kameramı webcam olarak kullanamıyorum!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
fena.
01-07-2005, 17:14   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj

iyi günler.optinon dsc224 marka sayısal kameramı artık web cam olarak kullanamıyorum.eskiden bilgisayara bağladığımda önce kameranın menusünden sabit disk olarak mı web cam olarak mı kullanacağımı seçiyordum.ondan sonra windows onu tanıyordu.şimdi bana sormadan doğrudan sabit disk olarak tanıyor ve kameramı webcam olarak kullanamıyorum.bunu nasıl düzeltebilrim.format çekmeme rağmen aynı sorun devam ediyor.kameranın sürücüleri de yüklü(xp kullanıyorum)

ibrahimn
02-07-2005, 18:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
391 mesaj

Önce sen bunu web cam olarak kullanıyordun yane fotoğraf makinesinde öle bir özellik var diyosun dimi?

Bide önceki kullandığın işletim sistemi winxp miydi?Eğer xp ise ve aynı şeyleri format attıtan sora da uyguladysan bence sorun camera da ...Cameranı veya cablonu fln kontrol et derim sana

fena.
02-07-2005, 20:39   |  #3  
OP Üye
76 mesaj

evet öyle bi özellik var ve 1 kere kullanmıştım
bana da kameradad biir sorun varmış gibi geliyor çünkü başka bir bilgisayarda da aynı sorun olmuştu ama kameranın içine ne yapabilirmki  defult düğmesine bastım ama işe yaramadı.optinon un sitesini bilsem firmware güncellemesi filan indircem ama siteyi de bilmiyorum işte :(

ibrahimn
03-07-2005, 21:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
391 mesaj
alıntı:
Gönderen : fena.

evet öyle bi özellik var ve 1 kere kullanmıştım
bana da kameradad biir sorun varmış gibi geliyor çünkü başka bir bilgisayarda da aynı sorun olmuştu ama kameranın içine ne yapabilirmki  defult düğmesine bastım ama işe yaramadı.optinon un sitesini bilsem firmware güncellemesi filan indircem ama siteyi de bilmiyorum işte :(

MM  ...Bi araştıralm bakalm...Uzun sürebilir :)

fena.
04-07-2005, 17:42   |  #5  
OP Üye
76 mesaj

tamam :) bulursan çok makbule geçer adsl aldım alalı bi webcam kullanamadım ya :(

metinbay
15-11-2005, 10:24   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

aynı problem bende de var arkadaşlar bilgisayarda bir takla atmadığım kaldı ama ilk önce kullandığım web kamerayı ikinci kullanmamda bana sormadan makine direk depolama aygıtı olarak algılıyor makineyi baskuda dan aldım sorunu yazdım ama henüz bir cevab gelmedi gelince dönerim saygılar.

adrenalin
16-11-2005, 21:18   |  #7  
Taze Üye
11 mesaj
alıntı:
Gönderen : fena.

iyi günler.optinon dsc224 marka sayısal kameramı artık web cam olarak kullanamıyorum.eskiden bilgisayara bağladığımda önce kameranın menusünden sabit disk olarak mı web cam olarak mı kullanacağımı seçiyordum.ondan sonra windows onu tanıyordu.şimdi bana sormadan doğrudan sabit disk olarak tanıyor ve kameramı webcam olarak kullanamıyorum.bunu nasıl düzeltebilrim.format çekmeme rağmen aynı sorun devam ediyor.kameranın sürücüleri de yüklü(xp kullanıyorum)

adrenalin
16-11-2005, 21:21   |  #8  
Taze Üye
11 mesaj

önce şunu sorayım sana makinanda foto ön izle modu varmı?yani çektiğin fotoyu görebiliyormusun?eğer varsa sen o modu foroğraf çekme moduna al ve sonra pc ye bağla.eminim ki sorunun çözülecektir.

macunmacuncu
02-02-2006, 12:32   |  #9  
Taze Üye
4 mesaj

şimdi açıkçası belirtilmiş olan model kamerayı hiç kullanmadım.yalnız kullanmış veya hiç değilse karıştırmış olduğum sony'lerde ve severek kullandığım fujilerde bu ayar kameranın içinden yapılıyor.kameranın pccam ya da bellek olarak görünmesinin sistemdeki yazılımdan seçilebileceği gibi kameradan seçilebilmesi durumu mevcut.eğer kameradan secmişseniz pc otomatik olarak seçileni görür.pcden seçmek için kameradaki bu seçeneği otomatik yapmanız gerekir. tabi ki kısaca cameradan pc cam seçerseniz de pc kamerayı webcam olarak görecektir.

yardımı olursa diye yine de sony'nin internet sitesinden pdf tirindeki user manuel'i indir kendi kameranla ilgili olanı. kolay gelsin.

Aytun Çelebi
04-02-2006, 14:34   |  #10  
Üye
68 mesaj

Bunun için bazı cihazlar, sürücü kurulumuna ihtiyaç duyuyor. Yani sürücüyü kurduktan sonra web kamerası olarak tanıyor. Sürücüleri kurmadıysanız, üretici sitesinden araştırabilirsiniz. Kurduysanız sistemden kaldırıp, baştan kurmayı denemelisiniz.