Kafanız karışmasın; bu bir deneme

CHIP Online
21-02-2011, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnsanoğlunun ve özellikle erkeklerin en büyük dertlerinden biri tarih mi oluyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kafa ... r-deneme_25365.html

Resimlerle: Bilimin cevap bulamadığı 10 basit soru

Stres; hepimizin hayatının bir parçası... Ondan uzak kalmamız gerektiğini bildiğimiz halde, onsuz da yapamıyoruz. Çünkü stres bize insanüstü güçlere sahip olmamızı sağlayan hormonlar veriyor. Bu hormonlar sayesinde acıya daha dayanıklı bir hale geliyor, hatta çok daha hızlı bile koşabiliyoruz. Pek tabi bütün bu aşırı enerjinin bir de yan etkileri oluyor ki en korkutucusu olanlar da bunlar.

Bilinen en açık yan efektler mide problemleri, saç dökülmeleri ve artan ilaç kullanımı olarak karşımıza çıkıyor. En çok korktuğumuz durumsa "Corticotropin-releasing factor" (CRF) yani kortikotropin salgılatıcı faktör'ün bütün bu yan etkilere ortak olması. Araştırmacılarsa fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, ilk olarak bu canlıların bütün tüylerini kestiler ve ardından bünyelerine yüksek dozda CRF yüklediler. Kendi ortamlarına salınan fareler, üç ay sonra tekrar deney amacı ile masaya yatırıldıklarında baştan aşağıya kürke benzer bir tüy dokusuyla kaplı haldeydiler. İşin ilginç yanıysa farelerin üç aylık dönemde kalp damarı ve mide sistemlerinde gözle görülür derecede bir gelişme olmuş olması oldu.

Araştırmacılar bir nevi kelliğe çare bulduklarını düşünseler de halen araştırmalarının devamı için para toplama aşamasındalar. Hatta fareler üzerinde harika sonuçlar aldıkları bu devrimsel hormon kullanımın, biz insanlar için ne kadar işe yarayacağı hakkında henüz hiçbir bilgiye sahip değiliz.


Tüm konu: Kafanız karışmasın; bu bir deneme

Resimlerle: Bilimin cevap bulamadığı 10 basit soru

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kelliğe bir çare bulunursa bu bize ne kadar?