arkadaşlar bir sorum olacaktı,
İNTEL E8400 mü? AMD Phenom x550 mi?
genelde amd iyi deniliyor..
bence E8400 daha iyi, kullandım başka pcde..
ama x550 kullanmadım, ona bişey diyemem..
fiyat olarak AMD ucuz,nasıl aynı performans verebiliyor? AMD daha çok ısınıyo deniliyor
kafam karıştı hangisi??
Kesinlikle bu ikisi arasında Phenom II x2 550. Ama E8400 alacak kadar paranız varsa Q9400 veya Q9550 alın mutlaka. Ayrıca diğer sistem bileşenleri de çok önemli. Bütçeniz önemli...
hmm anladım arkadaşlar, ama ben İntel almayı düşünüyorum daha ucuz olduğu için..
anakart olarak ta, P35 nasıldır? gider mi?
p35 chipsetler. uzak dur.
x48 al biraz daha dişini sık.
p35 lerden uzak dur fiyatı uygun diye alma. intelin 8400 ü amd 550 den daha iyidir... ucuz diye amd ye yönelme boşuna işlemci iyi olabilir ama ona uygun anakart bulmazsan amd senin gözünde kötü olacak... bu yüzden intel iidir.
İlginç ben x48-ds5 önerdiğimi sanmıyorum. x48 chipseti sadece gigabyte çıkartmadı Ahmet abi.
p45 te crossfirex yaparsan ekran kartları hızı düşüyor(pcıx hızı) oc de x48 daha iyi ama kartlar pahalı ds5 stoklarda yok ama dq6 var.
http://www.hepsiburada.com/gigab ... ctid=bd50659#tablnk
benim tercihim paraya kıyıp x58 almaktan yanada işte paraya kıymak.
DQ6 alana kadar x58 alırsın daha iyi
O kadar da değil yahu Serdar. X58 ve Core i7 sistemi kastediyordur Ahmet. :)
O kadar da değil yahu Serdar. X58 ve Core i7 sistemi kastediyordur Ahmet. :)Bencede Ahmet hata yapacak biri değil. Sisteme gelince AMD Phenom II x2 550 daha iyidir. Daha ucuza daha performanslj sistem toplanabilir. Ya da çok az bekleyip i5 li bir sistem toplamak bana daha mantıklı geliyor.