kablosuz ağa izinisiz girilmesi

HPQ-User
02-07-2007, 19:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Evrim sormuş:
Modemi bilgisayarım dizüstü olduğu için kablosuz aldım. Ve kablosuz bağlatıya başka kullanıcıların girmesinden korkuyorum. Bunu engellemek için ne yapabilirim?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Modem Airties 11g adsl 4 port

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

layolus
02-07-2007, 20:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
151 mesaj

şifre koyabilirsiniz. ama şifreleme metodu WEP değilde, WPA yada WPA2 olsun. daha güvenli. şifrenizde büyük küçük harf sayı ve nokta virgül gibi  ekstra karakterler olsun. en az 8-10 haneli olsun. aslında uzmanın birisi en az 20 haneli demişti bi yerde ama. siz bilirsiniz.

ozzeybek
02-07-2007, 20:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Parola'yı hangi yöntemle koydun? Şu anda yaygın olarak kullanılan 2 adet kablosuz ağ şifreleme yöntemi var. Bunlardan birisi WEP, diğeri ise WPA.

Eğer sen şifreleme yöntemi olarak WEP kullandıysan tam güvenlik sağlamış olmuyorsun. Çünkü WEP zayıf bir koruma sağlıyor. WEP ile korunmuş kablosuz ağa dakikalar içerisinde girilebiliyor.

İlk önce şifreleme yöntemini bi kontrol et. Eğer WEP kullanmışsan hemen WPA şifreleme yöntemine geç. WPA çok daha güçlü bir şifreleme yöntemidir.

Kablosuz ağı güvenli bir şekilde korumanın bir diğer yolu da MAC adresinden faydalanmaktır. MAC adresi, bilgisayarındaki ağ kartının benzersiz (unique) bir numarasıdır. Dünyada tektir. Modeme, kendi kablosuz ağ kartının MAC adresini girersen senin bilgisayarından bir başkası kablosuz ağın bir şifre ile korunmuyor olsa bile giremez.

memomuco
02-07-2007, 21:01   |  #4  
Üye
69 mesaj

Ben de kablosuz modem kullanıyorum.Benim şifreleme yöntemimin ne olduğunu nasıl öğrenebilirim.Eğer benimki WEP ise nasıl WPA yapabilirim?

djnakres
02-07-2007, 21:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
221 mesaj

zor wallah uraşan girer istese dünyanın en güçlü duvarı olsun bi ciple bitiriyolarmış işi :(

layolus
02-07-2007, 21:35   |  #6  
Yıllanmış Üye
151 mesaj

bende kablosuz modem yok. ama windows kablosuz ağları bulurken en azından bağlantının şifreli mi şifresiz mi olduğunu gösteriyordu. yanlış hatırlamıyorsam şifreleme türünü de gösteriyordu. ayrıntılarına falan bir bakın isterseniz. kablosuz modemim olmadığı için haliyle bilmiyorum. ama o da modem ayarlarında falan olabilir. hatta şifreleme türü ayarı bile vardır.

ozzeybek
02-07-2007, 22:02   |  #7  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Modemlerininizin marka ve modellerini yazarsaniz yardimci olmaya calisabiliriz.

memomuco
02-07-2007, 22:05   |  #8  
Üye
69 mesaj

AirTies 125 Mbps Kablosuz ADSL2+ 1 Portlu Modem
RT-205

ozzeybek
02-07-2007, 22:38   |  #9  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Merhabalar Memomuco;

Oncelikle urununun kullanma klavuzunda "MAC adres filtreleme ise, WAV-140/RT-205/RT-211 cihazları ile sadece önceden tanımlanan yetkili kablosuz terminallerin veri alış-verişi yapabilmesini sağlarken; yetkili / tanımlı olmayan yabancı terminallerin cihaza ulaşması engellenir. Kablosuz güvenlik için hem MAC adres filtrelemenin, hem de WPA, WPA2 veya WEP
kablosuz şifreleme protokollerinden birinin aktive edilmesi tavsiye edilir." metni gecmektedir. Bunuda su sekilde yapacagiz

1. Bilgisayarınızda kullandığınız web tarayıcınızda (Internet Explorer, Firefox ..) adres kısmına cihazınızıN IP adresi olan 192.168.2.1 adresini girin.

