bir çok kişinin yavaşlığı nedeniyle eleştirdiği kaspersky gpu nun gücünü kullanarak normal bir işlemciye göre 21 kat daha hızlı tarama yapmayı başarmış. günümüz modern gpu ları programlanabilirliği ile öne çıktığını düşünürsek aslında bira geç kalmış bir gelişme. testte amd operteron işlemciye bien yük %1-2 civarında
Kaspersky den 21 kat hızlı tarama
CHIP de GPU nun gucunden daha onceki sayilarinda bahsetmisti. cok sevindirici bir gelisme bence. zaten tarama yaparken oyun calistiracak halimiz olmadigina gore, ekran kartimizin surf yaparken terlemesinden bir sorun cikmaz.
GPGPU denıyor bu teknıge. Bunun ıcın yazılımların türemesi lazım.Ama cok değşik bir teknolojı.
XxXDaRKoXxXGPGPU ???yani işlemci yerine ekran kartını kullanıyor
İşlemlerde CPU yerıne Ekran kartınn GPU'sunu kullanan teknolojının adı GPGPU.Bunun ıcın optımıze edılmıs programlara ıhtıyac var oyle her ıstedıgınız programı çalıştıramıyorsunuz. Özel yazılması gerekıyor programın. İlerde artarsa boyle programlar Bızım ekran kartları iyice değerlenecek. Normalde CPU'dan 20 kat daha hızlı çalşıyor GPU'lar bu yuzden bu tıp hesaplamalarda veya taramalarda üstün performans verıyor.
peki böyle bir şey yaparsak oyunlarda ekran kasar mı?
uçan dehşetarkadaşlar bu neyazmayacaktim ama dayanamadim...sen bizimle dalga mi geciyorsun? arkadaslar yukarida aciklama yapmis. üşenme de oku! eger okuyup da anlamadiysan sozumu geri cekerim.
egemengigauçan dehşetarkadaşlar bu neyazmayacaktim ama dayanamadim...sen bizimle dalga mi geciyorsun? arkadaslar yukarida aciklama yapmis. üşenme de oku! eger okuyup da anlamadiysan sozumu geri cekerim.
arkadaş yeni üye olmuş daha ilk mesajından hevesini kırmayalım