Arkadaşlar biraz önce pc yi açtım birden arkadaki 12 cm lik fandan bi uğultu gelmeye başladı bende korktum powerdaki düğmeden kapadım arkadan.Biraz sonra pc yi açma tuşuna basınca açıldı 1 sn sonra elektrik gidiyormuş gibi kapandı.Bunu birkaç kere tekrarladı.30 sn kadar bekledim denedim bu sefer açıldı.Fan ses yapıyor diye anakarttan söktüm.Biosta N/A yazıyor pc açılınca devir sıfır gösteriyor doğal olarak.Egzos fanı sökmemin sakıncası olur mu acaba? Yani ileri düzeyde tehlike arz eder mi? Ayrıca o açılırken kapanma olayının sebebi nedir acaba? Şimdiden teşekkürler.
Kasa egzos fanı korkuttu
Egsoz fanı ile işlemcinin yada başka bir bileşenin hiç bir alakası olamaz. Siz yanlışlıkla anakarttan bence işlemci soğutucusunun fişini çekmişsinizdir ona bir göz attın. İşlemci fanı dönüyormu bakın. Egzos fanı sadece içerideki havayı dışarı atıp, azda olsa hava sülkilasyonu olmasını sağlar. Bunu dışında zarar verme gibi bir durum söz konusu değildir.
Tehlike arz etmez olur mu ? Egzost fanı kasa içerisindeki ısınan havayı dışarıya atma görevini yapar. Eğer ısınan hava dışarı atılmaz ise donanım ve bileşenleriniz zarar görür veya en iyi olasılıkla ömürleri kısalır. Ayrıca bilgisayarınız açık iken güçkaynağından kapatmayınız. Geri dönülmesi imkansız zarara sebep verebilirsiniz.
Egsoz fanı ile işlemcinin yada başka bir bileşenin hiç bir alakası olamaz. Siz yanlışlıkla anakarttan bence işlemci soğutucusunun fişini çekmişsinizdir ona bir göz attın. İşlemci fanı dönüyormu bakın. Egzos fanı sadece içerideki havayı dışarı atıp, azda olsa hava sülkilasyonu olmasını sağlar. Bunu dışında zarar verme gibi bir durum söz konusu değildir.Doğru fanı söktüğüme eminim.Bu arada dikkat ettim normalde 50 dereceyi çok nadir gören işlemci 58 dereceye fırladı.Sanırım kasadaki havanın atılmamasından dolayı.
Bakın arkadaşlar Kasam Feel Mio Piyano siyah. Yan kapağında 25 CM lik kocaman bir fan var. Hiç te bekledigim gibi bir işe yaramadı. Umduğum , hayal ettiğim gibi değilmiş. Fanı kapattığımdada çok bişey değişmiyor ısıda. Ama tabiğkide hava silkülasyonu yaptığından dolayı fayda sağlamaktadır. Egsoz fanı takılı olursa tabiğkide yarar verecektir. Ama takılmazsada, olmazsa olmazlardan değil . Anlatmak istediğim bu.
Bakın arkadaşlar Kasam Feel Mio Piyano siyah. Yan kapağında 25 CM lik kocaman bir fan var. Hiç te bekledigim gibi bir işe yaramadı. Umduğum , hayal ettiğim gibi değilmiş. Fanı kapattığımdada çok bişey değişmiyor ısıda. Ama tabiğkide hava silkülasyonu yaptığından dolayı fayda sağlamaktadır. Egsoz fanı takılı olursa tabiğkide yarar verecektir. Ama takılmazsada, olmazsa olmazlardan değil . Anlatmak istediğim bu.herkesin yan kasa kapağında fanı yoktur hatta eski kasalarda önde bile fan yok o yüzden kendi donanımımızla kıyaslamamak aksi belirtilmemişse herzaman vasatı düşünmekte fayda var... bende yan kısımda 40cm fan var ama eksoz fanın yerini hiçbir fan tutmaz (bence)...işlemciyle ağız ağızalar en nihayetinde...