Karanlık temalar pil ömrünü uzatır mı?

CHIP Online
01-02-2011, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Cep telefonunuzun kısa pil ömrü canınızı sıkıyorsa, işte çok basit bir çözüm...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kara ... zatir-mi_24999.html

Resimlerle: Mini(!) Samsung Galaxy S!

Samsung Galaxy S'de karanlık bir tema ve duvar kağıdı kullanarak pil ömrünün uzatılabileceği konusundaki yoğun tartışmalar sonrasında bunun doğru olup olmadığın anlamak isteyen Steve adındaki bir kullanıcı, telefonunda bazı testler gerçekleştirdi.

Birçok modern LCD ekranda piksellerin hangi rengi gösterdiği fark etmiyor ve aynı derecede elektrik tüketiyorlar. Ancak AMOLED ve Super AMOLED ekranlar biraz farklı. Bu ekranlarda herhangi bir arka plan ışığı yok, bunun yerine her piksel kendi ışığını üretiyor. Bunun sonucunda da koyu renkler, açık renkli piksellere göre daha az enerji tüketiyor.

Steve'in bu konudaki açıklaması ve ilginç detaylar haberimizin sonraki sayfasında...

Tüm konu: Karanlık temalar pil ömrünü uzatır mı?

İzleyin: En sağlam 'cep camı' bu!

Resimlerle: Mini(!) Samsung Galaxy S!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Pil ömrünüzü uzatmak için böyle bir yönteme başvuruyor muydunuz?

bosluk
01-02-2011, 13:15   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Pil ömründen değil ama performans bakımından 20 küsür senedir bilgisayarlarımın da arka planlarını tamamen siyah olarak kullanıyorum. 7'de olsa görev çubuğunu da standart yapacağım ama jonjonluk bozulup 2000'den farkı kalmayacağı için MS kaldırdı o özelliğini.

M.G.G
01-02-2011, 15:39   |  #3  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Alıntı: bosluk  
Pil ömründen değil ama performans bakımından 20 küsür senedir bilgisayarlarımın da arka planlarını tamamen siyah olarak kullanıyorum. 7'de olsa görev çubuğunu da standart yapacağım ama jonjonluk bozulup 2000'den farkı kalmayacağı için MS kaldırdı o özelliğini.
Ms o özelliği kaldırmadı.

Temayı klasiğe ayarlamak isteyenler Denetim Masası\Görüntü'ye tıklayın .Görüntü ayarları açıldıktan sonra ayar bakma bölmesinden(soldaki kısım) ''Renk düzenini değiştir'' seçin.Windows klasik deyin tamam deyin.Starterda klasik tema kullanma yöntemide budur..
Buda metinin kesildiği konu.

bosluk
01-02-2011, 17:37   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Sağol @M.G.G :) Klasik tema derken ama, bu başlat menüsünün klasikliğinden bahsetmiştim aslında. Bağlantısını verdiğin konuyu bir inceleyeyim yanlız, belki bir çözüm yolu vardır. Tekrar teşekkürler ilgine ;)