HD7850 daha yeni teknolaji.
HD6950 de yeterli bir kart ama yenisini almak varken ayrıca rsmen o HD6970 parası.
http://www.eksenbilgisayar.com/s ... spx?productid=91711
HD7850 o.c daha güzel olur tabi.
kardeş ben başka bir şey sordum.
Bu 2 GB ve 256 Bit yazıyor ya. O OC yapıldığı zamanki performansı mı? Yoksa ben hiç OC yapmasam direk taksam ekran kartını 2GB e 256bit performansını kullanabilir miyim?
kasayı topladım ancak :(
Hız aşırtma parçaların ömrünü azaltır. Bilgisizce yapılan hız aşırtmalar parçaların ömrünü 1 güne bile indirebilir. Ama mesela işlemcilerin ömürleri 10 yıldır. Bilinçli bir şekilde hız aşırtma yaparsan çok fazla voltaj vermeden stabil bir şekilde hız aşırtma yaparsan güzel bir soğutma ile 10 yıl değilde 5-7 yıl hız aşırtılmış olarak kullanırsın. Tabi bu bir genelleme. Belkide 15 yıl hız aşırtmalı kullanabilirsin. :) Ekran kartı ve ram'ede hız aşırtma yapılır. Ram'in hız aşırtması genelde işlemci ile birlikte olur. İşlemcinin ghz'ini arttırdığında ona oranla ram'inde mhz'i artabilir. Bunu bazı kartlarda engelleyebilirsinde. Aynı zamanda yine bazı kartlarda grafik işlemcinin işlemciye oranını ayarlayarakta işlemciye hız aşırtma ile ekran kartınada hız aşırtabilirsin ama böyle toplu hız aşırtmalar tehlikedir. Hepsi ayrı ayrı belirli ölçülerde yapmak daha iyi olur. Normal kullanıcılar için hız aşırtmaya gerek var mı? Bence gerek yok. Az önce bahsettiğim ve almayı düşündüğüm sistem mesela dediğim gibi fantazi bir sistem olacak. Çok mu lazım? Hayır. Ama benim hobim diyebilirim. Sen daha ucuza alacağın sistemle benim oynayacağım oyunları hemde oynanabilir akıcılıkta oynarsın. Ya oyunların kodlanış şekilleride çok farkediyor. 3-4 sene sonra senin şimdi alacağın iyi bir sistemin kaldıramayacağı oyun yine az olur. Mesela bugün en iyi kartlarda bile 30-50 fps falan veren bir Metro 2033 oyunu var. Grafikler çok mu müthiş? Hayır. Normal. Diğer oyunlar gibi grafikleri var. Hatta daha iyi grafikli oyunlar var daha düşük hatta orta düzey kartlarda full hd oynanabilen. Oyunlarda zaten akıcılık dediğin şey 30 fps'nin altına düşmemesidir. Bir oyundan full hd'de 30 fps alıyorsan iyi bir sistemin var demektir zaten. Bu arada fps, saniye başına gösterilen kare veya daha açık şekilde resim sayısıdır.
Ek Bilgi: Playstation 3'ün hala yeni çıkan oyunlarda iyi performans vermesinin sebebi o platform için yapılan oyunların 30fps sınırlaması ile özel kodlanmasıdır. 30 fps'nin altına düşmezler.
7850 OC fabrika çıkışı hız aşırtmalı modeldir. Direk takıp hız aşırtmalı kullanırsın hiç birşey yapmana gerek yok. Ayrıca kendin biraz daha hız aşırtma yaparak kartı bir aşama daha yükseltebilirsin. OC ekran kartları normal modellerin fabrika çıkışı hız aşırtılmış modelleridir ve genelde normallerden daha serin çalışırlar. Çünkü hız aşırtma için üretilmişlerdir. :) 7850 OC kesinlikle öneririm.
Çok teşekkür ederim yine güzel bir yazı.
