kasanın arkasında guc kablosunun takıldıgı yer ıle fare,klavyenın takıldıgı yer arası ınanılmaz ısınıyor.en fazla 35-40 dakka sonra bılgısayar kendı kendıne kapanıyor.
bılgısayarı alalı 1,5 sene oluyor.ılk aldıgımda da bu sorun vardı,garantıye goturduk,ılaveten 2 fan daha takıp ısınmıyor dıyerekten gerı verdıler.bır ara 2-3 ay kadar bu problem ortadan kalkmıstı sonra ne olduysa gerı dondu.bundan 5-6 ay kadar oncede kasanın guc kaynagı yanmıstı onu degıstırdık,ondan once ve sonra ısınma konusunda bır degısıklık olmadı.
kasa yanıyor bır el atın
Arkadaşım sistem bileşenlerini yazarsan sorunu daha kolay çözeriz.Ama sorun işlemci fanıyla ilgili olabilir.
%98 intel cpu kullanıyor arkadaş ve intelin bazı cpuları üretimden kaynaklanan bir hata bu özel fanda taksa fayda etmiyor su soğutnası dışında.ama fanlardada problem olma olasılığı çok yüksek olasılık.lga ise fanında sorun oluyor fanın bacakları oturuyor fakat 0.1 mm aralık kalıyor işlemci ile ve yazın bu sorunlar çok yaşanıyor.donanım bileşenlerini belirtirsen arkadaşın dediği gibi çok çabuk çözüm bulunabilir.
P4 3.0 1mb 800mh
gıgabyte 1000-G
512 kıngston 400mh
9200 atı
80 gb ata 100
17' lcd phılıps
52Xlg combo
onbord ses
56k modem
senin sorunun cpu + pwer supply fanını kontrol et onunda deviri düzgün çalışması lazım kasanın kapaklarını açıp çalıştır hatta fan devrinide kontrol et devir düzgün olduğu halde ısınıyorsa pahalı cpu fanı istiyor demektir sistemin.
black_flood%98 intel cpu kullanıyor arkadaş ve intelin bazı cpuları üretimden kaynaklanan bir hata bu özel fanda taksa fayda etmiyor su soğutnası dışında.ama fanlardada problem olma olasılığı çok yüksek olasılık.lga ise fanında sorun oluyor fanın bacakları oturuyor fakat 0.1 mm aralık kalıyor işlemci ile ve yazın bu sorunlar çok yaşanıyor.donanım bileşenlerini belirtirsen arkadaşın dediği gibi çok çabuk çözüm bulunabilir.Sonra ben intel ısınıyor diyince kızıyolar...
Recep Baltaşİntelin ısındığı doğru.Ben bir İntel kulanıcısıyım ısı tek sorunum.black_flood%98 intel cpu kullanıyor arkadaş ve intelin bazı cpuları üretimden kaynaklanan bir hata bu özel fanda taksa fayda etmiyor su soğutnası dışında.ama fanlardada problem olma olasılığı çok yüksek olasılık.lga ise fanında sorun oluyor fanın bacakları oturuyor fakat 0.1 mm aralık kalıyor işlemci ile ve yazın bu sorunlar çok yaşanıyor.donanım bileşenlerini belirtirsen arkadaşın dediği gibi çok çabuk çözüm bulunabilir.Sonra ben intel ısınıyor diyince kızıyolar...
ben de intel kullanıcısıyım ve işlemcime sonuna kadar yükleniyorum ve iilk aldığımdan beri hiçbir sorunum yok.
arkadaşın sorusuna da cevap vereyim:fanlarının çalışıp çalışmadığını teker teker kontrol et.fanları değiştir öyle dene.veya son çözüm olarak güç kaynağını değiştir çünkü bileşenlerinin harcadığı güç, güç kaynağını zorluyor olabilir.
birtek sizemi banada tavır takınan arkadaş çıktı adını anmaya bile gerek duymuyorum ama smk bilişim 3 gün cebelleştiydi inteli temize çıkarmaya ama başaramadı en sonunda tüydü formdan kıvırıp diğer arkadaşta ferrarili adamdı ama o smk gibi agresif davranarak cinslik yapmadı.
black_floodbirtek sizemi banada tavır takınan arkadaş çıktı adını anmaya bile gerek duymuyorum ama smk bilişim 3 gün cebelleştiydi inteli temize çıkarmaya ama başaramadı en sonunda tüydü formdan kıvırıp diğer arkadaşta ferrarili adamdı ama o smk gibi agresif davranarak cinslik yapmadı.Sen ve smk bilişim birara mesaj rekoru kıracaktınız yav.
kasanın arkasında guc kablosunun takıldıgı yer ıle fare,klavyenın takıldıgı yer arası ınanılmaz ısınıyor.en fazla 35-40 dakka sonra bılgısayar kendı kendıne kapanıyor.
bılgısayarı alalı 1,5 sene oluyor.ılk aldıgımda da bu sorun vardı,garantıye goturduk,ılaveten 2 fan daha takıp ısınmıyor dıyerekten gerı verdıler.bır ara 2-3 ay kadar bu problem ortadan kalkmıstı sonra ne olduysa gerı dondu.bundan 5-6 ay kadar oncede kasanın guc kaynagı yanmıstı onu degıstırdık,ondan once ve sonra ısınma konusunda bır degısıklık olmadı.
P4 3.0 1mb 800mh
gıgabyte 1000-G
512 kıngston 400mh
9200 atı
80 gb ata 100
17' lcd phılıps
52Xlg combo
onbord ses
56k modemm
muratahmetbeyoglukasanın arkasında guc kablosunun takıldıgı yer ıle fare,klavyenın takıldıgı yer arası ınanılmaz ısınıyor.en fazla 35-40 dakka sonra bılgısayar kendı kendıne kapanıyor.Arkadaşım aynı işlemci bendede var.Böyle bir sorunum yok.Senin sorunun anakart,işlemci yada güç kaynağı olabilir.Büyük ihtimalle sorun işlemciden kaynaklanıyordur.İşlemci ısını buraya yazarsan sana daha rahat yardım ederiz.Eğer derecesi yüksekse kaliteli bir işlemci fanı alarak sorunu çözebilirsin.
P4 3.0 1mb 800mh
gıgabyte 1000-G
512 kıngston 400mh
9200 atı
80 gb ata 100
17' lcd phılıps
52Xlg combo
onbord ses
56k