Merhaba Arkadaşlar
Şu ara 17 inc CRT monitörüm yerine 19 ya da 20 inc bir LCD monitör almak istiyorum fakat kafama takılan bazı şeyler var. Öncelikle gördügüm kadarıyla LCD monitörlerin önemli bir kısmının en ve yükseklik ölçüleri birbiriyle oldukça orantısız ve enlemesine fazla geniş. Bu da benim monitör ve TVlerde pek hoşlanmadıgım bir şey çünkü bu orantısızlık görüntüyü enlemesine genişletiyor ve dogal olmayan basık+yayvan bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bu nedenle enlemesine geniş degil kareye yakın dikdörtgen şeklinde bir monitör almayı düşünüyorum. Sormak istedigim…
1.Aranızda 20-21 inc enlemesine geniş LCD monitör kullananlar vardır. Bu genişligin görüntüdeki nesnelerin ebatları üzerindeki etkisi sizde bir rahatsızlık yaratıyor mu, görüntünün dogal olmadıgını düşünüyormusunuz ?Böyle düşünen bir ben miyim anlamak istiyorum da
2.Tavsiye edebileceginiz 19-20 inc kareye yakın dikdörtgen şeklinde 2 ms gecikmeli, full HD DVI bir monitör var mı. Fiyat 250 doları geçmezse ve ölü piksel garantisi de olursa iyi olur. Bir de nereden alabilecegimi belirtirseniz memnun olurum, İstanbuldayım.
Teşekkürler