içinde power supply dan başka fan ı bulunmayan kasama 2 adet zalman kasa fanı aldım ancak bilgisayar fansız halinden daha fazla ısınıyor. Nedeni ne olabilir ve yapılması gereken nedir? teşekkürler.
KASA FAN
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.kasa fanını nereye taktığını (içinde mi ön kısmında mı arkaya bütünleşik mi) ve fanların hızlarıyla (rpm) kaçar volt olduğunu da bi yaz ki hayal edelim - yardımcı olalım
kasa fanlarının takılım yönünde hata yapmış olabilirsin bu durumdan dolayı fanlar ikiside içerdeki havayuıo dışarı atymak yerine ikisinide içeride sıkıstırıyordur bu durumdand olayı yapacağın iç fanlardan tarafta olanı içeri arka tarafta olanı dışarı üfleyecek şekilde takacaksın o zaman içindeki hava akımı daha düzenli olduğundan ısınma olmaz
benim de soruyu sormaktaki amacım buydu...
dışarı üflemek yerine veya dolaşımı sağlamak yerine içerideki sıcak havayı daha da ısıtmakdan başka işe yaramaz. basit bir yöntem var. bir parça kağıdı fana yaklaştır - sonra kolunla beraber kıyma olsun
Aman aman ciddiye almayın - ama fanın konumu çok önemli - biraz da olsa www.darkhardware.com adresinde arama yapmanı ve biraz resimli makaleler okumanı tavsiye ederim çünkü sonuç olarak bu işler dinamik ve hareket yasaları üzerine kuruluyor (BKZ:Newton) hooooppp şaka o kadar geriye dönmeyin yaw ortaokul ya da lise fen kitaplarına bakın (benim Tavsiyem tabii ki)