slm arkadaşlar ben nod 32 nin deneme sürümünü kullanıyorum. Fakat şimdi süresi yakında biteceğinden antiviri kurmak istiyorum. Buraya kadar herşey normal gözüksede şöyle bir sorunum var.
Nod 32 ile tarattığımda bulunan virüsler karantinaya alınmış durumda.
nodu kaldırdığımda bu virüsler ne olacak?? karantinadan silersem bir sorun oluştururlar mı??
karantinadaki virüsler ne olacak
hayır arkadaşım sakın karantinaya girip de rastgele dosya silme çok ciddi sorunlarla karşılaşabilirsin.Deneme sürümü kullanan kulalnıcıların ortak sorunlarından biri aslında sorduğun soru.Çünkü deneme sürümü olan kullanıcılara programın üreticisi tam destek vermiyor.Eğer lisanslı kullanıcı olsaydın karantinaya aldığın o dosyalarla ilgili olarak kullandığın programın merkezine bir rapor iletilir ve o rapor doğrultusunda hazırlanan güncelleme dosyaları senin ve diğer tüm kullanıcların bilgisayarına kurulur.Diğer kullanıcılar bu soruna karşı koruma altına alınmış olurken senin bilgisayarında ise o zararlı yazılımlar program tarafından otomatik olarak izole edilir herhangi bir sıkıntı olmaz.Umarım açıklayıcı olmuştur.Sakın o dosyaları rastgele silme çünkü o dosyalardan bazıları sistem dosyaları ise sildiğin anda işletim sistemine çok ciddi zararlar verebilirsin.Kolay gelsin.Saygılar...
teşekkür ederim fasterdem kardeşim...
o konuda bilgim var başka yerde de okumuştum ama benim orjinal kullanacak durumum olmadığından bu haldeyim. ve zaten bilgim olmasa ahmet ertuğrul burada bu konuyu açmazdım..
birileri yardımcı olsun diye bu forumlar var. herşeyi söylemek zor geliyorsa burada ne işin var ki...
yardımcı olmayacaksan eyvallah ama yardımcı olacaksan bu şekilde yanıtlaman çok gereksiz..
bende biliyorum karantinadan silmeyi asıl sorun ordan sildikten sonra ve programı kaldırdıktan sonra tekrar aktif hale gelmeleri yada kendilerini başka dosyalara kopyalayıp görünmemeleri mümkün olabilirmi?
bence o vıruslerın nereye bulastıgını karantınadan bul elle uzantısını degıtrı psıl derım dosya ısmındende anlarsın zaten sıstemmı dılmı dıye....vede avırada bulur zaten onları merak etme avıra noddan daha cok seyı tanıyor .....sıkıntı etmeden kaldır derım nodu kur avırayı guncelle tarat pc yı..
teşekkür ederim fasterdem kardeşim...Haklısınız. Biraz dikkatsizce davrandım. Yalnız şurasını da unutmayın. Bu foruma her bilgi seviyesinde insan yardım almak için yazabiliyor. Biz de bazen ne derecede yardım edeceğimizi şaşırıyoruz.
o konuda bilgim var başka yerde de okumuştum ama benim orjinal kullanacak durumum olmadığından bu haldeyim. ve zaten bilgim olmasa ahmet ertuğrul burada bu konuyu açmazdım..
birileri yardımcı olsun diye bu forumlar var. herşeyi söylemek zor geliyorsa burada ne işin var ki...
yardımcı olmayacaksan eyvallah ama yardımcı olacaksan bu şekilde yanıtlaman çok gereksiz..
