kablosuz modemin çekim alanını daraltma ?

mrah
17-01-2010, 15:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

Airties rt204 kablosuz modem aldım şifresini falan herşeyini kurdum hem masaüstümden hemde laptopumdan bağlanabiliyorum ama kafamda bazı soru işaretleri var.
1-Modemin çekim alanını daraltmak istiyorum çünkü kablosuz ağ aradığımda bilgisayarım benden çok uzaktaki kişilerin bağlantısını dahi buluyor benim bağlantımın daha kısa bi alanda etkili olmasını istiyorum.
2-Eğer çekim alanını daraltırsam bağlantı kopması vs sorunları daha az mı yaşarım?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

mrah
19-01-2010, 04:09   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

yardımınız için teşekkür ederim bahsettiğiniz yöntem kafama yattı iyi bir çözüm.

ECHELON_
19-01-2010, 05:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Alıntı: mcafee23  
bu çözüm kafanıza yattıysa isterseniz güvenliği biraz daha arttırabilirsiniz izin verilen "mac adresleri" sayfasında iki bilgisayarda bağlı iken mac adreslerini görüp ekle diyebilirsiniz.

Bunu yaptıktan sonra modem kapanıp tekrar açılır ve artık dışarıdan biri ağ adı ve parolanızı bilsede modemden bağlantı alamaz,bağlanmak için sadece iki bilgisayarınız yetkilidir.

burada dikkat etmeniz gereken nokta adresleri yanlışlıkla engellenen mac adresleri kısmına eklerseniz iki bilgisayarı da engellemiş olursunuz bağlanamaz ve modemi resetlemek zorunda kalırsınız.(ya da mac changer gibi bir programa ihtiyaç duyarsınız)

mac adresleri taklit edilebiliyor ancak dışarıdan biri bağlanmak için "ağ adı" "parola" ve  "mac adresine" gereksinim duyar ki özellikle ağ adı ve mac adresini bulması çok zordur

ben şifrelemesi wpa2 ağ adı gizli ve mac filtrelemesi yapılmış bir ağa izinsiz girilmesini imkansız olarak tanımlıyorum.(bilgisayarınızı kullanma fırsatı bulup gerekli bilgileri çalmazsa)

evet imknasız sayılır adam günlerini senin ağını  kırmak için harcamazsa eğer mac sınırlandırılması aşılabilir ama wpa biraz zor kırılır wep şu en acemi insanın kırabileceği cinstendir bence ağ için en önemli önlem kapsama alanını düşürmektir kapsama alanını düşürün hiç bir g.önlemi olmasa bile zor girerler tabi kendine anten almadı ya da yapmadı ise

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 19 Ocak 2010 05:26