Arkadaşlar acil yardım edin . CPU nun karşısında ısıyı dışarı iletmek için boru tarzı birşey takılıydı. Bugün orayı çıkararak dışarı havayı daha hızlı atması için fan aldım. Fakat CPU fanı çok daha hızlı dönmeye başladı. Nedeni ne olabilir ? Yardımcı olun lütfen :S
Kasaya Fan Taktım CPU 5400 RPM çıktı :S
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj
Düzenlendi..
Son Düzenleme: ekran kartı ~ 15 Temmuz 2011 09:05
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 9
75 mesaj
yok işlemciye bağlı bir şey değil kasanın yan kapağında soba borusu gibi bir boru vardı sanırım işlemciden gelen havayı toplayarak dışarı atması için yapılmış. Fakat ben fanı o borunun olduğu yere takarsam daha iyi iletim olacağını düşündüm ve fanı taktım. Ama şimdi de işlemcinin devir sayısı arttı :S
yok işlemciye bağlı bir şey değil kasanın yan kapağında soba borusu gibi bir boru vardı sanırım işlemciden gelen havayı toplayarak dışarı atması için yapılmış. Fakat ben fanı o borunun olduğu yere takarsam daha iyi iletim olacağını düşündüm ve fanı taktım. Ama şimdi de işlemcinin devir sayısı arttı :tamamen yanlış yapmışsın, o borunun amacı işlemcinin dışarıdan temiz hava almasını sağlamak böylece kasa içerisinde ısınan havayı işlemciye gitmez ayrıca işlemciden gelen havayı dışarı atmak için değil tam tersi şekilde çalışır.
OP Üye
75 mesaj
işlemci fanının, havayı üflediği taraftan hava alması mı gerekiyor ? Bunu bilmiyordum. Peki aldığım fanın yönünü değiştirip içeriye hava vermesini sağlarsam düzeltmiş olur muyum ?
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
365 mesaj
nasıl 5400 az ya normalde 1500u gecmemesı lazım
OP Üye
75 mesaj
amd stok fan valla 5600 den sonra kapattım :S
işlemci fanının, havayı üflediği taraftan hava alması mı gerekiyor ? Bunu bilmiyordum. Peki aldığım fanın yönünü değiştirip içeriye hava vermesini sağlarsam düzeltmiş olur muyum ?Yeni aldığın fanı kasa kapağına takarak yönünüde işlemciye doğru verirsen işlemci daha fazla temiz hava aldığı için daha az devir ile dönecektir.