Peki bu FPS olayında filan monitörün etkisi var mıdır? 300-350TL lik bir monitör işimi görür mü?
Bide mesela bu ekran kartında (OC) yazıyor. ve 2gb 256 bit yazıyor. Bu OC yapılınca ortaya çıkan özellikler mi yoksa OC yapmasak bile normal performansı mı?
Yani (oc) yazması OC yapılabilir anlamına mı gelir sadece?
Teşekkür ederim. :) Ama birazdan üniversiteye gideceğim. Sen yine sorunu sor. Burada kısa ve öz cevap verecek arkadaşlarda vardır. Benim biraz çenem düşüktürde. :D Bende yine okuldan geldikten sonra cevaplarım sorularını.
7850 de (OC) yazıyor Bu -2gb ve 256 BİT- OC yapılmış haliyle mi? Yoksa doğal özellikleri mi bu?Bu daha güzelmiş eğer OC'suz özellikleriyse.
rakpunar senin cevaplarınıda bekliyorum. Sen çok açıklayıcı cevaplar veriyorsun seni yakalmışken 1-2 soru daha sorcam :D
çok teşekkür ederim cevabı erkenden vermişsiniz zaten :) Peki OC yapılmış olduğu için ömürleri kısa olmaz demi? beni 5 sene götürmesi lazım.
Tamam çok teşekkür ederim şimdilik bundan başka sorum yok. Olursa sorcağım kişi sen olacaksın :D
Bu FPS olayında filan monitörün etkisi var mıdır? 300-350TL lik bir monitör işimi görür mü?
Çok teşekkür ederim yine güzel bir yazı.Hayır galiba yanlış anlatmışım. OC yazıyor olması hız aşırtma yapılabilir anlamından ziyade, fabrika çıkışı hız aşırtmalı olduğunu gösterir. Tabi eğer soğutması iyi soğutuyorsa sende biraz daha eklersin. Neredeyse tüm ekran kartlarını hız aşırtma yapabilirsin. OC falan yazmasına gerek yok. O kart tamamen üretici firmanın sitesinde yazan özelliklerle gelir. Direk takıp kullanırsın. Mesela bende Powercolor HD5770 Vortex ekran kartı var. Fabrika çıkışı hız aşırtmalı. İlk geldiğinde 900mhz çekirdek hızı ve 1200mhz bellek hızıyla kullanılıyor. Ben şuanda kendi eklediğim overclock ile 960mhz çekirdek hızı 1400mhz bellek hızı ile kullanıyorum. Bu hızlar kartın sınırlarıdır bu arada :D Ama stabil çalışıyor. Normal hd5770'ler 775mhz çekirdek hızı ile 850mhz çekirdek hızları arasındalar.Peki bu FPS olayında filan monitörün etkisi var mıdır? 300-350TL lik bir monitör işimi görür mü?
Bide mesela bu ekran kartında (OC) yazıyor. ve 2gb 256 bit yazıyor. Bu OC yapılınca ortaya çıkan özellikler mi yoksa OC yapmasak bile normal performansı mı?
Yani (oc) yazması OC yapılabilir anlamına mı gelir sadece?
Son Düzenleme: rakpunar ~ 09 Mayıs 2012 14:27
Monitöre cevap vermeyi unutmuşum. Günümüzdeki monitörler 60hz'e kadar desteklidirler zaten. 60fps'den sonra bazı monitörlerde ekranın ortasında yırtılma gibi birşey olduğu söyleniliyordu. Artık olmuyor galiba ama yinede 300-350TL'lik monitör işini görecektir. İlla HDMI çıkışı olsun diyede uğraşma. DVI çıkışı olması yeterlidir. Çünkü DVI'ın HDMI'dan tek farkı HDMI aynı anda hem dijital görüntü hemde ses gönderir. DVI ise dijital görüntü gönderir. Görüntüdeki kalite aynıdır. Alacağın monitörde Ses çıkışları yoksa HDMI olmasına gerek yok bence.
