kasma sorunu

selmandadak
24-02-2012, 15:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

selam arkadaşlar.. benim bilgisayarım bana göre iyi seviyede bi sisteme sahip.. ama nedense bi kasma sorunu var halledemedim gitti.. pc durup dururken anormal bi şekilde kasmaya başlıyor(işlem yaptırmayacak şekilde) sonra aniden bi mavi ekran ve bi sürü yazı.. kasma sorunu yokken bilgisayarım 30 sn. gibi bi sürede açılırken kasma başladı mı 3 dakikayı bulabiliyor  lütfen yardımcı olunn :((

Son Düzenleme: selmandadak ~ 15 Mart 2012 00:55
Kapalı Hesap (200174)
24-02-2012, 22:41   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

İşletim sistemi nedir bilmiyorum ama arkadaşın xp de aynı sorun vardı burada çözmüştük
Rica ediyorum yardım isterken
İşletim sistemi
İşlemci,Ram yazınız
Sorununa gelince
DUR 0X0000008E
DUR 0X00000050 PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA
Kurulum Setupdd.sys dosyasını kopyalayamıyor.
Burdan önerileri izleyebilirsin...
http://support.microsoft.com/kb/315335
Xp kullanıyorsan işe yarayacaktır

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (234022) ~ 24 Şubat 2012 22:42
selmandadak
25-02-2012, 00:47   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

teşekkürler ilginiz için.. sistemim şöyle
işlemci intel core 2 Quad Q8300 2.5 ghz 4 mb cache
anakart gigabyte ep41 
ram kingston ddr2 hyperx 2 gb+ kingston 1 gb(3 gb)
kasa feel power 500 watt
işletim sistemi Wİ
NDOWS 7 ultimate

bosluk
25-02-2012, 03:33   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

ramlar dışında (ki iki ayrı ram belirtmişsiniz. önce 1gb'tı çıkartıp deneyin sorun devam edecekmi, olmazsa 2'liği çıkartıp denersiniz. Gerçi 1 gb'lık olanı çıkardığınızda sorun kalmayacaktır diye tahmin ediyorum) sabit sürücü kaynaklı da olabiliyor bu 08e hataları. Sabit sürücü kaynaklıysa çözüm biostan basit bir "sata to ide" olarak değiştirmekle çözülebilecek kadar kolaydan, sürücü değişimine kadar gidebilecek kadar da çeşitli malesef. Ek olarak Windows'un tüm hataları gibi sorun virüssel kaynaklı ya da hatalı Windows; özellikle hatalı Office etkinleştirilmesi dahi olabiliyor (tecrübeyle sabittir bu durum). Ayrıca yine güç kaynağı problemlerinden ilk voltaj problemi çıkartan parçanın genellikle hafıza modülü olmasından kaynaklı çıkıyor da olabilir bu tarz hatalar. Sanıyorum @kesko da bahsettiği konuda önerilerde bulunmuştur ekstraları.

Öncelikli olarak belirttiğim hafıza modülü kontrollerini TAM olarak ve tek tek yapıp deneyelim sistemi. İnanıyorum ki problem 2'liğin yanına taktığınız 1'likten kaynaklanıyor öncelikle. Olmazsa diğer önerilere geçersiniz. Geçmiş olsun :(

Lutfican
25-02-2012, 11:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
214 mesaj

Ben de, en son yüklediğiniz yazılımları bir gözden geçirin derim. Çünkü bazı yazılımlar bu hataya
sebeb olabiliyor.Örneğin IObit Malware Fighter gibi.

selmandadak
26-02-2012, 00:56   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

arkadaşlar ilginiz için çok çok teşekkür ederim.. öncelikle şunu söyleyim benim anakartda 4 tane ram girişi var. 2 sarı 2 kırmızı olacak şekilde. önceden hep sarılarda takılı olurdu ramler.. ve sizin dediğiniz  gibi 2 rami de tek tek denedim ama değişen birşey olmamıştı.. ama 2 gün önce ramin takılı olduğu slotun yerini değiştirmek aklıma geldi. ve sadece 2lik rami kırmızı slota taktım diğer rami takmadım ve şu anda 2 gündür hata almıyorum.. ama bi de şu var ben bu güncellemeleri hiç yüklemezdim dün bi arkadaş onları yüklememi istedi ve önemli güncelleştirmelerin hepsini yükledik.. şimdi  ya ramin slotunu değiştirdiğim için yada güncelleştirmeleri yüklediğim için herhalde hata almıyorum ALLAHa şükürler olsun :)) inşallah bi daha da almam.. yarın diğer kırmızı slota 1lik rami de takmayı düşünüyorum bakalım ne olacak...

selmandadak
15-03-2012, 00:45   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

arkadaşlar 1 aya yakın bi zamandır hata almıyodum ama bi kaç gündür pc yine aynı kasma ve mavi ekran hatasını vermeye başladı.. az önce mavi ekran geldi pc kendini resetledii.. kasa çalışıyodu ama sanki bazı fanlar sonradan çalıştı.. neyse pc kendini resetledi ve abaya bi geç açıldıktan bazı ayzılar geldi. o yazıları paylaşıyorum şimdi