Kasayı Açmadan Anakart Üzerindeki Ram Slot Sayısı!

mandyyeah
28-06-2010, 17:21   |  #1  
mandyyeah avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

Merhaba Arkadaşlar...
Kurumumuzda 100 adet PC var ve hepsinin donanımsal bilgilerini tek bir veritabanında toplamak istiyoruz.
Everest ultimate programı bu konuda yeterince bana yardımcı oldu ancak bi sorunumu çözemedim.

Anakart üzerinde kaç adet ram slotunun olduğunu, slotlardan kaçının dolu kaçının boş olduğunu, hangi ram'in hangi slotta olduğunu öğrenmek istiyorum. Ancak everest ultimate programında bu aradığım özelliği bulamadım.

Şimdi teker teker tüm bilgisayarların kasalarını açıp bakmak da işime gelmiyor.

Bu konuda yardım edebilecek bi yazılım veya teknik önerirseniz sevinirim.

gokhan38
28-06-2010, 17:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

CPU Z programı gözterıyordu ana munulerde ram bolumu vardı yanlış hatırlamıyrosam ama gosterdıgıne emınım. bulacagından emınım ama yinede yapamazsan ben kurup bulayım.

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
28-06-2010, 18:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Everest Ultimate de gösteriyor. Aşağıdaki adresten indirin. Programı kurup açtıktan sonra anakart kısmındaki anakart teknik bilgisi bölümünde RAM yuvaları yazar. Ordan ram yuvalarını sonrada SPD bölümünden DIMM X yazan yerde X kısmında ram in hangi slotta olduğunu öğrenebilirsiniz.

mandyyeah
29-06-2010, 09:21   |  #4  
mandyyeah avatarı
OP Üye
70 mesaj

gökhan kardeş çok tşk ederim... cpu z işimi gördüm. SPD bölümünde istediğim bilgileri verdi.

mandyyeah
29-06-2010, 09:23   |  #5  
mandyyeah avatarı
OP Üye
70 mesaj

bu arada yiğido kardeş. yazdığın için saol da everest ultimate zaten bende var...
SPD bölümünde hangi Ram'in hangi slotta olduğunu yazıyor. ama boş slotlar hakkında herhangi bi bilgi vermiyor...
bu yüzden everest ultimate işimi görmedi.

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
29-06-2010, 09:33   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Alıntı: mandyyeah  
SPD bölümünde hangi Ram'in hangi slotta olduğunu yazıyor. ama boş slotlar hakkında herhangi bi bilgi vermiyor...
Onuda kafandan hesaplarsın diye düşünmüştüm. Mesela 4 tane ram slotu olan bir ankartta 2 GB lık tek modül bir ram 2. slotta takılı bu durumda 1,3,4 boş demektir :)

mandyyeah
29-06-2010, 09:53   |  #7  
mandyyeah avatarı
OP Üye
70 mesaj

bizim kurumda 2 slotlu 3 slotlu PC'ler de var :)
ama en azından PC'lerin yarısında 4 slot olduğundan eminim :D çünkü şartnamelerini ben yazdım :D