Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun öyküsüdür.
Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını ister hocası. Çocuk, bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazar. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlatır. Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizer. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterir.
Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesidir.
İki gün sonra ödevi geri aldığında, kağıdın üzerine kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "sıfır" ve " dersten sonra beni gör" uyarısını görür."Neden sıfır aldım ?" diye merakla sorar hocasına. " Bu ödev, senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal " der hocası. " Paran yok. Gezgin bir aileden geliyorsun. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da almalısın. Bunu başarman imkansız" der ve ekler : " Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm."
Çocuk evine döner. Uzun uzun düşünür. Babasına danışır. "Bak oğlum," der babası, "bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu, senin için oldukça önemli bir seçim."
Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürür hocasına. "Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin ...Ben de hayallerimi."
O orta iki öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev ise şöminenin üzerinde asılı...
Kalbinizin sesini dinleyin.
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (158417) ~ 10 Ocak 2010 13:07
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
100 mesaj
siz notunuzu değiştirmeyin bende hayallerimi... çok güzel bi cevap
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Süper.Şimdi o öğretmenin yüzünü görmek isterdim.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj
güzeldi. vermeye çalışılan derste güzeldi.
yorumsuz vallahi nediyim :)
OP Kapalı Hesap
1,060 mesaj
katılım için teşekkürler arkadaşlar...
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2,758 mesaj
Tuğrul Türkçen kaç
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (158417) ~ 15 Ocak 2010 16:18
Bu tür makale, hikaye, masallar çok hoşuma gidiyor.
Şöyle birşey var:
İmkansız diye birşey yok. Sadece zaman alır.
Madem böyle güzel bir topik açtın bir eklemede ben vereyim.
Videoları buraya koymak istemedim bilerek.
http://www.youtube.com/watch?v=tuLd6g-dtGk&feature=related
Tümünü izlerseniz sonunda içinizde bir şeyler harekete geçmek için hazırda bekleyecektir... Ricam tümünü izlemeniz...
OP Kapalı Hesap
1,060 mesaj
teşekkür ederim sayın PcMaKeR hemen bakıyorum
teşekkürler...
OP Kapalı Hesap
1,060 mesaj
:d
PcMaker abicim hepsine baktım teşekürler çok güzeldi