gördüğünüz gibi rapor yukarıda kasanın arkasında 8lik(dışarıya üfleyen) ve kasanın kapağında 12lik( içeriye üfleyen ) 2 adet fan kullanıyorum cool master psu var üzerinde onunda kendi fanı var ve bu sıcaklıkları alıyorum kasanın önünde herhangi bir fan yok sıcaklıklar normal midir ne yapmam gerekiyor daha verimli olması için cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum
Kasa Sıcaklığı Sorunsalı
Bilgisayarınızın donanımlarını marka ve model olarak yazar mısınız ? Özellikle PSU'yu.
Everest ısıları yük altındayken mi yoksa boştayken mi bu hâlde ?(Boştaysa yük altında ısılar kaça yükseliyor ? , yük altındaysa boştayken ısılar kaça düşüyor ?)-Büyük ihtimal boşta ama siz yine de emin olup yükteki ısı derecelerinin de resmini yüklerseniz iyi olur :)
Görünüşte yük altındayken veya boştayken hard disklerin ısıları normal ama daha da düşürebilirsiniz.Hard diskler için tasarlanmış hdd soğutucuları fazlasıyla işinize yarar.
Everest Ultimate Edition programını kullanıyorum çok fazla bir bilgim yok test vb için yukarıda ki testi uygulayabildim konuyla alakalı sistem özellikleride aşağıda
Mainboard: Gigabyte GA-P31-ES3G
CPU: Intel Core 2 Duo E7500, 2933 MHz
Memory: Kingston 2 gb DDR2 800 mhz
Harddisk: SAMSUNG SP0842N ATA Device (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Graphics Card: Ati Radeon HD 4350 1gb paylaşımlı 512mb
Operating System: Microsoft Windows 7 Ultimate (32 bit)
PSU: Cooler Master eXtreme Power Plus 650W
Geriye sadece ekran kartı kaldı.Yalnız bu kadar iyi hava akışının sağlandığı bir kasa da ekran kartının ısısının yüksek olacağını düşünemiyorum bile.
Kasanın önüne veya bütün fanlar sıcaklığı azaltmak için konulur.Sizin bilgisayar kasasında eğer ki ekran kartında da bir sorun yoksa bu iki fanı bile yerinden çıkartıp tekrar ısı derecelerini kontrol etmenizi tavsiye edicem.Bilgisayarınız için yarar sağladığını ısılarını kontrol ettikten sonra karar verip, o şekilde kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır..
Ekran kartında fan yok sadece soğutma takılmış acil şekilde almıştım idareten ve üzerinde fan yoktu nette araştırmıştım fabrika çıkışında fan yokmuş sanırım kasanın önüne ve ekran kartına da fan alıp taksam hava sirkülasyonu daha iyi olacak