Kasa Önerisi İstiyorum
- 1
- 2
Senin yerinde olsam az daha fazla verir HDD'yi şunu alırım. Aradaki farka kesinlikle değer.
SEAGATE 3,5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM
Ram olarakta 1866mhz bir ram alman daha iyi olur. Bütçeni 100 150 TL arttırarak bu dediklerimi eklersin o sisteme. Çok daha iyi performans olur ve çok daha uzun süre işini görür.
valla kakpınar seninle uzun uzadıya uğraşamıyacam maddeler halinde özet geçiyorum. ayrıntılı şekilde merak eden olursa bu maddelerden yola çıkarak araştırabilir...
- ucuz ürün arayan adam için 50-60 tl önemli olabilir
- high power dünyanın en iyi psu'larını üretmez
- codegen dünyanın en berbat psu'larını satar
- gerçek güç tanımı 12 volt kanalıyla ilgili fikir vermez
- psu verimliliğinin maksimum güçle bağlantısı yoktur
- +12v'dan verilen 420 watt bu sisteme ucu ucuna yetmez değil oldukça fazla gelir
- 80+ psu'lar ne kadar tasarrufluysa olmayanlar da o kadar fazladan ısınır (yani ısınmazlar)
- 80+ olmayan psu'lar durup dururken yanmaz
- gereksiz 12 volt gücü cebi yakabilir
yalnız bunların dışında benim bir endişem oluştu, şimdi sen elle tutup gözle görüyorum demişsin psu'nun içi açıkken fişe takıp ellemeye kalkma, ille de elle tutucam falan diye yani öyle herşey elle tutulmaz. hadi kolay gelsin...
valla kakpınar seninle uzun uzadıya uğraşamıyacam maddeler halinde özet geçiyorum. ayrıntılı şekilde merak eden olursa bu maddelerden yola çıkarak araştırabilir...Pek fazla bilgin olmadığını bu yorumla bana kanıtladın. Oldu hadi iyi günler.- ucuz ürün arayan adam için 50-60 tl önemli olabilir
- high power dünyanın en iyi psu'larını üretmez
- codegen dünyanın en berbat psu'larını satar
- gerçek güç tanımı 12 volt kanalıyla ilgili fikir vermez
- psu verimliliğinin maksimum güçle bağlantısı yoktur
- +12v'dan verilen 420 watt bu sisteme ucu ucuna yetmez değil oldukça fazla gelir
- 80+ psu'lar ne kadar tasarrufluysa olmayanlar da o kadar fazladan ısınır (yani ısınmazlar)
- 80+ olmayan psu'lar durup dururken yanmaz
- gereksiz 12 volt gücü cebi yakabiliryalnız bunların dışında benim bir endişem oluştu, şimdi sen elle tutup gözle görüyorum demişsin psu'nun içi açıkken fişe takıp ellemeye kalkma, ille de elle tutucam falan diye yani öyle herşey elle tutulmaz. hadi kolay gelsin...
Dediğniz HDD'yi alabilirim ancak benim okuduğum kadarıyla 1600mhz ram ile 1866mhz arasında hiç fark yokmuş.Hiç fark yok denilemez. Elbette fark var. FX işlemci için 1866mhz önermemin sebebi bu işlemcilerin bu frekansı doğal destekledikleri içindir. Mesela i5 2500k'da 1333mhz'i doğal destekler. i5 2500k'ya 1600mhz cl9 almaktansa 1333mhz cl7 almak daha mantıklıdır bu yüzden. Bunun gibi birşey FX'lerin durumuda. 1600mhz aldığınızda çalışmayacak demek değil.
rakpunara katılıyorum daha performanslı çalışır 1866mhz ve gözle görülür fark oluyor oyunlarda olsun açılışta kapnışta olsun v.s.