Monitöre cevap vermeyi unutmuşum. Günümüzdeki monitörler 60hz'e kadar desteklidirler zaten. 60fps'den sonra bazı monitörlerde ekranın ortasında yırtılma gibi birşey olduğu söyleniliyordu. Artık olmuyor galiba ama yinede 300-350TL'lik monitör işini görecektir. İlla HDMI çıkışı olsun diyede uğraşma. DVI çıkışı olması yeterlidir. Çünkü DVI'ın HDMI'dan tek farkı HDMI aynı anda hem dijital görüntü hemde ses gönderir. DVI ise dijital görüntü gönderir. Görüntüdeki kalite aynıdır. Alacağın monitörde Ses çıkışları yoksa HDMI olmasına gerek yok bence.HDMI'deki ses çıkışı derken televizyonlardaki hoparlör gibi birşeyi mi kastettiniz? Sonuçta PC'de ek hoparlör veya kulaklık kullanıcam. Mönitörde ses çıkışı olması saçma değil mi? Bana görüntü versin yeter.
HD7850 şuan bütün oyunları ultra da +25 verir.
Oyunlar çok optimizasyonlu çıkıyor o yüzden 5 yıl seni götürür.
Parçaların ömrünü kısaltabilir ekran kartın arıza yapar.ve garanti dışı kalır tabi performans artışı da olur.
Mesela ekran kartının limitini bulman lazım 15 MHZ ARTIRARAK TEST ETMEN GEREK. oyuna girerken hızlarını arttırıp girersin günlük kullanımda eski halinde kullanırsın tabi unutmamalı ki ekran kartın daha çok GÜÇ ÇEKER.
HD7850 ye şuanlık o.c gereksiz olur çok yeni bir kart ve güçlü bir kart.
Mesela HD6950 de çift bios var ve HD6970 biosu atarak HD6970 yapabilirsin kartı buda demek olur ki yüzde 35 performans artışı :)
eğer sorun olursa 2. biosa geçerek kullanmaya devam edebilirsin.
Bazı monitörlerde oluyor ses çıkışı. Zaten bende o yüzden söylüyorum. Sesi hoparlörden kullanacaksan gerek yok HDMI çıkışlı olmasına. Zaten HDMI bir tvye bağlayacaksan tvden alırsın sesi o yüzden HDMI girişinden bağlarsın. O nedenle sadece DVI çıkışı olan bir monitör almanızda yeterlidir. Fiyatta baya bir düşüş oluyor hatta.
dvi çıkışlı monitörler 350-380 TL arası tabi kaliteye göre değişir bir örnek mesela bu..
http://www.vatanbilgisayar.com/M ... ils.aspx?I_ID=56144
Bazı monitörlerde oluyor ses çıkışı. Zaten bende o yüzden söylüyorum. Sesi hoparlörden kullanacaksan gerek yok HDMI çıkışlı olmasına. Zaten HDMI bir tvye bağlayacaksan tvden alırsın sesi o yüzden HDMI girişinden bağlarsın. O nedenle sadece DVI çıkışı olan bir monitör almanızda yeterlidir. Fiyatta baya bir düşüş oluyor hatta.Hmm. Peki teşekkür ederim.Bide SSD hakkında bilgi almak istiyorum son olarak.
1-)Hem HDD hem SSD neden takılır mantığını anlayamadım. Onun hakkında da birazcık bilgi verirmisiniz.
2-)Birde OC yapmayacak sadece oyun oyayacak birinin ek olarak İŞLEMCİ SOĞUTUCU alması gerekir mi?
3-)Bir kasada kaç tane FAN olması lazım. Bu fanlar KASA+PSU aldığımızda otomatik gelir mi? Ek olarak almamız mı gerekir?
