kalıp dosyası daki virüs nasıl temizleni

HPQ-User
22-04-2009, 15:17   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

murat sormuş:
internetten xp format  sp3 lü cd indirdim rarları dışarıya çıkardığımda bir adet kalıp dosyası oluşturulmuş .NRG formatında

bunun içinde virüs olduğundan şüpeleniyorum bu kalıptaki virüsü nasıl temizleye bilirim yardımcı olursanız sevinirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
amd semprom +5000 2,0 ghz işlemci 2gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0)

Banned
22-04-2009, 15:27   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

a.) Birçok antivirüs programı imaj dosylarını ve sıkıştırılmış dosyaları  tarayabilmektedir. Misal  kis 8 kullanıyorsanız sağ klikle tarama yapıp gerekirse temizlemesini sağlayabilirsiniz. Yada dosyayı windows ile çıkartıp tarayuıp temizledikten sonra nero vb. bir programla tekrar dosyaları imaj dosyası haline dönüştürebilirsiniz.

Süleyman.
22-04-2009, 15:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Ya da Daemon Tool gibi bir programla kalıp dosyasını açarak da temizleyebilirsiniz? Fakat sisteminiz Vista için yeterli gibi. Forumda Vista'yı hızlandırma ipuçlarına bakabilirsiniz de...

ismailmazi
22-04-2009, 15:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
368 mesaj
HPQ-User
murat sormuş:
internetten xp format  sp3 lü cd indirdim rarları dışarıya çıkardığımda bir adet kalıp dosyası oluşturulmuş .NRG formatında

bunun içinde virüs olduğundan şüpeleniyorum bu kalıptaki virüsü nasıl temizleye bilirim yardımcı olursanız sevinirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
amd semprom +5000 2,0 ghz işlemci 2gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0)

dosyaya sağ tıklayıp winrar ile aç sonra dizine çıkart de.masaüstüne bir klasörün içine çıkar dosyaları ve virüs programı ile tarat.virüslü olan nrg dosyasını sil.tarama yaptıktan sonra masaüstüne çıkardığın dosyaları folderiso programı ile tekrar kalıp dosyası oluşturabilirisin.