hissedilir fark olmaz öyle bi ram hızı farkıyla, psikolojik o işler. ram hızının etkili olması için cpu'nun işlem kapasitesini tüketmesi lazım ki işlemciler için ideal ram hızları zaten belirleniyor örnekse 1.3ghz deniliyor, teorik olarak bu yaklaşık değer olduğundan pratik olarak ufak hız farkları elbette vardır lakin, o hıza çıktıktan sonra örneğin 200 mhz üzerine çıksan o kadar yoğun işlem esnasında zaten az olan farkı anlamana imkan yok. insanoğlu 60 ms gecikmeyle oynadığı oyundaki farkı bile anlayamıyor doğru dürüst... uzun işlemlerde eğer anlık işlem giriş kapasitesi tükenmemişse faydalı olabilir o tarz işlemler de genelde paralel işlemcilere atılıyor artık dolayısıyla eski köye yeni adet modeli hız artışı pek pratik değil...
lakin tek slot ram konusunu yeniden düşünebilirsin. olmaz ya bakarsın ramlardan biri gider yada uyuz bir arızaya neden olur. nasıl anlayacaksın ? birini çıkarıp öbürünü kullanarak. başka bi makineye -herhangi bir makine olabilir bu evde işte- acil ram gerekir hemen takıştırırsın. aynı şey psu için de geçerli saçma nedenlerden ötürü psusuz kasa alıcağına (psusuz 150 tl kasa seçmişsin ona istinaden) hem psu lu kasa al hem de istersen ayrı psu al böylece 2 psu olur elinde, sorun olunca kazma bilgisayarcılarla uğraşıcağına kendin iki dakkada deneyiverirsin. bu sayede bilgisayarcıya dayılanıp gönder lan şunu garantiye deme imkanın doğar (benzer konu entegre grafiği alternatif olarak kullanma durumunda da vardır yani ne kadar parçayı beleşe çoğaltırsan o kadar iyi).
1 tb film depolamayacaksan gereksiz kaçar tecrübem olduğu üzere bunu söyleyebilirim. 500 gb normal kullanım için fazlasıyla yeterlidir. amd bağımlısı değilsen diğer parçalardan yapıcağın ufak kırpmalarla i5 sisteme geçme olasılığını da gözardı etme derim.
@kakpınar: yürü be baba high power diye marka mı olur isme bak high power ne idüğü belirsiz power
@kakpınar: yürü be baba high power diye marka mı olur isme bak high power ne idüğü belirsizÖncelikle insanların kullanıcı isimlerini kendi zevkine göre değiştirerek bir yere varamazsın. Çocukça bir laf çarpıtmadan başka birşey değil bu. rakpunar ismi benim adım ve soyadımdan ibarettir. Sadece kısaltmadır. Rıdvan Akpunar. Ayrıca High Power hakkında bir yorum yaptığım var mı benim? High Power ile ilgili hiçbirşey söylemediğim halde kendi kendine bir konuya doğru yol almışsın ama anlamadım. Sen yol almana devam et o zaman.
valla kendin söylemişsin işte çocukça şeyler bunlar niye takılıyorsun ki... lakin ben ne bildiğini bilen bir çocuk olmayı tersi olan yetişkin olmaya tercih eden (aslında etmiş) biriyim. karakterim bu yapabileceğim birşey yok lakin forumlarda birkaç gün durur giderim ben forumcu değilim en başta bu kadar boş vaktim yok (olmamalı da zaten). o yüzden sen beni kafana takma, bi çocuk konuşuyor işte... sen kendi hatalarına odaklan benimkileri boşver. önceki sayfaları bi gözden geçir bakalım söylememen gereken neler söylemişsin. ne kadar ilerlersen o kadar yetişkin olucam ben bunu da yaz bir kenara... (bu arada hay pavır hakkında güvenilmez dedin kitleler açıklama bekliyor ortada bir cenaze var kim kaldıracak bu cenazeyi ?)
