kar kristali

Kapalı Hesap (221406)
28-01-2012, 12:36   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj

Tüm kainat gibi kar tanesi de büyük mucizeler barındırıyor. İşte bir kar tanesinin barındırdığı mükemmel sanat

Biliyorsunuz kar, 

su

buharının bulutlarda donarak billurlaşmış şekline denir. Kar tanelerini çıplak gözle incelediğimizde, hepsinin altıgen ve kristalimsi bir yapıda, ancak her birinin 

farklı

şekillerde olduklarını görürüz. Her bir kar tanesindeki binlerce billur, 

ince

bir sanatla işlenmiştir. Su molekülleri devamlı olarak altıgen çizmekte ve simetrikliği muhafaza etmektedir.

Her bir tarafa uçuşan su moleküllerinden gelişigüzel kristaller ortaya çıkmamaktadır. Aksine bu kristaller intizamlı bir sanatı ortaya çıkarmaktadır. Hiç düşündünüz mü? Bir kar tanesinde bile ne kadar mükemmel bir sanatın olduğunu.

Evet, kar tanelerindeki bu çeşitlilik ve mükemmellik Allah'ın Bedî' (örneksiz yaratan) sıfatının bir yansımasıdır. Allah yarattığı her şeyi en güzel yapandır. O'nun gücü her şeye yeter. Kar tanelerinin oluşumları incelendiğinde Allah'ın sonsuz sanatının farklı bir yönü görülmektedir. Kâinata bakıldığında onda zerreden kürreye kadar bir nizam ve tertibin olduğu müşahede edilmektedir. Kâinatta görülen bu ince nizam, ölçü, takdir ve plan her şeyde aynı kudretin hakim olduğunu, her şeyin O'nun tedbiriyle yürüdüğünü göstermektedir.

Çünkü en küçük varlıktan en büyüğüne kadar hepsi bir uyum içindedir. Mesela insan ve diğer canlılarda havayı teneffüs etmek için solunum sistemleri yaratılmıştır. İnsan, oksijen alıp karbondioksit vermekte, bitkiler ise karbondioksit alıp oksijen vermektedirler. Çıkarılan zehirli gazları bitkiler ve denizlerden çıkan temiz ve faydalı gazlar, dengeli bir şekilde arıtmaktadırlar.

Kâinatta dengenin bozulmasına yol açacak o kadar çok sebep varken; bir yıldızın yörüngesini bir dakika bile şaşırmaması, çok dakik bir intizamı göstermektedir. Kâinatın başlangıcından gaz halindeki maddelerin, kendi aralarında gruplaşarak yıldızları, gezegenleri meydana getirmelerindense, getirmemeleri çok daha muhtemeldir. Güneşdünya mesafesi 149 milyon km.dir

Hayat için bu mesafe en uygun mesafedir. Bundan biraz daha uzak olması insanların donmasına, biraz daha yakın olması ise yanmasına sebep olacaktı. Binlerce ihtimal içinde bu mesafenin ayarlanmasını tesadüflere vermek mümkün değildir Öyleyse gelin birlikte şöyle dua edelim: "Allah'ım! Bizlere Sen'in sanatını gösterecek dikkat ve gayret ver. Bizleri düşüncesiz eyleme!" Amin

alıntıdır

Kapalı Hesap (153334)
28-01-2012, 13:00   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Kardesim ellerine saglik cok guzel bir konu acmissin.Allahin varligini anlamak her goren gozun ve isiten kulagin ve Allahin yaratma sanatlarinin kanitidir.Bir insan bu kadar seyi goruyor halen maymundan geldigini kabul ediyorsa evet Allah onu maymun yaratmistirda ondan oyle hissediyordur.Allah kimi nasil yaratacagini iyi bilendir.Cunku Allahi inkar edenler insan degildir kendilerini hayvan zannedenlerdir.
Bilim adamlari yillardir puruzsuz silikonlar islemciler yapmaya calismaktadir.Ama Allah dunyayi yarattigindan beri bu kar bile kusursuz puruzsuz yagmaktadir.Allahin yaratma sanati yoktan var ettigini benzersiz oldugunu ve inanilmaz bilmedigimiz canlilarin bunlari bizim icin yaptigini unutmayalim.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (221406) ~ 28 Ocak 2012 13:14
HugOBoss___
28-01-2012, 13:13   |  #3  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj

Bu dünya Allah'ın sanat eseri...

Kapalı Hesap (221406)
28-01-2012, 13:27   |  #4  
OP Kapalı Hesap
841 mesaj

elimden geldiğince bu kristal kar resimlerinden arşiv resim yapmaya çalışmıştım. 35  40  yakın resim var ,
ilgi duyan ve indirmek isteyen varsa dowload link buyrun indirin.

