merhabalar.
ben sıcak havalarda kasanın içini acııyorum .
ve bugun yannışLıkla elim psu'nun ucuna deydi elektrik çarptı :D
şöyle sonra hemen kontrol kalemimi alıp içine baktım.
hemen hemen kasanın heryerinde elektrik var fakat bize zarar vermeyecek şekilde.
bu kaçağı ben kendi evimde çözebilirmiyim? illa servisemi gitmesi lazım?
ve servise gitmesse elektrik kaçağı bilgisayara zararı oLurmu?
Kasamda Elektrik Kaçağı var
Bir bilgisayarcıya kontrol ettir veya elektirikçiye ,,
Kalitesiz bir PSU mu kullanıyosun ??
bross atx 300 Kullanıyorum
Benim eski bilgisayarımdada bu durum vardı . Çarpmayacak şekilde elektrik vardı kasanın içinde demirlerinde filan .
Bence bu durumu küçümseme ,, Powerı değiştir kaliteli öarka bir power al (high power vs)
Sorun yine çözülmezse servise gönderirsin yapacak bişey yok
Psu'umu değiştirmeye düşünüyordum zaten. ilk açılışta çok ses yapıyor.
ve ben günde 12 saat bilgisayar kullanıyorum.Onun için kasaya el deymiyor çok sıcak oluyor.
Bana Nasıl Bir Psu önerirsiniz.? Şöyle sessiz Uzun süreli çalışmalarda ısınma yapmayacak?
Ram= 2GB DDR2 800MHZ KİNGSTON KVR80
Ekran Kardı= VGA 1GB SAPPHİRE HD3650 128BİT
HDD= 250 GB SEAGATE SATA 2
CPU AMD ATHLON 64 7750 X2 DUAL CORE
MB GİGABYTE(a) 6A-M61PME-S2P DDR2
http://www.hepsiburada.com/high- ... 2&productid=bd84480
Bu linktekini gözü kapalı alabilirsin .
NOT: Kasayı açmak yerine , Kasaya fan tak , Mümkünse iki tane olsun böylelikle daha serin olur kasa
İlk başta Bross Kasaya O Linkteki Psu'yu takabilirmiyiz?
Diğer oLarak Kasada Bulunan her delikli yere fan takabiliyorsak fan takarım, şuan 1.tane fan var.Ve Fan fiyatları nekadar?
Birde İşlemci'nin üstünde galiba fan var onu değiştirmek istiyorum uygun birşey oLursa ona ne önerirsiniz?Yİne aynı şekilde uzun süreli çalışmalar ve sessiz birşey.
Bence öyle ayrı ayrı alma
Komple güzel bir kasa al (fanlarıda dahil) hatta powerıda dahil ,, sistemi söküp yeni kasaya takarsın
Bence 150 TL ver bu linkteki kasayı al , hem power hemn fan , hem ısı derdinden kurtul
Sorun kasada değil evinin toprak hattından kaynaklanıyor, evin elektrik sistemine bir elektrikçinin bakması lazım.
arkadaşlar her kasanın metal kısmına kontrol kalemi değdirdiğinizde tabki elektrik olucak olmazsa bi anormallik vardır:DNedenini açıklayayım çünkü topraklama olayı kasanın metal kısmına yapılıyor.Ayrıca ekran kartından ve anakarttan gelen ufak atlamalardan kaynaklanıyor.Bir sorun teşkil etmez.Ama bariz can yakıcı yada gözünle gördüğün bir atlama varsa elektrik atlaması ozaman bi sorun vardır.
O sorun prizdedir kesin.Bendede öyleydi.Kontrol kalemiyle ölçtügün zaman görünüyor.Ama ufak bir elektrik.Ama olsun diger devrelere zararı olur bir gün .Sen prizleri degiştir öyle dene.
Kuzenimde de Bross marka PSU var haykırıyor böğrüyor resmen :D
malesef öyle :D hele ilk açıldığında :( korkar insan :D
ama değiştiriyorum :)
Kısaca geçen gün başımdan geçen olayı anlatayım ; Kuzenlerde kalmıştım o gece uyku tutmadı TV izledim saat 5'e geliyordu kuzenin odaya girdim sessizce uyanmasın diye, bilgisayarın güç düğmesine basmamla beraber kasa resmen böğürüyodu kuzen yataktan fırladı tabi 'noluyo lan' diyerek. Güle güle bi hal olmuştum daha sabahın 5'i :D