Valla vaktinizi aldım ama tüm sorularım cevap buldu. Buda son sorularım :D
Hmm. Peki teşekkür ederim.1. Hem HDD hem SSD takılmasının sebebi HDD'yi depo olarak kullanıp, SSD'yi daha sık kullanılan işletim sistemi, gerekli programlar ve oyunları kurmak için kullanılarak, sık kullanılan bu yazılımlarda performans artışı sağlamak içindir. SSD HDD'den yaklaşık 10 kat daha hızlıdır.Bide SSD hakkında bilgi almak istiyorum son olarak.
1-)Hem HDD hem SSD neden takılır mantığını anlayamadım. Onun hakkında da birazcık bilgi verirmisiniz.
2-)Birde OC yapmayacak sadece oyun oyayacak birinin ek olarak İŞLEMCİ SOĞUTUCU alması gerekir mi?
3-)Bir kasada kaç tane FAN olması lazım. Bu fanlar KASA+PSU aldığımızda otomatik gelir mi? Ek olarak almamız mı gerekir?
Valla vaktinizi aldım ama tüm sorularım cevap buldu. Buda son sorularım :D
2. İşlemci soğutucusu her durumda gereklidir. İşlemciler ile gelen stok fanlar genelde iyi performans göstermezler. Oyun vb. yazılımlarda işlemci daha fazla yük altında olduğu için tabiri caizse arkadan elektriği yediği için daha fazla ısınır ve soğutulması gerekir. Yoksa belli sıcaklıklarda bilgisayar reset atar veya kapanır. Bunun sebebide işlemcinin bencil bir ib.e olması ve bu yüzden "banane lan senin yaptığın işten ben k.çımı kurtarırım" diyerek kendini kapatmasıdır. Hız aşırtma yapmayacak olan kişiler içinde fanlar vardır. Bunların zaten fiyatlarıda buna uygundur. 20 ile 50 TL arasında olurlar.
3.Bir kasada kasanın önünden soğuk havayı almak için en az 1 en çok 2 tane fan, kasanın arkasından sıcak havayı çıkarmak için en az 1 en fazla 2 tane fan ve daha çok hava sirkülasyonu için(pekte gerek olmasa da) üstte sıcak havayı çıkarmak için en az 1 en fazla 2 tane fan olması iyidir. Tabi arkada fan olacağına üstte olması daha mantıklıdır. Çünkü sıcak hava soğuk havadan daha hafiftir ve bu nedenle yükselir. Tabi hem üst hem arkada olmasınında kötü yanı yoktur. Maksat en iyi hava sirkülasyonunu sağlamak.Şuan evden çıkıyorum ve üniversiteye gidiyorum. Hadi Allah'a emanet. Başka sorun olursa özel mesajla ulaşabilirsin. Yada konu açar yada bu konuya yazarsın gece geldiğimde cevaplarım. Evet yanlış okumadın gece geldiğimde :D Okul gidiş geliş 100km'de :D Saat 6'daki derse şimdi çıkıyorum :D
Son Düzenleme: rakpunar ~ 09 Mayıs 2012 15:06
1. Hem HDD hem SSD takılmasının sebebi HDD'yi depo olarak kullanıp, SSD'yi daha sık kullanılan işletim sistemi, gerekli programlar ve oyunları kurmak için kullanılarak, sık kullanılan bu yazılımlarda performans artışı sağlamak içindir. SSD HDD'den yaklaşık 10 kat daha hızlıdır.Cevap için teşekkürler :D Valla işin zormuş hayırdır ne okuyorsun?
2. İşlemci soğutucusu her durumda gereklidir. İşlemciler ile gelen stok fanlar genelde iyi performans göstermezler. Oyun vb. yazılımlarda işlemci daha fazla yük altında olduğu için tabiri caizse arkadan elektriği yediği için daha fazla ısınır ve soğutulması gerekir. Yoksa belli sıcaklıklarda bilgisayar reset atar veya kapanır. Bunun sebebide işlemcinin bencil bir ib.e olması ve bu yüzden "banane lan senin yaptığın işten ben k.çımı kurtarırım" diyerek kendini kapatmasıdır. Hız aşırtma yapmayacak olan kişiler içinde fanlar vardır. Bunların zaten fiyatlarıda buna uygundur. 20 ile 50 TL arasında olurlar.
