http://www.hepsiburada.com/liste ... goryId=3009801&sc=8
60 lira ile 100 lira arasında birçok modem var yukarıdaki listede. Beğendiğiniz herhangi birini alabilirsiniz. ASLA bir ev kullanıcısı olarak bir modeme 100 lira üstünü vermeyin. Pratikte hiçbir ek getirisi ya da ucuz olanların da götürüsü bulunmuyor zira. Aradaki fiyat farkıyla da bilgisayarınıza ek hafıza (ram) alıp, mevcut hızınızı 2 katına bile çıkartabilirsiniz ;)
5-6 senedir Flynet modem kullanıyorum örneğin. Şu anki fiyatı 62 lira onun da ve daima gerçek sınırsız hangi hız var ise onunla kullandım internetimi bu 5 senedir. Bilgisayarımı 1-2 ayda bir belki kapatıyorum. Tonlarca sabit sürücü doldurdum ve bir dönem de sürekli emule açık bırakıyordum. Ne bir kopme, ne bir yavaşlama, hiçbir sorun yaşamadım. Üstüne kablosuz ile 2-3 ayrı dizüstünü, yine kablosuz ağdan tv'deki medya oynatıcıyı ve üstüne kablosuzdan hem cep telefonumla, hem de psp aygıtım ile bağlantı kurup duruyorum; bugüne kadar da bunlarda da en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Evim 165 metre kare bir ev ve en uç odadan çekmeme sorunu ile de karşılaşmadım.
Bunları niye yazıyorum, çünkü modemlerin diğer bilgisayar parçaları gibi ucuz/pahalı farkı olduğuna inanılıyor senelerdir malum bilgisayar parçası satan kişi ve kurumların dayatmaları üzerine. Bir ev içi kullanımda, hem de benim gibi evde yapılabilinecek herşeyi yaparak 50 liralık bir modemle de aynı performansı alacaksınız, 300 liralıkla da demek istiyorum. İleride ttnet ortalama hızımızı 100 M'ye çıkartmadıktan sonra bütçenizden gereksiz miktarlar çıkartıp da saçma sapan firmalara para kazandırmanıza hiç gerek yok efendim.
Not : Ana bilgisayara ethernet, diğerlerine kablosuz kullanın. Şu modem ile şöyle sıkıntı yaşadım diyenlere bakın, tümü de modemi usb üzerinden kullanıyor. Hiçbir usb veriyolu hiçbir modemin veri akıntısına tam olarak uyabilecek potansiyelde olmadığından, özellikle bilgisayarınızı benimki gibi ayda bir kapatıp açanlardansanız usb bağlantısını en baştan unutun. Bu da ufak bir anektot olsun ;)