Kapalı Hesap (221406)
28-01-2012, 13:29   |  #5  
OP Kapalı Hesap
841 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Kardesim ellerine saglik cok guzel bir konu acmissin.Allahin varligini anlamak her goren gozun ve isiten kulagin ve Allahin yaratma sanatlarinin kanitidir.Bir insan bu kadar seyi goruyor halen maymundan geldigini kabul ediyorsa evet Allah onu maymun yaratmistirda ondan oyle hissediyordur.Allah kimi nasil yaratacagini iyi bilendir.Cunku Allahi inkar edenler insan degildir kendilerini hayvan zannedenlerdir.
Bilim adamlari yillardir puruzsuz silikonlar islemciler yapmaya calismaktadir.Ama Allah dunyayi yarattigindan beri bu kar bile kusursuz puruzsuz yagmaktadir.Allahin yaratma sanati yoktan var ettigini benzersiz oldugunu ve inanilmaz bilmedigimiz canlilarin bunlari bizim icin yaptigini unutmayalim.
eyvallah saolasın

denizmaran
28-01-2012, 14:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
155 mesaj

bilgilendirici bir konu olmuş

M.G.G
02-02-2012, 11:25   |  #7  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Sağol kardeşim güzel paylaşım.Bende sabah yorgunluğuyla artık hangi kafadaysam birkaç foto çektim;

faceman
02-02-2012, 11:29   |  #8  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

lan herkesin şehrinde kar,ben nerdeyim antalya :( lan şansa bak

Crysis2
03-02-2012, 12:57   |  #9  
Crysis2 avatarı
Yıllanmış Üye
179 mesaj
Alıntı: faceman  
lan herkesin şehrinde kar,ben nerdeyim antalya :( lan şansa
Aynı kaderi paylaşıyoruz :( :D :D

Kapalı Hesap (221406)
03-02-2012, 18:29   |  #10  
OP Kapalı Hesap
841 mesaj
Alıntı: M.G.G  
Sağol kardeşim güzel paylaşım.Bende sabah yorgunluğuyla artık hangi kafadaysam birkaç foto çektim;

güzel ellerine sağlık dostum  resimler için / kar her yönden bereketliymiş / toğrağa verdiği minarel bakımından yedire yedire eridiği için yağmurdan daha çok yarayışlıymış / mevlam  ne verirse hayırlısını versin /dün izmirde kar vardı /çoluk çocuk hepimiz dışardaydık / ve ilk defa kardan adam yaptım Gülüş

M.G.G
04-02-2012, 11:02   |  #11  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Alıntı: sayraxx  
güzel ellerine sağlık dostum  resimler için / kar her yönden bereketliymiş / toğrağa verdiği minarel bakımından yedire yedire eridiği için yağmurdan daha çok yarayışlıymış / mevlam  ne verirse hayırlısını versin /dün izmirde kar vardı /çoluk çocuk hepimiz dışardaydık / ve ilk defa kardan adam yaptım Gülüş
Ben de gaziemirdeyim.Fotolar gaziemirden ((:
Isteyenler varsa diye büyük boyutlu hallerini yükledim isteyen indirebilir;
http://www.dosya.tc/server10/SehxRl/kar.zip.html

Kapalı Hesap (221406)
05-02-2012, 11:30   |  #12  
OP Kapalı Hesap
841 mesaj
Ben de gaziemirdeyim.Fotolar gaziemirden ((:
Isteyenler varsa diye büyük boyutlu hallerini yükledim isteyen indirebilir;
http://www.dosya.tc/server10/SehxRl/kar.zip.html
hacı sahile yakınsın  geçen yaz gümüldüre gittik dönüşte o ne trafik kardeşim bidaha gitmem dedirtti .tam 2 saat sürdü yeşildere varana kadar olmaz böle bişey

M.G.G
05-02-2012, 11:46   |  #13  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
hacı sahile yakınsın  geçen yaz gümüldüre gittik dönüşte o ne trafik kardeşim bidaha gitmem dedirtti .tam 2 saat sürdü yeşildere varana kadar olmaz böle biş
Izmirin içi öyledir hocam.Girersiniz bi daha çıkamazsınız.En güzeli uzun da olsa otobandan gitmek ((:

Kapalı Hesap (221406)
05-02-2012, 11:56   |  #14  
OP Kapalı Hesap
841 mesaj
Izmirin içi öyledir hocam.Girersiniz bi daha çıkamazsınız.En güzeli uzun da olsa otobandan gitmek ((:
hocam şu yolu bana bi tarif et gözünü seveyim / ahmetbeyliye vardıktan sonra kuşadası yolu var / oradan otobana çıkayım dedim ama kuşadası şehir mekezide çok yoğun oluyormuş dediler .bu sefer gaziemire takıldım haliyle / kuşadası şehir merkezine varmadan izmir otobanına nasıl varırız şu yolu bana mümkünse tarif et et. eve gelene kadar telef oluyoruz

M.G.G
05-02-2012, 12:48   |  #15  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
hocam şu yolu bana bi tarif et gözünü seveyim / ahmetbeyliye vardıktan sonra kuşadası yolu var / oradan otobana çıkayım dedim ama kuşadası şehir mekezide çok yoğun oluyormuş dediler .bu sefer gaziemire takıldım haliyle / kuşadası şehir merkezine varmadan izmir otobanına nasıl varırız şu yolu bana mümkünse tarif et et. eve gelene kadar telef
Valla hocam ben izmirde yeniyim bütün yolu akrabalar biliyor.Taksi şöforlerine sorsanız belki tarif ederler ((: