Karadeniz'deki sel felaketi.

piRe_
16-07-2009, 22:03   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Hortumlara doymayan yobaz! bürokratların, doğanın incisi Karadeniz'e el atmasıyla yaşanan sel faciası ailemden 3 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştır. Bu bölge insanları yüzyıllardır el değmeden akıp giden çayda kâh şakalaşarak kâh elle alabalık tutarak birlikte yaşamışlardır. Ve bu dere asırlar boyu şimdiki yaşanan taşkından daha büyüklerine ev sahipliği yapmış ancak tek böcek dahi hayatını kaybetmemiştir. Yetkililerin ağzından çıkan yazılan çizilen söylenen her savunma gerekçesi kuyruklu bir yalandır. Bilindiği gibi civar bölgelerde baraj çalışması yapılmaktadır. Ancak bu çalışmaların yer itibariyle bölgeye zarar vermesi mümkün değildir. Daha 2008 de sel yaşanan mevkide elle balık tuttuğumu hatırlatırsam bu sel felaketi tamamen doğal bir afet değil resmen DSi cinayetidir. Nasıl mı?

Derinliği 1mt yi bulmayan bu derenin genişliği normal şartlarda 5mt yi geçmez. Bu dere üzerinden bir insan taşlara basarak kolaylıkla karşıya geçebilir. Aşırı yağışlarda dahi bu derenin taşması ve civarındaki evleri yıkarak can aldığı noktalara kadar ulaşması mümkün değildir. Yani derenin havzası ve aldığı yağış ne olursa olsun yerden 20-25mt yüksekliğe çıkarak 200mt gibi bir çevresine zarar vermesi asla mümkün değildir. Değildir çünkü dere yatağından taşması halinde bile etrafında bulunan yaklaşık 50-60mt gibi bir açık alan vardır ve bu alan pazar yeri olarak, bayramlarda ise hayvan pazarı olarak kullanılmaktadır. Çünkü ben oranın çocuğuyum ve heryerini karış karış bilirim. Peki bu vahim neticenin kaynağı ne?

Elbette ki şerefsiz, gözlerini menfaat hırsı bürümüş katil bürokratlar. Doğanın incisi Karadeniz'deki akıl almaz emelleri. Felaketin yaşandığı yerin akıntıya karşı üst kısmında gerçekleştirdikleri su toplama havzaları ve bent çalışmaları. Sonuçta inşa ettikleri bu 12 bentten 5 tanesi ile bu bentlerde toplanan sular aldığı yağış neticesinde yıkılarak, adeta baraj duvarlarının yıkılmasına benzer bir akış hızıyla önüne geleni alıp götürmüştür. Bu resmen bir katliamdır. Hiç bir gerekçeli açıklama kendilerini affettirmeye yetmez. Kendilerini büyük kin ve nefretle kınıyor, sorumsuzlukları yüzünden canlarını aldıkları günahsız insanların vebali karşısında ezilmelerini yüce Rabbimden diliyorum. Allah en beter şekilde belalarını versin. Sorumluların gözlerini yaratan toprakla doyurur inşallah.!!

15 Temmuz akşamı Şavşat'ta meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden akrabalarıma Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır ve baş sağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun.

darkknight
16-07-2009, 22:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
339 mesaj

Başın sağ olsun, çok üzüldüm.Üzgün

RuyaMasteR
16-07-2009, 22:26   |  #3  
RuyaMasteR avatarı
Üye
73 mesaj

Başın sağolsun kardeşim. Sel felaketinde vefat eden herkesin mekanı cennet olur inşallah. Allah rahmet, geride kalanlara sabır ve baş sağlığı diliyorum.

MSNerkiz
16-07-2009, 22:32   |  #4  
MSNerkiz avatarı
Yıllanmış Üye
525 mesaj
Alıntı: xMasteR  
Başın sağolsun kardeşim. Sel felaketinde vefat eden herkesin mekanı cennet olur inşallah. Allah rahmet, geride kalanlara sabır ve baş sağlığı diliyorum.
Başın saolsun kardeşim.Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz.

Banned
16-07-2009, 22:42   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Başın sağolsun kardeşim. Ancak bürokratlarda senin benim gibi devletin memuru. Memur nereye ne yapılacağına, neyin yıkılacağına karar vermez  kendisine verilen görevi uygular.  Peki kararı kim verir ? Tabiki siyasetçiler, siyasi iktidardakiler. Ne tuhaftır siyasetin, devletin, yönetimin, iktidarın, karar verenlerin zirvesindeki de bir karadenizli.

Banned
16-07-2009, 23:00   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Ölenlere rahmet bunlara sebeb olanlara lanet diliyorum.
Başın sağolsun Kemal başımızda aç gözlü siyasiler oldukça daha çok sel felaketi yaşarız biz.

International Affairs
16-07-2009, 23:05   |  #7  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

gErçekten inanılmaz üzüldüm. Allah sabır versin,Napıcan ya hızlı ya geç elbet 'Her canlı ölümü tadacaktır',sözünü unutmayalım ölüm herkesi bulacak
Tekrardan allah sabır versin.... 

tuana09
16-07-2009, 23:42   |  #8  
Yıllanmış Üye
213 mesaj

Başınız sağolsun. Hayatını kaybeden yakınlarınıza Allahtan rahmet diliyorum.

piRe_
17-07-2009, 00:04   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
1,183 mesaj

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, dostlar sağ olsun. Beni asıl endişelendiren sonraki durum. Sözde dereleri ıslah etme çalışmaları yüzünden bölgeye yapılan bentler. Bunların beşi yerle bir olmuş, kopan bu beton kalıpları yüzünden zaten bu felaket yaşanmış. Yani çığ felaketi yada sel felaketi ile yıkılacak bir bölge değil orası. Konum itibariyle dere bölgesinden fazlasıyla yüksekte. Hasar gören diğer bentler bir şekilde yerinden oynarsa asıl felaket işte o zaman meydana gelir. Yani anlayacağınız son bir sene içinde doğal şekli ile sessiz sedasız akan bu dere üzerinde DSİ kafasına göre ıslah çalışması yaparak dere yatağını daraltmış. Yahu sormazlar mı adama kardeşim durduk yerde kimseye zarar vermeden yaz kış akıp giden bu dereden sen ne istedin? Derdin neydi, neden doğanın dengeleriyle oynadın.? Saatlerdir resim arıyorum dere ve çevresini gösterebilmek için. Taştığı söylenen dereyi ve çevresini bir görseniz valla yeminle yazıyorum bu asla mümkün değil dersiniz. Fizik kurallarına aykırı bir kere. Dereden şehir merkezine neredeyse 500mt mesafe var ve bunun nerden baksan yarısı yükseklik.

khramn o adam bir karadenizli değil, karadenizin yüz karasıdır. Bir karadenizli vatanına bu kadar ihanet etmez. O adam ya terörle öldürür yada ihmalle.
Hepinize iyi geceler...

Son Düzenleme: piRe_ ~ 17 Temmuz 2009 00:09
HugOBoss___
17-07-2009, 00:45   |  #10  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj

Buharî'nin aktardığı bir hadis-i şerifte Hz. Peygamber(a.s.m)'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: "Şehitler beş gruptur. Bunlar: Taun/veba hastalığından ölen, karın ağrısından /iç organlarından muzdarip olarak vefat eden, suda boğulan, bir yıkım altında kalarak can veren ve Allah yolunda şehit olan kimselerdir." (Buharî, Ezan, 32)

İnşaallah şehit olmuşlardır... Başınız sağolsun...

recycle bin
17-07-2009, 12:40   |  #11  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

bizim memlekette de hiç sel gelmeyen bir dereyi ıslah çalışması adı altında mahvettiler. en son sel 25 yıl önce gelmiş şu anda kurudu. dere nin tamamı su arkına çevrildi. doğal güzellikse tamamen mahvoldu. herşey mahvolmuş durumda. masa başında çizilerek yapılan bu işler sonucu hiç bir işe yaramıyor. lanet olsun.

muhammet t.
17-08-2009, 11:41   |  #12  
Taze Üye
14 mesaj

piRe abi başın öncelikle başın saolsun ben pc net forumlarından by_mamy hatırladınmı?

muhammet t.
17-08-2009, 11:42   |  #13  
Taze Üye
14 mesaj

o küfür eden yüzünden ayrıldıysan geri gel lütfen.