vista ultimate kullanıyorum bilgisayarı kapat a tıklıyorum fanlar monitör açık kalıyo pc tam kapanmıyo power tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum busoruna bir çözüm önerebilecek pc uzmanı varmı
Kapanmıyan pc
Nasıl yani sistem falan kapanıyor, fanlar çalışıyor mu?
kasa tam kapanmıyo bazı donanımlar çalışıyo monitörde kararıp kalıyo sonradan power tuşuna basılı tutarak kapatıyorum
Hangi anakartı kullanıyorsun?
MSI P4M890M
Anakartta sorun olabilir belki.
XP de bi sorun yok vistada oluyo
çözüm 1-
aslında bu bır sorun değıl, oradakı kucuk ok tusuna basıyorsunuz oradan bılgısayarı kapat demelısınız, xp dekı gıbı kırmızı buton vistada kapat anlamına gelmıyor o sanırım kısayol tusu gıbı gorevı degısıyor
çözüm 2-
Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > (seçili planın altındaki)Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir 'e tıkla
Güç düğmeleri ve kapak'ı genişlettikten sonra Başlat menüsü güç düğmesi'ni tıklat.Burada bir iki seçenek göreceksin.Burada Kapat'ı seçersen güç düğmesine bastığın gibi bilgisayar kapanmış olacaktır.
olursa oldu diye cevap yaz
Küçük ok tuşuna basarak bilgisayarı kapat yapıyorum Standbye veya uyku modu seçmiyorum bazen kapanıyo bazende kapanmıyo benle oyun oynuyo sanki
power options --> APM --> Enable advanced power management support bide bunu dene
blackhawkmilan31power options --> APM --> Enable advanced power management support bide bunubu komutu biostanmı girecemSon Düzenleme: derinmavi ~ 13 Temmuz 2007 02:06
ya arkadaş biraz bilgilendirsene.oldumu olmadımı
uğraşıyorum ama bendeki pc nin biosun da okumutları bulamadım Power Management Features-> ACPI Function ACPI Standbye Recoll VGA BIOS from S3 Suspend TimeOut Power Button Mode Restore on AC/Power Loss > wakkup Event Setup komple yazdım
Sevgili arakadaşım aynı sorun benim başımada geldi packardbell mx66 kullanıyorum vista yüklü. Bilgisayarı kapat dediğim zaman kapanmıyordu bataryasını değiştirdim şimdi gayet iyi çaılışıyor...
Başka Yokmu Bu Sorunla Karşılaşan
blackhawkmilan31çözüm 1-Bunları harfiyen yaptığından emin misin ?
aslında bu bır sorun değıl, oradakı kucuk ok tusuna basıyorsunuz oradan bılgısayarı kapat demelısınız, xp dekı gıbı kırmızı buton vistada kapat anlamına gelmıyor o sanırım kısayol tusu gıbı gorevı degısıyorçözüm 2-
Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > (seçili planın altındaki)Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir 'e tıklaGüç düğmeleri ve kapak'ı genişlettikten sonra Başlat menüsü güç düğmesi'ni tıklat.Burada bir iki seçenek göreceksin.Burada Kapat'ı seçersen güç düğmesine bastığın gibi bilgisayar kapanmış olacaktır.
Son olarak şunu önereceğim.Vistayı Update et.Vistanı update etmiş miydin?
Sorunumla ilgilenen blackhawkmilan31, c.n.k e Çook tşk ederim
peki sistemin vistaya nekadar uyumlu
kötü bir anakrt kullanıyorsun cpu ve ram ne kadar
uyumlu ise power subly degiş
300 wat ise 400 yada 600 yap
Çözüm bulmaya çalışan bütün arkadaların emeğine sağlık 512 mb ram dan kaynaklanıyormuş 1 gb ram daha ekleyince düzeldi
2.seçeneği ben denedim ve sorun çözüldü. arkadaşın anlattığı sorunun aynısı vardı bende derinmavinin vermiş olduğu yöntemle sorunu çözdüm kendisine çok teşekkür ederim