kablosuz ağ ayarlarımı yapılandırmak için windowsu kullan seçeneğini)

ekran kartı
28-02-2012, 13:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Kablosuz ağı kullanan diğer programları başlangıçtan kaldırın ya da tamamen kaldırın.

chethin
28-02-2012, 13:20   |  #3  
chethin avatarı
OP Yıllanmış Üye
185 mesaj
Alıntı: ekran kartı  
Kablosuz ağı kullanan diğer programları başlangıçtan kaldırın ya da tamamen kaldırın.
Nasıl kaldırcam detaylı anlatırsanız ii olurdu.(Kablosuz ağı kullanan başlangıçta realtek var onu kapatırsam nete girebilirmiyim?)

Son Düzenleme: chethin ~ 28 Şubat 2012 13:23
ekran kartı
28-02-2012, 13:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,412 mesaj

Sizi yanlış anlamadıysam kablosuz ağları Windows yerine başka bir program buluyor. Bağlanıyor vs..

İşte o programı kaldırırsanız Windows kendisi arar kablosuz ağları. Zamanında ben de Intel'in kablosuz ağ programını kurmuştum Windows ağ bulmuyordu. Programı kaldırıp sorunu çözmüştüm.

Çalıştır > Msconfig > Başlangıç kısmından gerekli olmayan her şeyi kaldırın.

chethin
28-02-2012, 13:30   |  #5  
chethin avatarı
OP Yıllanmış Üye
185 mesaj
Sizi yanlış anlamadıysam kablosuz ağları Windows yerine başka bir program buluyor. Bağlanıyor vs..

İşte o programı kaldırırsanız Windows kendisi arar kablosuz ağları. Zamanında ben de Intel'in kablosuz ağ programını kurmuştum Windows ağ bulmuyordu. Programı kaldırıp sorunu çözmüştüm.

Çalıştır > Msconfig > Başlangıç kısmından gerekli olmayan her şeyi kaldırın.

Tmmda bu realtek benim kablosuz modemin wireless adaptörü kaldırırsam nasıl görcek modemi nasıl bağlancam?

ekran kartı
28-02-2012, 19:12   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,412 mesaj

Görür. Siz programı kaldıracaksınız. Sürücü (driver) kalacak. Zaten ürünle birlikte gelen CD'nin içinde "driver" diye klasör olur. O klasörün içinden sürücü kurulur. Yapamam diyorsanız Aygıt Yöneticisine girersiniz ünlem işaretiyle görünür ağ adaptörü ona sağ tıklayıp sürücüyü güncelle dersiniz yine olur.

Yani kablosuz ağa bağlanmak için ekstra bir program kullanmak hem RAM yer, hem işlemciyi meşgul eder, hem de böyle kafanıza takılır :) Kaldırın gitsin.

chethin
01-03-2012, 00:29   |  #7  
chethin avatarı
OP Yıllanmış Üye
185 mesaj
Görür. Siz programı kaldıracaksınız. Sürücü (driver) kalacak. Zaten ürünle birlikte gelen CD'nin içinde "driver" diye klasör olur. O klasörün içinden sürücü kurulur. Yapamam diyorsanız Aygıt Yöneticisine girersiniz ünlem işaretiyle görünür ağ adaptörü ona sağ tıklayıp sürücüyü güncelle dersiniz yine olur.

Yani kablosuz ağa bağlanmak için ekstra bir program kullanmak hem RAM yer, hem işlemciyi meşgul eder, hem de böyle kafanıza takılır :) Kaldırın gitsin.

Yalnız denetim masasında REALTEK Wireless LAN Driver and Utility yazıyor bunu kaldırırsam driverıda kaldırmış olmazmıyım?

ekran kartı
01-03-2012, 17:13   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,412 mesaj

Geç cevap yazdığım için kusura bakma. Galiba kaldırmış olursun ama dediğimi yaparsan hemen tekrar yüklersin. Hem bu sefer o program yüklenmez. Sadece sürücü (driver) yüklenir.

Kaldır onu. Eğer sürücü de kalkarsa o CD'yi bilgisayarına tak. Otomatik olarak ekrana gelen pencereleri kapat. Otomatik kurulum yaptırma yani. Sonra aygıt yöneticisine gir ünlem işareti çıkacaktır Realtek Wireless LAN .... gibi bir donanımın yanında. Ona sağ tıkla. Sürücüyü yükle/güncelleştir de. Açılan penceredelerden İleri - İleri diyerek sürücüyü yüklersin. Rahat ol :)

Hadi diyelim yükleyemedin sistem geri yükleme yaparsın hemen geri gelir sürücü ;)

chethin
02-03-2012, 10:29   |  #9  
chethin avatarı
OP Yıllanmış Üye
185 mesaj
Geç cevap yazdığım için kusura bakma. Galiba kaldırmış olursun ama dediğimi yaparsan hemen tekrar yüklersin. Hem bu sefer o program yüklenmez. Sadece sürücü (driver) yüklenir.

Kaldır onu. Eğer sürücü de kalkarsa o CD'yi bilgisayarına tak. Otomatik olarak ekrana gelen pencereleri kapat. Otomatik kurulum yaptırma yani. Sonra aygıt yöneticisine gir ünlem işareti çıkacaktır Realtek Wireless LAN .... gibi bir donanımın yanında. Ona sağ tıkla. Sürücüyü yükle/güncelleştir de. Açılan penceredelerden İleri - İleri diyerek sürücüyü yüklersin. Rahat ol :)

Hadi diyelim yükleyemedin sistem geri yükleme yaparsın hemen geri gelir sürücü ;)

Yardım için sağol umarım diğer arkadaşlarda bu bilgilerden faydalanır.