Arkadaşlar...
bildiğiniz üzre burda antivirüs deyince bir çok arkadaşımız ispatları ve delileri ile hep kaspersky i önerirler ...Bende bu önerilere uyarak onu kullananlardanım ve geçen süre içerisinde hiç te pişman olmadım...virüs yüzünden format atmak gibi bi sorunum olmadı (önceden sık sık bunu yapardım),Şimdi ise Kaspersky 2006 hakkında bildiklerimi ve bu programı paylaşmak istiyorum..kaspersky 5 ten sonra şu son günlerde yeni bir sürüm çıkartıcak şu an betasını indirmeniz mümkün...ben 5 i silip bunu yükledim ve şu an gerçekten son derece memnunum...bir çoğumuzun kullandığı SP2 nin
güvenlik duvarını disable yapıp kendi güvenlik duvarını koyuyor... ve o an size saldırıda bulunanları an ve an haber veriyor ip ve port noları dağil olmakla birlite..
Şimdi gelelim kötü ve firefox ile olan bağlantısına...
Bir çok kişi kaspersky nin kastığını söylüyor ki ben bunu şu ana kadar hiç yaşamadım... onda şöyle bi olay var kaspersky de real time ... diye bi seçenk vardır eğer onu disable yaparsanız kasma probleminiz olamz fakat bu seferde birazda olsa açık vveririsiniz ..benim tavsiyem onu enable tutmanızdır..bir diğer olay ise bu sürümde ie yi her açışınızda size açayım mı diye sorar .. farkındayım çok gıcık bir durum,, ama sizde farkındasınız güvenlik çok sıkı...işte burda devreye gene burdaki bir çok arkdaşımın önerisi olan fire fox giriyor... fire fox ile muhteşem çalışıyor ve siz sayfayı her açışınızda size açayım mı diye soru sormuyor eğer illa da ie diyorsanız programın ayarlarında
settings kısmında tıkladığınızda hemen karşınızdaki "enable protection " u kaldırısanız size sormaz ama gene dediğim gibi açık verirsiniz bu ip yi söyleme olaylarından felan mahrum kalırsınız... bir diğer köt ü yönü ise "enable protection" enable iken sayfaların oldukça geç açılması ... gerçekten azımsanamıyacak derece de geç açılmasına sebep oluyor...işte burda gene fire fox diyorum çünkü fire fox u bilenler bilir onda sayfalar ie ye göre biraz daha hızlı açılıyor... browser olarak firefox kullanırsanız hem kaspersky deki bu özellikler enable olur açık vermessiniz hemde güvenlki hızlı bi browser kullanmış olursunuz... bir diğer kötü vve ya iyi buna siz karar verin ;;
ilk pc açıldığında hepiniz çok dikkat edersiniz kasıp kasmadığına burdan biraz zmn çalıcaktır kaspersky ama çok fazla değil çünki yüzeyselde olsa bir tarama yapıyor bunu da mazur görmek lazım eğer ben bunu istemiyorum derseniz real time .. i disable yapın... ve normal windows içinde gezerken anlık kasmalarda olabilri veya olmaya bilri bunlar siz klasörlerde gezinirken
bi nevi kaspersky nin önden gidip bi şey var mı diye bakması gibi bi şey... benim kaspersky hakkında söyliyeceklerim bu kadar artık kullanıp kullanmamak size kalmış..
programın 2006 beta versiyonunu burda nindirebilrisiniz...:::
bu da programdan bi kaç resim....:::