Kendi kablosuz ağıma bağlanamıyorum hata olarak:varsayılan ağ geçidi çevrimdışı gözüküyor diyo.Yardımcı olusanız sevinirim yoksa kafayı yiyecem...
Kablosuz ağa bağlanamıyorum!!!
Telekom gibi soriyim.Modeminizin ışığı yanıyor mu?
Şaka bir yana sorunu biraz araştırdım.İki şeyden oluyor olabilir.Bir modemin firewall ( güvenlik duvarı) seni engelliyor.İkincisi yanlıs ag baglantısı ayarları var.Üç afiyet olsun.
Bu tür hataların çoğunu güvenlik duvarına affetmisler ama bu sorun genelde portlarla ilgili olarak ortaya çıkıyor.Misal online oyun oynamaya kalkınca veya msn ye girerken filan.Ama yazdıgından anladıgım kadarıyla hic giremiyorsun.Buda ag ayarlarında bir sorun var gibime geliyor.Varsayılan alt ag gecidi vs modemdeki bilgilerle çelişiyor olabilir.Bir ag baglantılarımda sag tıkla özellikler ->tcip ayarları ordanda varsayılan ag gecidi filan bir bakacaksın.Büyük ihtimal otomatiktir.Bunu 10.0.0.2 yap (ag gecidi.Dns hatirlamiyorum ama 255 li birseydi) ipni salla gitsin.onuda 10.0.0.1 yap önemli degil.
modemin ışığı yanıyor:)
siz demişsiniz ki sağ tıklayıp tcip ayarları felan nereye sağ tıklayacağız?
tamam.ben hallettim.sagolun
hallettin ama bi yöntemn daha söliim belki başkaları da gelecekte aynı sorunu yaşarlar: anten ile ağ geçidini olabildiğince yakın tutun.veya örn ağ geçidi üst katta bilgisayar alt kattaysa, mümkünse anten ile ağ geçidini alt alta yerleştirin.