Karaciğer Sağlığı Nasıl korunur

neiyigelirki
22-08-2016, 23:59   |  #1  
neiyigelirki avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Karaciğer sağlığı nasıl korunur Karaciğer sağını koruma için ne yemeli ? Karaciğer sağlığı için yapılması gerekenleri bu yazımızda sizin için sıraladık. Karac

Karaciğer vücudumuzun en ağır organıdır ve bir denge içerisinde yaşamanızı sağlar. Bağışıklık sisteminde ve hormonsal dengeyi sağlaya yardımcı olur. Aşırı yemek ya da kızarmış veya önemsiz gıdalar, stres ve diğer bazı yaşam tarzını kötü etkileyecek durumlar genel sağlığınızla beraber karaciğer sağlığını da kötü etkiler. Özellikle aşırı ve çok yağlı yemek yeme karaciğer sağlığını bitirir. Karaciğerin çok çalışıp yorulmasına neden olur. Düzensiz uyku sadece gündüz uyumak karaciğer sağlığını kötü etkiler. Karaciğer geceleri uykunuzda dinlenir. Bu yüzden düzensiz ve az uyku karaciğerin kendine gelmesini engeller. Burada vereceğim birkaç beslenme dersi ve taktikler karaciğerinizin sağlığını yerine getirecek. Temizleyecek dinlendirecek. Karaciğeriniz den olmak istemiyorsanız ona değer verin.
Çeşitli kimyasallar, toksinler, böcek ilaçları ve diğer zararlı unsurlar kirli gıdaların tüketimine karaciğer devreye girer ve bu toksinleri vücuttan atar. Yeşil yapraklı bitki ve sebzeler klorofil içerir. Aslında yeşil rengini klorofil vermektedir. Klorofil toksin ve kimyasalları emer. Yeşil bitki ve sebze tüketimi karaciğerin yükünü hafifletir. Bu sayede dinlenir ve rahatlayan karaciğer daha verimli ve sağlıklı olur.

KARACİĞER SAĞLIĞINI NASIL KORUNUR

Karaciğer sağlığını korumak için yiyebileceğimiz besinleri sizin için listeledik.

BRÜKSEL LAHANASI

Brüksel lahanası karaciğeri temizlemek ve toksinlerin zararlı etkilerine karşı karaciğeri korur. Brüksel lahanasının kükürt oranın yüksek olması karaciğeri güçlendirir. Karaciğeri güçlendirerek vücudu toksin ve kimyasallardan korunmasını da güçlendirir.

GREYFURT

Greyfurt karaciğer fonksiyonlarını güçlendirecek bütün özelliklere sahiptir. Güçlü bir karaciğer sağlam bir bağışıklık sistemi demektir. C vitamini, antioksidan bulunduran greyfurt toksinlerin atılmasında karaciğere yardımcı olarak vücudumuzun korunmasına yardımcı olur. Unutmayın kimyasallar her zaman vücudumuza yararlı değildir.

DÜZENLİ UYKU

Gece uykusu vücudu dinlenme moduna alır. Yaşamsal belirtiler azaltılır. Karaciğer geceleri dinlenir. Sadece karaciğer değil bütün vücut organları dinlenir ancak karaciğerin bütün organlara göre dinlenmeye daha çok ihtiyacı vardır. Düzenli ve orta uzunlukta uyku karaciğerinizi dinlendirerek yeni güne dinç ve sağlıklı başlamasını sağlar.

Doğal yöntemler ilaç gibi kimyasallardan her zaman bir adım öndedir. İlaç ile tedavi olmamak için sağlığınızı koruyun. Sağlık hayat sağlıklı beslenmeden geçer. Hayatınızın düzenli olması büyük bir faktördür.

Kaynak :Karaciğer sağlığı nasıl korunur