3.Bir kasada kasanın önünden soğuk havayı almak için en az 1 en çok 2 tane fan, kasanın arkasından sıcak havayı çıkarmak için en az 1 en fazla 2 tane fan ve daha çok hava sirkülasyonu için(pekte gerek olmasa da) üstte sıcak havayı çıkarmak için en az 1 en fazla 2 tane fan olması iyidir. Tabi arkada fan olacağına üstte olması daha mantıklıdır. Çünkü sıcak hava soğuk havadan daha hafiftir ve bu nedenle yükselir. Tabi hem üst hem arkada olmasınında kötü yanı yoktur. Maksat en iyi hava sirkülasyonunu sağlamak.Şuan evden çıkıyorum ve üniversiteye gidiyorum. Hadi Allah'a emanet. Başka sorun olursa özel mesajla ulaşabilirsin. Yada konu açar yada bu konuya yazarsın gece geldiğimde cevaplarım. Evet yanlış okumadın gece geldiğimde :D Okul gidiş geliş 100km'de :D Saat 6'daki derse şimdi çıkıyorum :D
1. sorum hakkında bişey daha sorucam. HDD depo amaçlı SDD hız amaçlı dedik. Bunu kullanırken bizim seçmemiz mi lazım? Yani oyun kuracağımız yeri SDD'nin olduğu yer olarak filan bizmi seçiyoruz. Bunu tam anlayamadım. Mesela bende SDD yok HDD var sadece. Bu HDD dediğimiz olay C ve D klasörlerindeki kapasite anlamına mı geliyor?
Biz ek olarak SDD aldığımız zaman bu C ve D klasörleri gibi yeni bir yer mi açılıyor?
Bide bi soru daha aklıma geldi. Hazır bilgisayar alıcak olsak orjinal işletim sistemi geliyor.Ancak toplama bilgisayarda bu biraz sıkıntı. Ben ek olarak 300-400 lira verip işletim sistemi almak zorundamıyım? Korsan kullanmak sağlıklı mıdır? Yoksa orjinal mi tavsiye edersin? Eğer orjinal alıcak olursam Win7 Home işimi görür mü? bu 250TL ancak Win7 Ultimate 500TL ye çıkıyor,yanlış hatırlamıyorsam.
Bu işi nasıl halledicem çok kafamı kurcaladı.
Son Düzenleme: sekisila ~ 09 Mayıs 2012 15:29
intel almasan Windows için para kalırdı korsan yükle bir şey olmaz diyenlere bakma iş yerinde kullanacaksan asla düşünme komşu ihbar eder BSA baskını yer para cezası + pcden olursun... ayrıca botnet neferi olmanda başka risk... 7 starter bile iş görür ben şahsen home basic öneririm...
intel almasan Windows için para kalırdı korsan yükle bir şey olmaz diyenlere bakma iş yerinde kullanacaksan asla düşünme komşu ihbar eder BSA baskını yer para cezası + pcden olursun... ayrıca botnet neferi olmanda başka risk... 7 starter bile iş görür ben şahsen home basic öneririm...evde kullanıcam. botnet nedir?Mecbur 200TL mi bayılcam ya off..
Ne çakal adamlar ya 200TL bi CD ye vermek çok koyuyor.
nasıl daha iyi değil kardeşim. kendini malını öven satıcı gibi nie övüyorsun. sanki bu işten para mı kazancan?Madem iyi biliyon git o zaman en pahalı bileşenleri al topla sonra glscgn seni daha uygun fiyata topladığı sistemle geçsin!benim ki daha pahalı ve daha iyi .
alla alla bide savunuor ya.
