Arkadaşlar resımdekı gibi evler arası kablosuz modemden yararlanılabılır mı?
Kablosuz modem buyuk mesafe..
Hadı ya tuhh..Modem de aztech 605ew belkı yararı olur..
Aslında gayet kolay
tüm mesele 2 adet router
Hmm. nasıl olcak o iş mr_yamyam?
Hmm. nasıl olcak o iş mr_yamyam?Çok kolay
Kablosuz yayın yapan evdeki modemden bir hat çekilerek kablosuz router e irtibatlanır. Bu routerin anteni dışarıya komşuyu görecek şekilde yerleştirilir. Eğer kendi modemin kaliteliyse ve dışarıya koyma şansın varsa bu da olur.
Yayını alacak komşun ise anteni dışardan takılabilen kablosuz alıcı alır. Anteni kazançlı olursa sonuç daha iyi olacaktır. Bu anteni senin tarafındaki pencereye yerleştirebilirse rahatlıkla senin sinyallerini yakalar.
Bu durum çok garanti bir sinyal seviyesi sağlamayasa da ihtiyacı görecektir ancak ben çok sağlam bir bağlantı istiyorum dersen karşılıklı yönlendirilmiş anten kullanarak çok sağlıklı bağlantı kurabilirsiniz.
Cevabın ıcın tesekkurler..Yazdıklarını okudum oeki karsılıklı yonlendırılmıss anten derken hangı cihazlar gerekıyor..Onları liste halınde yazabılırmısın arastırma yapıp öyle bişey yapmayı planlarım dedıgın gıbı olursa cok guzel bır ıs olur..
Cevabın ıcın tesekkurler..Yazdıklarını okudum oeki karsılıklı yonlendırılmıss anten derken hangı cihazlar gerekıyor..Onları liste halınde yazabılırmısın arastırma yapıp öyle bişey yapmayı planlarım dedıgın gıbı olursa cok guzel bır ıs olur..Cihazlar için foto bulmaya çalışacağım. Daha sonra yazarım buradan
Tamam koyabılırsen cok ıyı olurr tekrardan tesekkurler..
[URL=http://img715.imageshack.us/i/ap302.jpg/][/URL]
Resimde görülen AP302 model airties marka kablosuz router den iki adet alıp bir adet yayın yapan bölgeye ve senin tarafını görecek şekilde dışarıya monte et. Diğerini de yayını alacak kişiye, yayını yapan kişinin binasını görecek şekilde dışarıya yerleştirirsen. Sinyalleri rahatlıkla alırsınız.