Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor

Kapalı Hesap (74491)
24-09-2008, 12:04   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
334 mesaj

Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor

Kaynağı sadece insan olan ve başka bir yolla elde edilemeyen kan için kızılay 1 milyon bağışçısı arıyor.
Yapılan bağışlar ile Türkiyedeki kan ihtiyacının karşılanmasını amaçlayan kızılay bu konuyla ilgili bir de site açtı.

http://www.kanver.org/

g4me0ver
25-09-2008, 18:41   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Üzgün Aynen öyle kardeşim Bu durum kanımıza dokunuyor,Çok sağlam bi topic umarım arkadaşlarım ilgi gösterip destek olurlar..

uGuR.uK
25-09-2008, 19:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

bende yakın zamanda vericem en yakın kan merkezine, 18den önce kan almıyorlar diye biliyorum o yüzden bekliyordum. kan vermek hem bu konuda yardım bekleyenler hemde vericiler icin önemli ve yararlı son derece, vücuttaki kan üretme hücrelerinin daha aktif calışmasına ve bir kaza sırasında kan kaybının kendi kendine önlenmesine yada azaltılmasına faydası var ve 6 ayda bir verilmesi önerilir(miş, fen hocamız demişti taa 6. sınıfta ve hala aklımda). özellikle dahada nadir bulunan türlerden vermek lazım(ben gibi 0 rh-)...

Mehmet-
26-09-2008, 10:08   |  #4  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Ben üniversitede okuyorum bir ilde.
Geçtiğimiz yıl acil kan için derse duyuru geldi kan grubum tutuyordu ben de gittim. Tesadüfen tanıdık bir arkadaşımınki de tutuyormuş karşılaştık. Arkadaşım ben ve hasta yakını kan alma yerindeyiz. Arkadaş verdi, ben de verdim sonra kan alan görevli, hasta yakınına sen de kan bağışında bulunsan iyi olur, kan grubun artık neyse ihtiyacımız oluyor dedi, hasta yakını başladı kem küm konuşmaya, yok işim var falan dedi salladı bişeler.Beğenmedim
İnsan bu kadar embesil olmaz ya...

Son Düzenleme: Mehmet- ~ 26 Eylül 2008 10:10