Arkadaşlar garip bir soru olacak ama sizce bir bilgisayar kaç saat açık kalabilir?.Yani sabit diski ,power suply i ve işlemci nin ısınmalarını hesaba katarak orta halli bir bilgisayar kaç saat açık kalması iyi olur.
Geçenlerde power suply yanmıştı da ondan soruyorum.Şimdi yenisini aldım.Bundada aynı aorunu yaşamak istemem.
Ancak yeni bir tane daha almam gerekecek.Çümkü kıytırık bişi aldım.Bana önerebileceğiniz power supply ve sabit disk,işlemci soğutuculerı varmı?
Kaç Saat
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Düzgün voltaj ve düzgün bir fan ile önemli değil ne kadar çalıştığı.İşte iki örnek.1-Bundan 4 sene önce Mersin otogarındaki bir büfeye bilgisayar vermiştik(UPS ile beraber).Bilgisayarı, satılan malların barkod ile okutarak giriş-çıkışını yapmak için kullanacaktı adam.Biz bilgisayarı sattıktan 7 ay sonra işten çıktığımda hala 1 defa bile kapanmamıştı. 2- Bizim servis verdiğimiz şirketin mail serverı 6 aydır hiç kapanmadı.(Regülatör ve UPS var.)
Teşekkürler.
Fakat bu dediklerin kıytırık bir power la olmaz galiba.
Bana önerebilceğiniz söyle orta halli iyi denebilecek bir power varmı?
Yada kasa da olabilir bu aralar değiştirmeyi düşünüyorum da.
yuh sende amma orta halli söyledin be elvis
orta halli 400W FPS marka power supply lar vardir, cok kalitelilerdir, zaten taganda bunlara yaptiriyordu bir zamanlar.
Git parana kıy ve Asus kasa al derim. Adamlar boşu boşuna 3 yıl garanti vermiyorlar. Güç dengesini düzgün bir şekilde dağıtacağının garantisini veriyor adamlar.Dikkat ettiyseniz Asus kasalarda gereksiz fan,rekli ışık,led falan yoktur.Aslında Asus olmazsa olmaz da demem.Önemli olan düzgün voltaj alması, gereksiz bileşen takılmaması (fan,ışık..vs).Yukarda bahsettiğim otogar bilgisayarındaki kasa dandik 15 dolarlık kasaydı.Ama düzgün voltaj aldığı için sorun çıkarmadı.Bilmem anlatabildim mi...
Galiba anlayabildim.
Aslında doğru kasanın önemi yok sonuç ta önemli olan içindeki power supply.Ben en iyisi en azından bir power supply alayım tabi uygun bişide bulursam kasada alırım ama müsrifliğin luzumu yok :p
Aynen öyle.Ama dediğim gibi iş düzgün power 'la bitmiyor.Asıl önemli olan düzgün voltaj alması...
Bak kardeş sana önerim şudur
alabileceğin ortalama en iyi kaliteli gerçek güç üreten power supple FSP 400W
ondan sonrada 60~dolar civarında bir tanede ups( kesintisiz güç için) al
Böylece sorunun kökünden hallolur.