fakültede bakım yaptığım sistemde symantec endpoint protection yüklü idi kaldırma için şifresi var kabul etmedi..bende kendim hallettim...programın bütün kayıt anahtarlarını kurulu klasörlerini hepsini sildim.silme programı kullancım.. pc de arama yaptım symantec ile ilgili çıkanı sildim.başlangıçtan engelledim...yani yapabileceğim herşeyi yaptım... ama nasıl bir programsa halen sistemde çalışıyor..inanılmaz bir şeyy hiç böyle birşey görmedim ben nasıl saçma bir program anlamak zor....bu konuda başka ne yapabilirim.symantec firmasının kendi kaldırma aracını bile kullandım.En azılı virüsle bile bu kadar uğraşılmaz.
birde herhangi birşeyin üzerinde sağ tıklatınca symantec yükleme aracı açılıyor hemen kapanıyor.ne yaptıysam sistemden silemedim....acil yardımmm
Kafayı yemeden yardım lütfen...
Format at , diyeceğim olmayacak şimdi...
Değişik bir yol olarak aynı programı tekrar kur... kurulumdan sonra sadece kendi kaldırma araçları ile kaldır (kendi kaldırma aracı yoksa Revo Uninstaller kullan... ama programdan çıkış yapmış ol her iki durumda da , program açıkken kaldırmaya uğraşma...) Kayıt defterini ; programı sağlıklı bir şekilde kaldırdıktan sonra temizle...
Maalesef symantec programları öyle yapışık oluyor... İşletim sisteminin iliğine kadar yapışıyor... Allah kolaylık versin , inş. işe yarar...
mutlaka sizde bakmışsınızdır ama yinede yazayım symantec firmasının kendi sayfasında aşağıda yazıldığı gibi bir çözüm sunmuşlar...
- Click on Start -> Run (or Window Key + R if you don’t have the Run menu item)
- Type smc -stop. If it prompts for a password, open regedit (Window Key + R; type regedit; hit ENTER) and then navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Symantec\Symantec Endpoint Protection\SMC. Look for the smcexit key, delete it, and then type smc -stop in the Run box again. Note: my key was called smcexit-test or something like that, but deleting it had the same effect.
- Now, navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Symantec\Symantec Endpoint Protection\SMC. Look for the smcinstdata key; delete it.
ingilizce biliyor musunuz bilmiyorum ama benim anladığım kadarıyla çevirmeye çalıştım sizin için...
kaldırma ekranında şifre sorduğu sırada çalıştır komut satırına smc -stop yazıp enter'a basın...şifre ekranının kapanması gerekecektir.. eğer kapanmazsa çalıştır'a regedit yazıp HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Symantec\Symantec Endpoint Protection\SMC key'i antındaki smcexit anahtarını silip tekrar smc -stop komutunu çalıştır komut satırından tekrar çalıştırmayı deneyin...
bu işlemden sonra yine regedit altından HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Symantec\Symantec Endpoint
anahtarına gidin smcinstdata anahtarını silin...
bu işlemlerden sonra program ekle / kaldır penceresinden şifre sormadan programı silebileceğinizi yazmışlar..
tabii herleyden önce siz bazı dosyaları elle manuel sildiğiniz için programı sisteme baştan kurup yada kurtarma yapıp herşeyin yine yerli yerine gelmesini sağlayın... elimde program olmadığı için yöntemi deneme şansın olmadı...umarım işe yarar kolay gelsin...
kayıt anahtarlarıyla oynama yaptım ama bunu denemedim yeniden yükeleme yapayım deneyeyim inşallah olurr....
symantec yeni versiyonu indirdim.kurulmuyor tam anlamadım ama sanırım programın kendi uptade programını falan kullan diyor gibi.yani sonuç olarak eskisi halen sistemde gözüküyor izin vermiyor. sistem geri yükeleme yapsak düzelmez kayıt anahtarlarını sildim.....ne yapacağım ben bununla yaşamak zorunda mıyım :))
görev yöneticisinde çalışan işlemi nedir bilen var mı halen çalışıyor mu bi tanesini ben sildim ama başka var mı acaba ?
iş oraya kadar gitmiyor işte oraya gidebilsem daha başlamadan bitiyor....repair yapma şansımda yok yani..en son sürümü kendi sitesinden buldum 1.7 gb boyutu indiriyorum şimdi onu bekliyorum bakalım ne olacak.....
sonunda programı yeniden yükledim sonra tekrar kaldırdım.hayret bu sefer şifre istemedi bende şaşırdım yani nasıl olduysa...rahatlıkla düzgün birşekilde kaldırdım hemde hiç hata falan almadım ilginç yani halen şoktayım:))...
sorunum kalmadı ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...
sonunda programı yeniden yükledim sonra tekrar kaldırdım.hayret bu sefer şifre istemedi bende şaşırdım yani nasıl olduysa...rahatlıkla düzgün birşekilde kaldırdım hemde hiç hata falan almadım ilginç yani halen şoktayım:))...Symantec'te olur böyle şeyler kafana takma ;)
sorunum kalmadı ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...