Arkadaşlar ,
Evde pcm var ve modemim var ,Laptop almayı düşünüyorum fakat sadece modemin olduğu yerde internete bağlanabileceğimden kablosuz modem almak istiyorum ,ama internette kullanıcı olarak 4 kişiyiz kablosuz modem alıcam fakat 4 portlu benim pcmle beraber 4 kişiyiz zaten laptoptan bağlansam kablosuz modeme olur mu ?
Kablosuz Modem [Laptop]
olur tabii ki teoride 4 kablolu 250 kablosuz bağlantı kurabilirsiniz ama ne kadar bağlantı o kadar az hız demektir.
Eyvallah kardeşim sağolasın da o 4 port felan niye diyorlar o zaman 4 port demelerinin sebebi 4 kişinin bağlanması demek değil midir ?
örneğin kablolu modemler de 4 portludur ama bir swicher taktığınızda 40-50 bilgisayara internet verebilirsiniz 4 port denmesi sadece çıkış sayısını ifade eder bir anlamda.
internet cafe örneğini düşünün belkide tek portlu bir adet modem ile bilgisayar sayısı kadar internet bağlantısı vardır.
Wireless'da aynı mantıkla kablolu bağlantının yanında kolay kablosuz bağlantı seçeneği sunar.Mantık aynıdır.
192.168.2.2 ile 192.168.2.254 arasında kalan tüm bağlantı sayısı kadar bilgisayarı wireless üzerinden nete çok kolay bağlayabilirsiniz. yani 253 adet