zxyel marka modem var kabloları ile çalıştırıyorum.ama kablosuz olarakta görüyor ,bağlanıyor,ama internete girmiyor.çünkü ozamnda kabloları çektiğimde internet ışıkları sönüyor..
kablosuz modem acil yardım
çünkü onun kablosuz olması telefon kablosunu bağalayacağın anlamına gelmez o telefon kablosuna bağlı olur ve ordan gelen verileri antenleri vasıtasıyla belli bir alana iletir
e kablosuzsun ne anlamaı kaldıki şimdi dediğiniz gibi dls kablosunu çektimmi internet kablosuzda buluyor bağlanıyor ama erişim yok sitelere,Arkadaşım pardon da DSL kablosunu çekersen modeme internet nasıl gelsin de o modem interneti kablosuz dağıtsın. Kablosuz modem wireless alıcısı olan bilgisayara interneti kablosuz dağıtır ancak modeme internetin kabloyla ulaşması gerekir. Azıcık mantığını kullansan?
şimdi dışarıdan biri şifre ile bağlanabilirmi benim pc ye şu
tmm bide bana şu güvenlik ayarlarını anlatın saolun
bu mac fitreleme varmış 2 pc kullanıyoz onların mac adresini kaydetip diğer kişiler şifreyi girse bile modem onları tanımadıgından internete bağlamıyormuş yani güvenlik önlemleri n anlatın.
Arkadaşım kusura bakma ama gülmekten kırıldım...
Kablosuz modem demek pc ile modem arasında kablo yok demek...
modeme telefon kablosunu takıyorsun , birde elektrik kablosunu tamamdır...
Ondan sonra masaüstü pc kullanıyorsam wireless dongle veya kartını kullanman gerekir...
Daha sonra windowsa kablosuz ağları arat bağlan ondan sonra ister CD den ister direk modemin IP'sini
explorer / firefox adres çubuğuna yazarak modem arayüzüne gir... Modem ayarlarını kontrol et. ttnetten aldığın kullanıcı adı ve şifreyi yaz , bağlantı ayarlarına elleme gerek yok.. Güvenlik ayarlarından istediğin şifre türü ve şifreyi seç (wpa2-psk öneririm)...
Mac adres filtrelemeye gelince ; en kolay yolu iki pc de nete bağlı iken tekrar modem arayüzüne gir... Orada ayarlarda mac adres filtrelemeyi göreceksin ve orada iki pc'nin de mac adresleri olacak.. Bunları izin verilenlere ekledin mi tamamdır. (mac adr. filt etkinleştirmeyi unutma tabii)
Dilersen modem arayüzünden modemin görünmesini istediğin ismi yazabilirsin...
Cd ve cd kurulumunu ben bilmem... İşin gerçeği modem CD lerini direk çöpe atarım :)
cihazın IP'sinden yaparım ne yapacaksam...