kablosuz ağıma bağlanamıyorum.

HPQ-User
11-08-2009, 22:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ancelika sormuş:
düne kadar modemime sorunsuz bağlanırken dün birdenbire tercih edilen kablosuz ağa bağlanılamıyor iletisi çıkmaya başladı.ve bu şekilde 4 saat uğraşmama rağmen bağlantı kurulamadı.ethernetle de denedim yine olmadı.bugün daha önce eşleştirdiğim bir başka kablosuz bağlantı noktasına geldim sorunsuz bir şekilde bağlantı kuruldu.bilgisayar konusunda fazla deneyimli değilim yeni bir kullanıcıyım ancak ilgili biriyim.sorunumu kendim çözümlemek istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim..

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
acer-aspire one /dizüstü

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; GTB6; .NET CLR 2.0.50727; eSobiSubscriber 2.0.4.16; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

OnlyMann
11-08-2009, 22:37   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

modemle veya kablosuz ağ tanımları ile ilgili sorun olabilir. kablosuz listesinde kendi modeminizi görebiliyormusunuz? ayrıca makina ve modemde kablosuz bağlantının aktif olması gerekir. eğer modeminize herhangi bir şifre vermemişseniz dışardan modeme müdahale edilmiş ve şifreler değiştirilmiş olabilir. bunu gözden geçirmelisiniz.

Tuti Urmeylander
11-08-2009, 23:13   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
469 mesaj

OnlyMann arkadaşımızın bahsettiklerine ilaveten bir de mutlaka vardır diye düşünerek yazıyorum,antivirüs programınızın ayarlarına bir göz atmanızda yarar vardır, diye düşünüyorum.Çünkü düne kadar sorunsuz bağlanıyor idi ise, bu ani bağlanama olayı,bazı antivirüs programlarının ayarlarıyla (örnek olarak Eset vb...) bilmeden kurcalanmasından olabililir.Benzer sorunu geçen ay ben de masaüstünde yaşamıştım.