kasadan yüksek beep sesi

HPQ-User
03-05-2010, 17:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hasan sormuş:
kasadan çok yüksek bir beep ses çıkıyor restart atıyor oyundayken

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
512 mb ram
256 mb ekran o\b
foxcon anakart

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727)

Semih Özyurt
03-05-2010, 18:48   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

ya sistemin zorlanmasıyla falan ne alakas var melenkolik bilmiyosun o zaman mesaj yazma hasan (yazan arkadaş)'a sormak istiyorum acaba bu bip sesleri kısa bip'mi yoksa uzun bip şeklindemi ve kaç kere ötüyor buna dikkat ederek vericeğim listeyi inceleyin                                                                                           
1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
 3 kısa Belleğin ilk 64k'lık bölümünde hata
 4 kısa Timer hatası
 5 kısa İşlemci hatası
 6 kısa Klavye işlemcisi hatası
 7 kısa İşlemci hatası
 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
 9 kısa BIOS ROM hatası
 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
 11 kısa Tampon Bellek Hatası

firaristt
03-05-2010, 18:53   |  #3  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

kasayı yakın bi zamanda temizledinmi yada kasa sallandımı? bi parça hafif oynamıştır bi kontrol et bndede oluo arada biiiiiiiiiiiiiippppppppp yapıo sonra reset atar yada bekler öle. bnce parça oynamıştır... yada bios hatası :D

uluzat
03-05-2010, 19:15   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

bu oyun esnasında gelen beep sesı ısınan bır ekran kartı sogutma yetersız yanı ondan olabılır. onceden uyumluyken bı sekılde stabıl calısmamaya baslayan bır donanım sebep olabılır. hatalı yazılım yuklemelerı olabılır en dusuk ıhtımal ama olabılır bu bılgısayar sonucta. sıstemdekı donanımların mesela anakart ve ekran kartı drıver guncellemesı veya dıger guncellemeler faydalı olabılır (fırmware gıbı.) bunları bı dene ıstersen.

hasanhüseyin
05-05-2010, 15:32   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

windows XP stabil sürüm nedir yardım edin bana enson bu formatı attıktan sonra beep sesi çıkmaya başladı.