Ha senin derdini şimdi anladım. Sen 10-20 TL verip güvensiz ürün alma dediğimde senin önerdiğin parçaya söylediğimi mi sandın? Senin önerdiğin kasaya baktım. Yine onu önermem. Kasa ile PSU'nun ayrı olması benim tercihim ve önerimdir. Ama söylediğim o lafta senin önerdiğin parçaya değildi. Genelde içinde psu ile satılan kasaların fiyatları kasa ve psu'yu ayrı aldığında daha ucuz oluyor. Yani önerebileceğin herhangi bir psulu kasanın tek tek alındığında ederi daha ucuz olacaktır. Ayrıca ben sana çocuksun demedim. Çocukça laf çarpıtıyorsun dedim. Yazdığım şeyleri başka yerlere taşımaya çalışma. Yapabiliyorsan yazdığımla kalsın cümlelerim. İçinden bir iki kelimeyi alıp anlamlar üretmeye çalışma.
http://www.teknobiyotik.com/dona ... -oyuncu-kasasi.html şu kasayı al güç kaynağınıda aerocool 500 w 80+ al 80+ olsun ama
yaw ister benim önerim için ister kendininki için söylemiş ol ne değişir, konu ucuz kasa + psu'ları güvensiz diye nitelemiş olman ve ben aksini gösterdiğim halde hala bu doğrultuda konuşmuş olman. olay burdan çıktı yanlış yada doğru...
ha diyelim linke bakmadın yazıyı da okumadın yada kaale almadın. olur mu olur insanlık halidir de o zaman sonrasında imza attığın vecizeleri nereye koyucaz... ben bıktım valla artık bu konudan gına geldi bi eğlencesi de kalmadı. neticede elimizde tarafından sarfedilmiş bir sürü yanlış bilgi var netice budur.
şimdi içimden gene çocuk olup sana kokpınar demek geliyor ama demicem. (valla kusura bakma tutamıyorum kaçıyor bazen)
http://www.teknobiyotik.com/dona ... -oyuncu-kasasi.html
+
http://www.teknobiyotik.com/dona ... nz-guc-kaynagi.html
şu ikili kombinasyonu kur tamamdır
Ortada verilmiş yanlış bilgi falan yok. Kendi kendine High Power hakkında bir durum attın ortaya. Ben herhangi bir markadan konuşmadığım halde. Ayrıca benim söylemek istediğim ucuz kasa ve psu'ları güvensiz diye nitelendirmek değil. Zaten ilk önerdiğim kasada piyasada bulunabilecek en ucuz kasalardan oluyor. Ben 80+ psu tercih edilmesini ve aradaki fiyat farkına bakıpta 80+ olmayan bir psu alınmamasını söyledim. Senin derdin birileriyle uğraşmakmış geldin onda da beni buldun. Başka bir şey değil. Zaten demek istediğimi anlayan kişilerin yorumları görülüyor. Yada benimle aynı düşüncede olan kişilerin önerileride görülüyor. Sen beğen beğenme, ben 80+ olmayan psu önermiyorum. Yarın 90+ standartı geldiğinde bu seferde ondan başkasını önermem. Ben insanlara iyi gördüğümü ve kendi kullanımlarım sonucu aldığım olumlu deneyimlerimi öneriyorum. Senin düşüncen bu olabilir. Benim düşüncemde bu. "denga"siz hareketleri bırakta işine bak.
Powersupply konusunda boşuna bu kadar kendinizi yormuşsunuz çünkü şu marka iyidir bu markada iyi değildir diye bir şey yok ve şu yüzden yok diyorum,tüm markaların hem bizim dandik dediğimiz ucuz ürünleri var hemde üst sınıf kaliteli bileşenlerden oluşan ürünleri var.
Buyrun size tüm markaların 80Plus,tan 80Platinum,a kadar olan serileri.
Bunu Al Kafan Rahat Olsun Kardeşim...
ben dalıcak birini arıyor olayım nolucak o da benim hatam olsun. sen kendi durumuna bak, bütün kasa + psu'ları codegen, frisby, tx, xilence gibi uyduruk firmalardan ibaret sanıp bir genelleme yaptın ve şimdi de onu demedim aslında bunu dedim diye paçayı kurtarmaya çalışıyorsun. benim kişilik analizimi yapmayı bırak da az google karıştır bişeyler öğren. bu kadar laf yazıyorsun bişey öğrenemeden boş geldin boş gideceksin. öle sıkışınca sırtını millete dayama nerde çokluk orda ...luk diye boşuna dememişler. bence herkes senin gibiyse kendinden şüphe etmeye başlaman için sana bir sebep daha çıkmış demektir.
- 1
- 2