Kapanma Sorunu

JCB
14-08-2008, 11:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Şimdi açıkcası soruyu doğru yere mi yazdım bilemiyorum ama baktım bulamadım.

Daha sistemi yeni aldım parçalar şöyle;
Q6600 işlemci
gigabyte ep35c-ds3r anakart
hd 4870 ekran kartı
ocz reaper 2x2gb 1066mhz kit
psu ise kasanın içinde vardı zaten gigabyte kasa 460watt 12cm tek fanlı

Şimdi böyle bir bakınca sistem güzel gibi geliyor değil mi? Ama bir sorun var... Cod4 olsun crysis olsun oynayamıyorum... oyunu açıyorum 2 saat oynuyorum res atıyor bazen 15dakikada da olabiliyor 1 saattede ama her gün en az 4-5 kere res atıyordu (bilgisayarı alalı 1haftadan biraz fazla oldu ama everestten baktım o sürede 40 mavi ekran 90 res atmış) 2-3 gündür bilgisayar res atmıyor kendine ama ben gene de oyunları oynayamıyorum! Bu seferde hangi oyunu açarsam açayım bir süre sonra hata veriyor hepsi de aynı hatayı veriyor(hani şu geçersiz bir işlem yürüttü program kapatılacak hatası) neden kaynaklanıyor napıcam ben bu bilgisayarla yahu eğleyim diye aldım başıma bela oldu meret valla tövbe ettim bir daha oyun oynamayacam ya

DaRWeLL
14-08-2008, 11:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

ısınma problemleri olabilir.sisteminizin boşta ve yükteki ısılarını söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz.

psunuz yeterli gibi görünüyor ama yetmeyebilirde.yetmezse bu tür problemlerle karşılaşabilirsiniz.

önerim bilgisayarın garantisi varsa hemen göndermelisiniz.

Osgn
14-08-2008, 21:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

res atıyorsa şu yöntemi inceleyin
ilk önce neden resetlendiğini anlamaya çalışalım. Bunun için Sistem Hatasından Yeniden başlatmayı devre dışı bırakmalısın. O da şu şekilde oluyor. Bilgisayarıma Sağ Tıkla / Özellikler / Gelişmiş / Başlangıç ve Kurtarma 'Ayarlar' / Ortalarda 'Sistem Hatası' var onun altında üç tane seçenek var, en altta 'Otomatik olarak yeniden başlat' var solundaki kutucuğu boşalt / Tamam / Tamam. Şimdi bilgisayarının hata verdiği durumu gerçekleştir. Hata verince Mavi bir ekranla karşılaşacaksın. Orada bi sistem dosyası adı göreceksin (.dll, .sys, ... uzantıları olabilir) O dosyayı buraya yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.

01apachi
14-08-2008, 21:52   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj

bence bilgisayarın ii bir format istiyor..