Cevap için teşekkürler :D Valla işin zormuş hayırdır ne okuyorsun?1- Sonuçta ikiside depolama birimi. Ben ikiside olduğunda seçilmesi gereken tercihi belirtmek için söyledim. SSD'lerin fiyatları HDD'lerin fiyatlarına düştüğünde zaten herkes SSD alır. HDD alınmaz. SSD'ye işletim sistemini yüklüyorsun. Yani normal koşullarda C: bölümü oluyor. Yine aynı şekilde oyunları falan yüklerken de direk olarak seçili yer zaten işletim sistemi kurulu depolama birimi olur. SSD'ye kurulan sistemde SSD seçili olur yani. Sen HDD olan bir bilgisayarına sonradan SSD alırsan öyle direk takıp kullanmak mantıklı bir iş olmaz. SSD daha hızlı olduğu için birincil işlerini yaptığın depolama birimi olması gerekir. Bu yüzden hali hazırda HDD olan ve içinde sistem kurulu bir bilgisayara SSD aldığında sistemi HDD'den silip SSD'ye yeniden yüklemen gerekir. Yoksa SSD'nin bir anlamı olmaz. Bu sorunu pek anlayamadığım için anca bu kadar cevaplayabildim. Kusura bakmada biraz karışık ve anlamsız bir soru olmuş.1. sorum hakkında bişey daha sorucam. HDD depo amaçlı SDD hız amaçlı dedik. Bunu kullanırken bizim seçmemiz mi lazım? Yani oyun kuracağımız yeri SDD'nin olduğu yer olarak filan bizmi seçiyoruz. Bunu tam anlayamadım. Mesela bende SDD yok HDD var sadece. Bu HDD dediğimiz olay C ve D klasörlerindeki kapasite anlamına mı geliyor?
Biz ek olarak SDD aldığımız zaman bu C ve D klasörleri gibi yeni bir yer mi açılıyor?
Bide bi soru daha aklıma geldi. Hazır bilgisayar alıcak olsak orjinal işletim sistemi geliyor.Ancak toplama bilgisayarda bu biraz sıkıntı. Ben ek olarak 300-400 lira verip işletim sistemi almak zorundamıyım? Korsan kullanmak sağlıklı mıdır? Yoksa orjinal mi tavsiye edersin? Eğer orjinal alıcak olursam Win7 Home işimi görür mü? bu 250TL ancak Win7 Ultimate 500TL ye çıkıyor,yanlış hatırlamıyorsam.
Bu işi nasıl halledicem çok kafamı kurcaladı.
Orjinal işletim sistemine gelecek olursak, aslında gönül ister ki herşeyin orjinalini kullanalım, emek hırsızlığı yapmayalım. Ama ne yazık ki bazı şeylerin fiyatları orta gelirli insanların altından kalkabileceği gibi değil. Tamam Linux işletim sistemi var. Bedava bir işletim sistemi. Ama Windows gibi değil. En son kullanmaya çalıştığımda çok karışık gelmişti. Son hali nasıl bilmiyorum. O yüzden her toplama sistem alan kişinin yaptığı gibi internetten falan indirdiğin yada bir şekilde elde ettiğin korsan bir işletim sistemi ile yükleme yapacaksın. Yüklemen bittikten sonra Windows Loader programının "artık o an en sürümü kaç ise" o sürümü ile orjinalleştirmesini yapacaksın ve kullanacaksın. Tavsiyem Windows 7 Ultime 64bit, Windows 7 Professional 64bit veya Windows 7 Home Premium 64bit kullanman. Aman diyim 64bit ne diye sorma. Sen kullanmana bak. Şimdi sana işlemcinin yapısını anlatmaya çalışmayım. Bir işine yaramaz öğrenmek. :D
Son Düzenleme: rakpunar ~ 10 Mayıs 2012 01:30
evde kullanıcam. botnet nedir?hackerlar uzaktan yönettiği pclere botnet denir genelde bunu solucan ile yaparlar... ve o CD değil DVD... zaten 200TL vermen gerekmiyor starter al o 80~90TL bir şeydi...Mecbur 200TL mi bayılcam ya off..
