kasamda iki fan var ama kullanamıyorum...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
cm34
20-06-2005, 19:02   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

kasamda iki fan var ama kullanamıyorum...arkadaşlar.p4 p800sx anakartım var ve asus chassis kasam var. ama anakart ta tek kasa fanı girişi var .. ben çift fanıda kullanmak isitiyom ..bana bi yardım lütfen ne yapabilirim bu konuda....

hasansancar
21-06-2005, 13:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
417 mesaj

bazı fanlarda hem giriş hemde çıkış var ondan al rahat edersin
ya da şöyle yap fanı al bilgisayarcıya götür sana girişten kablo çekip çıkış yapsın...

Son Düzenleme: hasansancar ~ 21 Haziran 2005 13:57
jaina
23-06-2005, 21:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Kasadaki fanları PSU ya baglayarak çalıştırırsın.
Bunun anakartınla bir ilgisi yok. Anakartındaki girişlerle onları belki "kontrol" edebilirsin.

Mesela bende p4p800x anakart var ve kasamda 4 tane fan var. ( işlemci ve ekran kartını dışında.)
Bunları power supplyina bagliyorsun.

cm34
24-06-2005, 16:33   |  #4  
OP Yeni Üye
24 mesaj
alıntı:
Gönderen : jaina

Kasadaki fanları PSU ya baglayarak çalıştırırsın.
Bunun anakartınla bir ilgisi yok. Anakartındaki girişlerle onları belki "kontrol" edebilirsin.

Mesela bende p4p800x anakart var ve kasamda 4 tane fan var. ( işlemci ve ekran kartını dışında.)
Bunları power supplyina bagliyorsun.

ya kardeş şunu bana nasıl yaptığını bi anlatıversene .. bende kullanayım şu çift fanı yaw..işlemci ve power fanı hariç iki fanım var işte.. bende de p4p800sx anakart var. ve o çift fanın birisini anakarttan giriş alıyorum.. ötekisini çalıştıramadım..takacak yer yok anakartta.. başka nerden çıkış alabilrim bi söliyiver.. cevabın için ayrıca şimdiden teşekkür ederim.

jaina
25-06-2005, 21:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Dediğim gibi anakartla alakası yok.
Bak durum şöyle

Şimdi o kasa fanlarını eline al. Böyle ağzı 4 tane dişli gibi delik ya da 4 tane çubuk dan olan birşey vardır.
İşte o yerlere power supplyindan gelen kabloyu sokacaksın. 4lü molex dir o. Olay budur.
Bunu anakartınla hiçbir ilgisi yok.
Bak istersen fanların, ya da kasanın bir resmin içek dijital makine var ise, buraya koy sana tam söyleyelim.
( ya da msn e gel benim oradanda gönderirsin resmi ya da ben sana daha saglam tavsiye ederim. erdemdanisman1988@hotmail.com)

cm34
26-06-2005, 21:32   |  #6  
OP Yeni Üye
24 mesaj
alıntı:
Gönderen : jaina

Dediğim gibi anakartla alakası yok.
Bak durum şöyle

Şimdi o kasa fanlarını eline al. Böyle ağzı 4 tane dişli gibi delik ya da 4 tane çubuk dan olan birşey vardır.
İşte o yerlere power supplyindan gelen kabloyu sokacaksın. 4lü molex dir o. Olay budur.
Bunu anakartınla hiçbir ilgisi yok.
Bak istersen fanların, ya da kasanın bir resmin içek dijital makine var ise, buraya koy sana tam söyleyelim.
( ya da msn e gel benim oradanda gönderirsin resmi ya da ben sana daha saglam tavsiye ederim. erdemdanisman1988@hotmail.com)

arkadaşım benim kasa fanlarının girişleri 4 lü deil.şöle küçük 3lü girişleri var. power çıkışlarına girecek gibi değil yanii.eski bilgisayarımda fan girişleri dediğin gibi idi. ama bu yeni kasada girişler küçük ve anakarttan alıyo.. açıp baktımda..giriş alabilecek başka yerde yok anakart üzerinde.. yardımların çok teşekkürler arkadaşım ve ilgilendiğin içinde..

Banned
27-06-2005, 12:41   |  #7  
Banlandı
1,157 mesaj

Ya bi onun dönüştürücüsüne para vercen ama ben olsam öyle yapmam...
Fana giden fişi kopart,siyah ve kırmızı olan kabloları ayır.Diğer kablo sensördür o bize yaramaz.
Daha sonra PSUdan gelen HDD fişine bak...
Fanın kırmızı kablosunu PSUdan gelen fişin sarı kablolu yeirne oturt.
Fana giden siyah kabloyu ise psudan gelen 2siyah kablodan birine tak.Güzelce bantla ve sabitle kısadevre yapmasın...Fanın hazır.Ama devrini filan göremezsin sürekli olarak tam gaz çalışır...