KasPeRskY 2006 ve fire fox üzerine..

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
cursed
02-07-2005, 15:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,123 mesaj

Arkadaşlar...

bildiğiniz üzre burda antivirüs deyince bir çok arkadaşımız ispatları ve delileri ile hep kaspersky i önerirler ...Bende bu önerilere uyarak onu kullananlardanım ve geçen süre içerisinde hiç te pişman olmadım...virüs yüzünden format atmak gibi bi sorunum olmadı (önceden sık sık bunu yapardım),Şimdi ise Kaspersky 2006 hakkında bildiklerimi ve bu programı paylaşmak istiyorum..kaspersky 5 ten sonra şu son günlerde yeni bir sürüm çıkartıcak şu an betasını indirmeniz mümkün...ben 5 i silip bunu yükledim ve şu an gerçekten son derece memnunum...bir çoğumuzun kullandığı SP2 nin
güvenlik duvarını disable yapıp kendi güvenlik duvarını koyuyor... ve o an size saldırıda bulunanları an ve an haber veriyor ip ve port noları dağil olmakla birlite..

Şimdi gelelim kötü ve firefox ile olan bağlantısına...
Bir çok kişi kaspersky nin kastığını söylüyor ki ben bunu şu ana kadar hiç yaşamadım... onda şöyle bi olay var kaspersky de real time ... diye bi seçenk vardır eğer onu disable yaparsanız kasma probleminiz olamz fakat bu seferde birazda olsa açık vveririsiniz ..benim tavsiyem onu enable tutmanızdır..bir diğer olay ise bu sürümde ie yi her açışınızda size açayım mı diye sorar .. farkındayım çok gıcık bir durum,, ama sizde farkındasınız güvenlik çok sıkı...işte burda devreye  gene burdaki bir çok arkdaşımın önerisi olan fire fox giriyor... fire fox ile muhteşem çalışıyor ve siz sayfayı her açışınızda size açayım mı diye soru sormuyor eğer illa da ie diyorsanız programın ayarlarında      
settings kısmında tıkladığınızda hemen karşınızdaki "enable protection " u kaldırısanız size sormaz ama gene dediğim gibi açık verirsiniz bu ip yi söyleme olaylarından felan mahrum kalırsınız... bir diğer köt ü yönü ise "enable protection" enable iken sayfaların oldukça geç açılması ... gerçekten azımsanamıyacak derece de geç açılmasına sebep oluyor...işte burda gene fire fox diyorum çünkü fire fox u bilenler bilir onda sayfalar ie ye göre biraz daha hızlı açılıyor... browser olarak firefox kullanırsanız hem kaspersky deki bu özellikler enable olur açık vermessiniz hemde güvenlki hızlı bi browser kullanmış olursunuz... bir diğer kötü  vve ya iyi buna siz karar verin ;;
ilk pc açıldığında hepiniz çok dikkat edersiniz kasıp kasmadığına burdan biraz zmn çalıcaktır kaspersky ama çok fazla değil çünki yüzeyselde olsa bir tarama yapıyor bunu da mazur görmek lazım eğer ben bunu istemiyorum derseniz real time .. i disable yapın... ve normal windows içinde gezerken anlık kasmalarda olabilri veya olmaya bilri bunlar siz klasörlerde gezinirken
bi nevi kaspersky nin önden gidip bi şey var mı diye bakması gibi bi şey... benim kaspersky hakkında söyliyeceklerim bu kadar artık kullanıp kullanmamak size kalmış..
programın 2006 beta versiyonunu burda nindirebilrisiniz...:::

bu da programdan bi kaç resim....:::

tonic
02-07-2005, 17:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

yazdıkların için saol cursed. bu sürümü de senden duymuş olduk. valla şunu söyliyim bende kaspersky kasıyor diyenler için: benim sistemim p3 733mhz, 128mb ram ve kastığını şimdiye kadar hiç hissetmedim, üstelik firewall da kullanmama rağmen...

theironman
02-07-2005, 18:14   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

sen o programı kullandığına eminmisin türü sorularla muhattap olabilirsin tonic aman dikkat.

tonic
02-07-2005, 18:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

tabi eminim. kaspersky 5.2 Gülümseme niyeki?

dqw
02-07-2005, 19:50   |  #5  
Yeni Üye
25 mesaj

nasil kasmiyor yaa kafa falan mi yapiyon :) cidisin degil mi??

cursed
02-07-2005, 20:54   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Gayet ciddiyim şu an çok iyi bi şekilde kullanıyorum..

ReaL_isT
03-07-2005, 10:39   |  #7  
Yıllanmış Üye
457 mesaj

Bende denedim bu beta sürümünü cursed in önerisiyle. Beyenmedim pek. Firewall un ayar secenekleri çok kısıtlı. Açıkcası ben programı yüklemeden önce, Kaspersky Anti-Hacker'ı, Antivirüs programının içine modifiye ettiklerini sanmıştım ama yanılmışım. Belkide Anti-Hacker'ın popüleritesini düşürmemek için yapmışlardır. Reg Monitör de çok can sıkıcı. Cursed sölediği gibi ie yi her açtığınızda, birde ie'nin reg'de değişiklik yapması için izin vermeniz gerekiyor. Muhtemelen bu olay beta sonraki sürümlerde düzeltirler. Hem ie kullanıp, hen reg monitörü kullanmak isteyenlerde rahat eder. Ayrıca taramasınıda beyenmedim. Güncelledikten sonra High periyotta taratmaya başladım bilgisayarı. 2 saatte yakın sürdü.(Çok da önemli değil aslında ama daha kısa sürse iyi olurdu) virüs bulamadı (yanlış anlamayın zaten virüs yoktu) ama bi kaç tane  tane threats buldu. Virüs değilmiş ama zararlı olabilirmiş. Bu dosyayı silmek istiyormuymuşum. Benim seneler önce www.swishzone.com dan indirdiğim swish 2,0'ın setup dosyası. Threats lardan bikacıda spyware'dı. Kaspersky tarama bittikten sonra birde ad-aware ile taradım, ve kaspersky'ın kaçırdığı bi kaçtane daha buldu. Ayrıca tarama sırasında threats bulursa ve kaspersky'ı tarama yaparken sistem araç çubuğuna küçülttüyseniz info perceresini kapatmadan, taramanın yüzde kaçlık kesiminin tamandığını göremiyosunuz. Tabi daha beta versiyonu olur böle şeyler.  

