Kareye Yakın Dikdörtgen Monitör İçin Tavsiye

Kemal Dogan
05-07-2010, 15:57   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj

Merhaba Arkadaşlar

Şu ara 17 inc CRT monitörüm yerine 19 ya da 20 inc bir LCD monitör almak istiyorum fakat kafama takılan bazı şeyler var. Öncelikle gördügüm kadarıyla LCD monitörlerin önemli bir kısmının en ve yükseklik ölçüleri birbiriyle oldukça orantısız ve enlemesine fazla geniş. Bu da benim monitör ve TVlerde pek hoşlanmadıgım bir şey çünkü bu orantısızlık görüntüyü enlemesine genişletiyor ve dogal olmayan basık+yayvan bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bu nedenle enlemesine geniş degil kareye yakın dikdörtgen şeklinde bir monitör almayı düşünüyorum. Sormak istedigim…

1.Aranızda 20-21 inc enlemesine geniş LCD monitör kullananlar vardır. Bu genişligin görüntüdeki nesnelerin ebatları üzerindeki etkisi sizde bir rahatsızlık yaratıyor mu, görüntünün dogal olmadıgını düşünüyormusunuz ?Böyle düşünen bir ben miyim anlamak istiyorum da

2.Tavsiye edebileceginiz 19-20 inc kareye yakın dikdörtgen şeklinde 2 ms gecikmeli, full HD DVI bir monitör var mı. Fiyat 250 doları geçmezse ve ölü piksel garantisi de olursa iyi olur. Bir de nereden alabilecegimi belirtirseniz memnun olurum, İstanbuldayım.

Teşekkürler

Zwae
05-07-2010, 16:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
334 mesaj

Bende enlemesine war..Gayette memnunum özellikle pes fln atarken enlemesine olduğun için saha daha iyi görünüyor..bana sorarsın yassı al diğerleri kutu gibi hiç zevk vermiyor...

mcafee23 ayrılmıştır
05-07-2010, 16:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

haklısın bu da mevcut tv yayınlarının kare (4:3) ölçekli olmasından kaynaklanıyor.
hd yayına tamamen geçildiğinde (16:9) bu monitörlerin farkı ortaya çıkacak.
İşte o zaman karelenme ve boyut farklılıkları göze çarpmayacak görüntüden zevk alacaksınız
Bu sefer kare monitörü olanlar sorun yaşayacak.

Ben Türkiye'de Digitürk'ün HD Yayın lansmanının galasına gidip HD yayının keyfini ilk alanlardanım.Gerçekten süper birşey 102 ekrandan aşağıda bu zevki tam alamıyorsunuz.
İşte bu yüzden mevcut yayınları seyretmek için plazma tv alınmasına karşıyım.
Kimse daha elindeki tv'den performans alamadı ve TV'sinin ne kadar iyi olduğunun farkında değil.
Benim 70 ekran tüplü tv bile bundan iyi gösteriyordu şeklinde şikayet edenler oldukça fazla.

Birde hd tv alanlar hemen HD yayın seyredeceklerini zannediyorlar.Uydu alıcılarının değişmesi gerektiği söylendiğinde de TV'ye o kadar para verdik.Bir de uydu alıcısı mı alacağız tepkisi ile karşılaşıyorsunuz.
Tv üreticileri ve bayiiler satış yapabilmek için baştan bilgi vermiyorlar uyanıklar

Zwae
05-07-2010, 16:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
334 mesaj

Wallahi Digitürk'te plus olmayınca hd yapamıyorsun + televizyonunda hd olması gerekiyor.Benim manitör Hd karşılıyor zaten Lcd yayık ekran.720P blu-ray çok dehşet görüntü veriyor..Adamın sakallarının çıktığı yere kadar görüyorum gayette memnunum ama 1080p yi desteklermi bilemem ? zaten bir 1080p film 12 Gb Batman dark knight öyleydi diğerlerini bilemem :)

janissary06
05-07-2010, 16:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
192 mesaj

senin dediğin geniş olanların çözünürlüğü ayarlı değildir
düşük olursa büyük gösterir yükek olursa küçük herşeyi ince gösterir

Kemal Dogan
05-07-2010, 19:45   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
200 mesaj

Peki arkadaşlar widescreen alacak olursam hangi oran daha uygun olur 16-9 mu 16-10 mu ? Monitörün oyun performansı benim için önemli, film vs.yi zaten DVD'ye yazıp TV'de izliyorum. Marka ve model tavsiyesi verebilirseniz çok makbule geçer...Kaliteli birşey almak istiyorum, gerektigi kadar para verebilirim