2. Karşınıza cihazın web arayüzü gelecektir. Kullanıcı adı ve şifreyi geçerek Tamam’ı tıklayınız.

3. Soldaki menülerden “Kablosuz” menüsüne girininiz.

4. “Kablosuz Güvenlik Seviyenizi Seçiniz” bölümünde “WPA” kutusunu işaretleyiniz. “PSK şifresi” seçeneğini işaretleyerek “Şifre” bölümüne, unutmayacağınız, en az 8 en fazla 63 karakterden oluşan bir şifre girerek ( örneğin: abcdef123) “Kaydet” tuşuna basınız. Şifrenizin kolayca tahmin edilemeyecek şekilde hem harf hem de rakamlardan oluşmasına dikkat ediniz.

5. AirTies WAV-140/RT-205/RT-211 ile kablosuz olarak bağlantı kuracak olan bilgisayarlarda ve cihazlardada WPA’yı aktif hale getirip aynı şifreyi girmeniz gerekmektedir.

AirTies WAV-140/RT-205/RT-211, WPA’in yanısıra WEP (Wired Equivalent Privacy) şifreleme standardını da destekler; dolayısıyla eğer kablosuz ağınızda bulunan bazı cihazlardan biri WPA’i desteklemiyorsa WEP şifrelemenin kullanılması tavsiye edilir.

4. “Kablosuz Güvenlik Seviyenizi Seçiniz” bölümünde “WEP” kutusunu işaretleyiniz.

5. “Kablosuz WEP şifrelemesini etkinleştir” kutusunu işaretledikten sonra şifre alanına seçiminize göre 10
karakter (64 bit), 26 karakter (128 bit) veya 58 karakter (256 bit) şifre kelimenizi giriniz (Örneğin 64 bit şifreleme için: abc1234def).

MAC Adresi Filtreleme

1. Bilgisayarınızda kullandığınız web tarayıcınızda (Internet Explorer, Firefox ..) adres kısmına cihazınızın IP adresi olan 192.168.2.1 adresini girin.

2. Karşınıza cihazın web arayüzü gelecektir. Kullanıcı adı ve şifreyi geçerek Tamam’ıtıklayınız.

3. Soldaki menülerden “Kablosuz” menüsüne girininiz.

4. “MAC Adresi Filtreleme”ye tıklayınız. Açılan pencerede “MAC filtrelemeyi etkinleştir” ve “İzin ver” kutularını işaretleyerek “Ekle” butonunun sağındaki alana kablosuz ağınıza erişmesine müsaade edeceğiniz cihazın MAC adresini “00-15-00-22-8D-05” gibi yazarak “Ekle” butonuna basınız. Yerel
kablosuz ağınıza erişmesine müsaade etmek istediğiniz diğer cihazlar için de bu adımı tekrarlayınız. “Kaydet” butonuna basarak yaptığınız ayarları kaydediniz.

5. Eğer yerel kablosuz ağınıza erişmesine izin vermediğiniz cihazların MAC adreslerini girmek isterseniz, “İzin ver” yerine “Blokla”yı seçerek MAC adreslerini girmeniz yeterli olacaktır.

MAC ID BULMAK

1. Baslat(Start), Calistir(Run(, CMD yazip (Type Cmd) Enter a basiniz.

2. Cikan command penceresinde "ipconfig /all" yazip entere basiniz.

3. Cikan tabloda wireless cihazinizin bagli durumda ise ip li bagli degilse bos olarak mac id sini goreceksiniz

Ornek

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : rpc-it-01
        Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix  . :
        Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Networ
k Connection
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-D2-50-29-12

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.34
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
        DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
        NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
        Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, July 02, 2007 11:13:13 AM
        Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, July 05, 2007 11:13:13 AM

Ethernet adapter Local Area Connection 5:

Connection-specific DNS Suffix  . :
        Description . . . . . . . . . . . : Microsoft TV/Video Connection
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00
        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
        Autoconfiguration IP Address. . . : 0.1.0.5
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
        Default Gateway . . . . . . . . . :
        NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
        Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-16-D4-BD-5B-DD (buda ethernet kartinin)

iyi calismalar

memomuco
02-07-2007, 22:51   |  #10  
Üye
69 mesaj

Turan bey bu tatmin edici cevabınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Forumlarda, sorunlarını dile getirenlere, bu şekildeki yardımlarınızın devam etmesini diliyorum.

ozzeybek
02-07-2007, 22:55   |  #11  
Yıllanmış Üye
357 mesaj
memomuco
Turan bey bu tatmin edici cevabınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Forumlarda, sorunlarını dile getirenlere, bu şekildeki yardımlarınızın devam etmesini diliyorum.
Isinizi gorebildigime sevindim

iyi calismalar