Ne çakal adamlar ya 200TL bi CD ye vermek çok koyuyor.
1- Sonuçta ikiside depolama birimi. Ben ikiside olduğunda seçilmesi gereken tercihi belirtmek için söyledim. SSD'lerin fiyatları HDD'lerin fiyatlarına düştüğünde zaten herkes SSD alır. HDD alınmaz. SSD'ye işletim sistemini yüklüyorsun. Yani normal koşullarda C: bölümü oluyor. Yine aynı şekilde oyunları falan yüklerken de direk olarak seçili yer zaten işletim sistemi kurulu depolama birimi olur. SSD'ye kurulan sistemde SSD seçili olur yani. Sen HDD olan bir bilgisayarına sonradan SSD alırsan öyle direk takıp kullanmak mantıklı bir iş olmaz. SSD daha hızlı olduğu için birincil işlerini yaptığın depolama birimi olması gerekir. Bu yüzden hali hazırda HDD olan ve içinde sistem kurulu bir bilgisayara SSD aldığında sistemi HDD'den silip SSD'ye yeniden yüklemen gerekir. Yoksa SSD'nin bir anlamı olmaz. Bu sorunu pek anlayamadığım için anca bu kadar cevaplayabildim. Kusura bakmada biraz karışık ve anlamsız bir soru olmuş.Orjinal işletim sistemine gelecek olursak, aslında gönül ister ki herşeyin orjinalini kullanalım, emek hırsızlığı yapmayalım. Ama ne yazık ki bazı şeylerin fiyatları orta gelirli insanların altından kalkabileceği gibi değil. Tamam Linux işletim sistemi var. Bedava bir işletim sistemi. Ama Windows gibi değil. En son kullanmaya çalıştığımda çok karışık gelmişti. Son hali nasıl bilmiyorum. O yüzden her toplama sistem alan kişinin yaptığı gibi internetten falan indirdiğin yada bir şekilde elde ettiğin korsan bir işletim sistemi ile yükleme yapacaksın. Yüklemen bittikten sonra Windows Loader programının "artık o an en sürümü kaç ise" o sürümü ile orjinalleştirmesini yapacaksın ve kullanacaksın. Tavsiyem Windows 7 Ultime 64bit, Windows 7 Professional 64bit veya Windows 7 Home Premium 64bit kullanman. Aman diyim 64bit ne diye sorma. Sen kullanmana bak. Şimdi sana işlemcinin yapısını anlatmaya çalışmayım. Bir işine yaramaz öğrenmek. :D
Hmm tamam çok teşekkür ederim. Kafamda baya bir şey oluştu saol.
Ben tek modül almayı tercih ederim ama çift modüllerin daha iyi çalıştığınıda söylüyorlar. Pekte fark edeceğini zannetmiyorum.
Valla DVD-RW alırken neye dikkat edilir birşey diyemeyeceğim. Hiç dikkatle almadım. :D Hiçte sorun yaşamadım. LG iyi marka. Asus, Samsung ve Sony'de öyle. Bunlardan alman daha iyi olur herhalde.
Ben tek modül almayı tercih ederim ama çift modüllerin daha iyi çalıştığınıda söylüyorlar. Pekte fark edeceğini zannetmiyorum.valla bu son sorum :D
Valla DVD-RW alırken neye dikkat edilir birşey diyemeyeceğim. Hiç dikkatle almadım. :D Hiçte sorun yaşamadım. LG iyi marka. Asus, Samsung ve Sony'de öyle. Bunlardan alman daha iyi olur herhalde.https://www.chip.com.tr/forum/ram-uyumu_t240364.html