Vista HomePremium key'i, Ultimate ile uyumsuz değil. Tüm Vista DVD'leri Ultimate'dır ve girdiğin key'e göre Starter, HomePremium vs. özellikleri yüklenir.
Ben de bir marka pc kullanıyorum ve verdikleri DVD'ler halihazırda gelen sistemin backup'ı. Bir de Ultimate DVD'lerim var (Orj. tabi ki lütfen!). Takıyorum Ultimate DVD'sini, giriyorum bilgisayarın üzerindeki HomePremium key'ini ve TADA!! Bir HomePremium sistemim oluyor.
Özetle herhangi bir Vista DVD'si edinirsen elindeki key'i kullanabilirsin.
Farklı bir pc'ye kurmayacaksan elindeki key'i defalarca kullanabilirsin. Sınırlama yok yani.
Farklı bir pc'ye kuracaksan sözleşme şartlarına bağlısın. Elinde perakende lisansına sahip bir key ise son aktivasyonundan 3 ay sonra farklı bir pc'de kullanabilirsin. Değilse kullanamazsın.
Bir de Microsoft'un sitesinden birkaç dolara key'siz orjinal bir Vista DVD'si edinebilmek (adresine postalıyorlar) hakkında Chip'te bir yazı okumuştum ama detaylarını hatırlamıyorum doğrusu :D Hatırlayan arkadaşlar yardımcı olabilir.
MSDN, Tech Net üyesi tanıdıkların varsa onlar Vista'nın Sp'ler dahil edilmiş kalıp dosyalarını indirebiliyorlar. Epey bir yardımcı olabilirler.