bende biliyorum karantinadan silmeyi asıl sorun ordan sildikten sonra ve programı kaldırdıktan sonra tekrar aktif hale gelmeleri yada kendilerini başka dosyalara kopyalayıp görünmemeleri mümkün olabilirmi?Karantinadan sildikten sonra sorun şöyle olur. Eğer sildiğin dosya içine zararlı bulaşmış bir sistem dosyasıysa o zaman sistem kararsızlıkları ya da sistem çökmesiyle karşılaşabilirsin. Bunun yanında bazen güvenlik programları yanlışlıkla bazı dosyaları zararlı sanabiliyor. Bu olay birkaç programın geçmişinde var ve virüs veritabanı güncellemeleriyle düzeltilmişti. Bir daha olur mu bilinmez ama silinen dosyayı incelemekte fayda var. Eğer bu karantinaya alma işlemi tam tarama sonucunda olmuşsa genelde geri gelmez virüs. Ama bir dış kaynaktan geliyorsa o zaman başka. Mesela usb cihazları ya da taramayı sadece C'ye yaptırmışsındır ama virüs kendini D'ye de kopyalamıştır. O zaman sen D'ye bir daha girdiğinde virüs tekrar C'ye zıplar. Yani bilgisayarın tamamen temizlendikten sonra bir daha geri gelmesi zor. Program karantinadayken programı kaldırırsan ne olur onu bilmiyorum, sanırım diğer arkadaşlar bu sorunu cevaplamıştır ya da cevaplarlar.
Onun dışında, dosyayı incelemekte fayda var demiştim. Bunu nasıl yaparsınız? Önce dosya ismine bakın. Bazı zararlılar sistem dosyaları ya da uygulamalarıyla aynı ada sahip olabiliyor. Böyle bir durumda bu zararlının bulunduğu konuma bakmak gerekir. Mesela csrss.exe diye bir Windows işlemi. Bu system32 klasörünün içinde bulunur. Aynı adda bir virüs sistemi bozmadan kendini buraya kopyalayamayacağından, gider mesela Windows klasörü içine kopyalar kendini. Bunlar tanınması en zor zararlılardandır. Ya da zararlının ismi csrs.exe'dir. Bunu isminden zararlı olduğunu anlayabilirsiniz. Tanınmayı güçleştirmek için ismi özellikle bir Windows işlemine benzetilmiştir. Dosyanın zararlı olup olmadığına karar vermek için başka bir seçenek de şüpheli dosyayı çevrimiçi dosya tarayıcı servislerden kontrol ettirmek. http://www.virustotal.com/tr/ gibi. Şüpheli dosyayı bu siteye yükleyip kontrol edebilirsiniz. Sanırım Kaspersky'nin de Online File Scanner servisi var.
http://www.gezginler.net/modules ... d=combofix&lid=7011
http://download.chip.eu/tr/AntiV ... 6.00.268_62102.html
Arkadaşım yukarda iki program verdim.Öncelikle işletim sistemin Windows XP ise combofix programını rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.Önce bu programı çalıştırın ve sabırlı olun.Bilgisayarınızdaki zararlı yazılımların çokluğuna ve türüne göre biraz zaman alabilir.Ve son olarak da Avira Antivir linki verdim.Onun kur güncelle ve tam tarama yap.Lisans alamayacak durumuda olmadığını belirtmişsin.Eğer bilgisayarından bankacılık vb uygulamalar ile ilgili işlem yapmıyorsan arkadaşlarımında belirttiği gibi avira senin işini fazlasıyla görecektir.Umarım açıklayıcı olmuştur ve sorunun kısa süredde çözülür.Kolay gelsin.Saygılar...
yav bu nod da istisnalara yol ekle örneğin c:\program files\abc\abc.exe nod eşeği virüs olarak görüyor bunu gelişmiş ayarlarda taranma dışı öğelere yol olarak ekle hepsini teker teker yap sonra (bu dediklerin benim de başıma gelmiştir ben böyle yaptım ben kurtuldum) sonra karantinadan bildiğin virüsler hariç diğerlerini geri yükle(sağ tıkla geri yükle) sonra nodu kaldır kaspersky ya da g-data kur güzel bir tarat
haaa
nodu kaldırdıktan sonra üstüne yeni sürm nod kurarsan nodun veri tabanları hemen hemen aynıdır ona göre sen kardeşinin tavsiyesini uygula hayde kolay geleee