KASALAR

HPQ-User
27-06-2007, 20:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

jeremiah sormuş:
PC'min aşırı ses yaptığına dair bir soru sormuştum bu bölüme,gerçekten çok çabuk bir şekilde cvp geldi,teşekkürler...
Ancak sorumun bazı bölümlerine tam cvp alamadım.
Şu anda kullandığım kasa PC alırken promosyon olarak bedavaya verilecek kadar basit,ucuz bir kasa.Bu yüzden değiştirmek istiyorum.Performans olmayan kasalardan 150 ytl'ye kadar alınabilecek en sessiz kasa hangisidir sizce?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ASUS P4PE-X/TE ANAKART
P4 2,5 Mhz CPU
NVIDIA G-FORCE 4 fx5200 EKRAN KARTI
80 GB HARDDISK
256 MB DDR RAM
CD VE DVD WRITER
SUPERPOWER ATX KASA

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

erkanc
27-06-2007, 20:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Kasalarda Asus Aopen ve daha üst düey thermaltake kasalara bakabilirsin

asimileci
28-06-2007, 07:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,996 mesaj

asus ve aopen hem sessiz hemde ucuzdurlar hemde gerçek psu değerlerine sahiptirler

bjk_semih
29-06-2007, 20:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,452 mesaj

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1934

Beğendimbunları tavsiye ederimCool

Son Düzenleme: bjk_semih ~ 29 Haziran 2007 20:29
ozzeybek
30-06-2007, 10:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Bir kasa alinirken dikkat edilecek belli basli hususlar bulunmatakdir. bu husulara dikkat ettigin surece istedigin kasayi marka bagimsiz olarak alabilirsin. Oncelikle kasanin havalandirma sistemine cok dikkat etmen gerekir.

Kasanin tower tipi olacagindan dolayi havayi on ve yan kisimlardan cekip arka kisimlardan atacaktir. Sonucta icinde bir tirbulans olacagindan kasanin PSU nu taktigin yerin ustunde hava kanalciklarinin olmasina dikkat etmeni oneririm.
Onden giris yapan hava araliklarinin ve arkadan cikis yapacak hava araliklarinin genisligine cok dikkat etmelisin. Fanin ne kadar genis oldugundan once havanin giris cikis yaptigi deliklerin ne kadar genis oldugu onemlidir.

Uzerinde Gelen Power Supply yada PSU suz olan kasalarda PSU nun takim sekline cok dikkat etmen gerekmekte. Mumkunse kasanin montajinda altinda destek olup olmadigina bakmalisin.

En onemlisi ise takacagin anakartin yeridir. Kasalarin anakart yakim yerlerinde anakartin mevcut olan plakadan uzak tutmak icin cikintilar yada ayaklar mevcuttur. Profesyonel kasalarda bu 5-8 MM arasindadir. Cunku ozellikle yeni anakartlarin cekim gucunde art atmamasi icin bu kadarlik bir alana ihtiyac vardir.

Kasanin motajinda mumkun oldukca kaliteli malzemelerden olmus plastiklere yada mumkunse (benim tercihim) sabitlemeli montajlari secmelisin. CD rom yeri ile anakartin montaji yerini iyi gormelisin bazi CD romlar kasalarda anakartin ustune temas ediyor. Koselerinde cok iyi yuvarlatilmis olmasina dikkat etmeni oneririm.

Birde overclock meraklisiysan kasanin genis olmasina dikkat etmelisin.

Unutmaki kasanin ne marka oldugu onemli degil. Markasi sana ektra ozellik katmayacagindan dolayi secimini kendi ihtiyac listen dogrultusunda yapmalisin. Bana 1 adet kasa hediye gelmis idi 2.5 yildir bunu kullaniyorum cok buyuk ama onere bilirim. CM Stacker 810 Icindemi cok aham saham bisi yok Pentium D 3.0 li bir sistem...

Bol sans

Halil Şahin
23-12-2009, 16:23   |  #6  
Halil Şahin avatarı
Yıllanmış Üye
715 mesaj

Sessiz kasa istiyorsan fanı doğru seçmen lazım eğer doğru seçersen sesi dinlesen bile duyamassın :))