Son Düzenleme: ReaL_isT ~ 03 Temmuz 2005 10:43
eyup_0044
13-07-2005, 13:21   |  #8  
Yıllanmış Üye
277 mesaj

Evet bencedebazı sorunlar beta versiyonu olmasından... Ben de inndir.com dan indirmiştim forum a haber vermek için geldiğimde vakit geçmişti ben kaspersky2006 yı kullandım ama ağ ayarı falan istedi. Yalnız ben evden internete bağlanmadığım için güncellemelerde sorun çıktı toplu (cumul.zip) dosyasında kav2006.xml dosyasını arıyor... Ayrıca kav2006 zip dosyalarını bir yere çıkartmadan da güncelleme yapabiliyor .yani güncelleme klasörü olarak herhangi bir zip dosyasını seçebiliyorsunuz...
Yani kaspersky internet cafe den getirdiğim  downloadları cd den bilgisayara atınca kullanıyorum bir sürü virüsü bulup temizliyor...
Şu anda kaspersky 2005 kullanıyorum (2006 güncellemede sorun çıktı diye bilgisayarı her açtığımda yeniden başlatıyor...) ama bilgisayar açılıca sol üst köşede görünüp sonra da kaybolan simge insana güven veriyor.

mert25
16-07-2005, 11:48   |  #9  
Taze Üye
10 mesaj

Kaspersky ve bazı virüs programlarını kullandım fakat hiçbiri içime sinmedi. Şimdi ise DeepFreeze kullanıyorum. Biraz dikkat istiyor fakat memnunum. Bazen bir virüs programı kurup tarama yaptırıyorum sonra programı kaldırıyorum.

teyology
19-07-2005, 13:04   |  #10  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

benim anlamadıım deep freeze varken neden virus tarama yapıyorsun? dep freeze hdd üzerinde yeni yazılmıs ne varsa sistem kapanırken kendiliinden siliyor. (daha gelişmiş go back var mesela) bu prog varken antivirus'e gerek yok. ama her kullanıcı için kullanışlı diildir. bazı kullanıcılar sık sık değişiklik yapmak isteyebilir. bu durumda da bi antivirus şarttır. ve burada da kaspersky devreye girer. (ne de olsa en iyisi)

ne var ki beta programlara oldum olası soguk bakıyorum. (eksiklikler yanlıslıklar olabiliyor. registry'de yaptıgı değişiklikler sebebiyle bilgisayar hiçbir zaman eski haline dönemiyor. vs. vs.

Son Düzenleme: teyology ~ 19 Temmuz 2005 13:06
Eyüp Korkusuz
19-07-2005, 15:25   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Konunun asıl amacı dışına çıkmayalım. Mesajlarınız konuyu açan arkadaşın mesajının içeriği ile paralel olursa topic in asıl amacının dışına çıkmamış olursunuz...

İyi çalışmalar...

achilleus16
24-07-2005, 02:50   |  #12  
Taze Üye
5 mesaj

cursed sağolsun kaspersky olayını banada enjekte etti(iyi de oldu).ayrıca kesinlik le pc yi kasmıyo ben şahsen hiç bi sorun görmedim...şiddetle tavsiye ederim...

ibrahimn
19-08-2005, 22:08   |  #13  
Yıllanmış Üye
391 mesaj

Kaspersky 2006 beta yı tavsiye etmem bilg. acaip kasılıo ... 5 sürümünde de bilg. özelliğine göre ayar yabarsanız gayet güsel çalışıo.Siz herşeyi en üst seviyeye getirirseniz bilg. da acaip kasar yane :D

cleyderman
03-09-2005, 10:56   |  #14  
Taze Üye
5 mesaj

kaspersky 6 betayı peki nasıl silcem silinmiyor......acil yardım

cyclops
03-09-2005, 14:32   |  #15  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

bilgisayardan silinemeyen dosyaları explorer.exe yi görev yöneticisinden kapatıp silebilirsiniz.%90 explorer onu o an kullanıyodur o yüzden de silinemiyordur.sonra tabi explorer ı tekrar calıştırmayı unutmayın.

cursed
17-09-2005, 12:25   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Şöyle silebilirsin ; ÇAlıştır > regedit > Software kısmından kaspersky 'ye ait olan klasörün üstüne sağ tıkla ve sil.. Ondan sonrada normal bir uninstall yapar gibi kaspersky yi sil..Benimde başıma glemişti u şekilde sorunu çözdüm.. Kolay gelsin..

Son Düzenleme: cursed ~ 17 Eylül 2005 12:26
cleyderman
17-09-2005, 13:49   |  #17  
Taze Üye
5 mesaj

güzel  anlatım olmuş tebrikler