iyi akşamlar.
COOLER MASTER NV-690C NVIDIA EDITION 700W nVIDIA SLI UYUMLU PENCERELİ MidT ATX SİYAH kasaya akasa NERO INTEL CORE i7 UYUMLU İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU sığar mı? sanki bana uzunmuş gibi geldi. Kullanan arkadaşlar var mıdır?
kasa cpu soğutucusu uyumu
Sığar büyük ihtimalle. Fakat Core i7 için Thermalright Ultra işlemci soğutucusunu tavsiye ederim:
THERMALRIGHT Ultra 120 eXtreme 1366 İşlemci Soğutucu
Bu saate cevap verme inceliğini gösterdiğiniz için teşekkürler.
Söylediğiniz soğutucu benim dediğime çok benziyor. Ölçüleri de aynı. Sığıp sığmayacağı konusunda endişelerim var. Kasa genişlikleri standart mıdır?
Kasa genişlikleri standart değildir ama bu soğutucuların sizinki gibi bir kasaya sığması lazım. Emin olamıyorsanız anakarttaki işlemci bölümünün üstünden kasa kapağına kadar olan kısmı ölçebilirsiniz.
İşlemciyi henüz almadım. Kasa hazır sadece. İçi boş :)))
Anakartı takınca ve işlemciyi ekleyince yükseklik olarak kasa içinde ne kadar yer kaplar tahmini olarak?
Rahatlıkla sığar. Kasa genişliğiniz fazlasıyla yeterli. Zaten o kasaya sığmazsa hiçbir kasaya sığmaz. :)
Siz öğle diyorsanız doğrudur :))
Birşey daha sormak istiyorum. Rahatsız etmezsem. İ 7 bir sistem toplarsam ne işletim sistemi kurmam gerekecek?
En güzeli 64-bit Windows 7 olacaktır.
Kasanın kullanım klavuzuna baktım 166.6 mm cpu soğutucu için maksimum yükseklik yazmışlar :))
Önce okumak gerek tabi.
Windows 7 64 bit çıktı mı ki? Bir de donanımı sorunsuz tanır mı sizce?
3 gb ram yeterli olur mu? triple channel özellikli
Yeterli olur. Ama ileriye dönük olması için 6 GB almanızı öneririm. Bütçe sıkıntısı varsa 4 GB alıp ileride yükseltebilirsiniz de. Alacağınız zaman danışırsanız parça seçiminde yardımcı oluruz.
Bütçe sıkıntısı var. 3 gb olarak kalacak sanırım. Ama ileride 6gb çıkartabilirim tabiki. Windows 7 64 bit demişsiniz. Piyasada var mı şuanda? donanım sorunu çıkar mı?
Rahatsız ettim biliyorum ama son sorum bu :))
Bence 2x2 GB alın. İleride isterseniz 2 GB daha ilave edersiniz. Aksi takdirde daha büyük yükseltmelerde bu şimdi alacağınız 3 GB remler elinizde kalır. Anakart seçimi de önemli, 16 GB destekleyen bir anakart alırsanız zaten 3x1 GB rem için yükseltme durumunda daha çok masrafa girmiş olursunuz. Siz alacağınız zaman danışın.
Windows 7 henüz çıkmadı, 22 Ekim'de çıkacak. Ancak "Enterprise" sürümünü indirip doksan gün deneyebilirsiniz:
https://www.chip.com.tr/forum/win ... eneyin_t125780.html
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
İyi akşamlar.